Στο Δάσος Τριγώνου πάνω από 200 δρομείς, ποδηλάτες και πεζοπόροι από Ελλάδα, Βουλγαρία και Τουρκία
Το 2ο Trigono Trail Run + Mountain Bike (TTR), σε συνδιοργάνωση του Συλλόγου Δρομέων Ορεστιάδας και του Περιπατητικού & Φυσιολατρικού Ομίλου Πενταλόφου Ν. Έβρου «Ο ΔΡΥΜΟΣ», είναι πλέον γεγονός, έχοντας γράψει τη δική του ιστορία.
Το Σαββατοκύριακο 25 & 26 Οκτωβρίου 2025, με επίκεντρο το καταφύγιο του «ΔΡΥΜΟΥ» στη θέση «ΜΠΑΡΑ» του Δασικού Συμπλέγματος Τριγώνου του Δήμου Ορεστιάδας, διεξήχθη το 2ο TTR, με τη συμμετοχή 150 δρομέων και ποδηλατών από Ελλάδα, Βουλγαρία και Τουρκία. Το βράδυ του Σαββάτου, οι δρομείς απόλαυσαν τη γαλήνη της νύχτας τρέχοντας τις διαδρομές MANTENIA TRAIL RUN 27K & MPARA TRAIL RUN 7K στα μονοπάτια του δάσους υπό το φως των φακών κεφαλής.
Ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι με μουσική, φαγητό και διασκέδαση. Πολλοί ήταν αυτοί που επέλεξαν να διανυκτερεύσουν στο καταφύγιο του «ΔΡΥΜΟΥ» ή να κατασκηνώσουν στον προαύλιο χώρο παρατείνοντας την παραμονή τους στη φύση.
Την Κυριακή το πρωί πραγματοποιήθηκαν ο αγώνας του mountain Bike και η πεζοπορία, έχοντας πλέον τη δυνατότητα οι συμμετέχοντες να απολαύσουν υπό το φως της ημέρας τα μονοπάτια, τη φύση και τις ομορφιές του Δασικού Συμπλέγματος Τριγώνου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στα Ελληνικά δεδομένα, ένα μέρος της διαδρομής (περίπου 3 χλμ) του αγώνα MANTENIA TRAIL RUN 27K εισήλθε επί Βουλγαρικού εδάφους. Εκεί, οι φίλοι και συναθλητές από τη Βουλγαρία και το MEZEK RUN, έχοντας στήσει έναν πλήρη σταθμό βοήθειας, υποδέχονταν τους συμμετέχοντες προσφέροντάς τους νερό, ενεργειακά ποτά και σνακ. Τους ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη και για το ότι έγιναν μαζί μας μέρος της ιστορίας.
Η αγάπη για τη φύση και η σύνδεση μαζί της, η φιλία και η καλή γειτονία, η αγάπη για τον αθλητισμό και τις υπαίθριες δραστηριότητες, ήταν μερικοί από τους συμβολισμούς και τους σκοπούς της διοργάνωσης. Το πιο ουσιαστικό, ωστόσο, είναι η αγάπη για το μοναδικό φυσικό οικοσύστημα του Δήμου Ορεστιάδας, το Δασικό Σύμπλεγμα Τριγώνου, καθώς και η ανάγκη προστασίας και διατήρησής του στην φυσική, αυθεντική και ανέγγιχτη μορφή του.
Τα χαμόγελα όλων των συμμετεχόντων του Σαββατοκύριακου σε όλες τις δράσεις μας γεμίζουν ικανοποίηση και χαρά. Τα μονοπάτια του Δασικού Συμπλέγματος Τριγώνου γέμισαν με περισσότερους από 200 συνολικά δρομείς, ποδηλάτες και πεζοπόρους από Ελλάδα, Βουλγαρία και Τουρκία.
Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Περιπατητικό & Φυσιολατρικό Όμιλο Πενταλόφου ΔΡΥΜΟΣ για την άψογη συνεργασία και για τη φιλοξενία που μας προσέφερε στο καταφύγιό του.
Θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση όλων των δράσεων του διημέρου αλλά και στην προετοιμασίας τους.
- Ανώνυμοι εθελοντές, μέλη των δύο συλλόγων και όχι μόνο.
- Το Mezek Run της Βουλγαρίας
- Τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Πετρωτών «Το ΩΜΕΓΑ»
- Τα παραρτήματα του Ερυθρού Σταυρού Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου
- Την γιατρό του αγώνα κ. Αντωνιάδου Παρασκευή.
- Την Αγωνιστική Λέσχη αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας ACTION CLUB
- Τους φωτογράφους Γιώργο Καλκανίδη (STUDIO φ 139), Παναγιώτη Πατσιατζή (ΦΩΤΟ ΑΣΤΡΟ), Σταύρο Γκουντελίδη, Μιχάλη Τριανταφυλλίδη
Θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς:
Εβροφάρμα, Βεργίνα – Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης, Εβρίτικα Κελλάρια, Green Cola, Apoyo bar restaurant, Keramitsis Bikes, Shimano Greece Climber Thessaloniki by Klaoudatos, Μεταξωτά Σουφλίου Μπουρουλίτη, Μουσίκας Παναγιώτης.
Και στους χορηγούς επικοινωνίας: Ράδιο Έβρος, Trail Girl, Run n Trail, Running News
Ευχαριστούμε επίσης ιδιαίτερα για τη συμμετοχή τους: Zlatograd Bike n’ Run, Trakya Doğa Sporlari Ihtisas Spor Kulübü και 1ο Σύστημα Προσκόπων Ορεστιάδας.
Με μεγάλη ανυπομονησία και ενθουσιασμό περιμένουμε το 3ο Trigono Trail Run. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον Οκτώβριο του 2026!
Εκ του Δ.Σ.
Σύλλογος Δρομέων Ορεστιάδας
Δείτε >ΕΔΩ< πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
Σχετικά:
- Έρχεται στον Πεντάλοφο το 2ο TTR – Αφορμή να αφουγκραστείς τη φύση
- Μια διαφορετική εμπειρία στον Πεντάλοφο: το κάλεσμα του “Δρυμού” για ένα Σαββατοκύριακο μέσα στη φύση






