27η Έκθεση Βιβλίου Αλεξανδρούπολης: Το καλοκαιρινό ραντεβού με τη μαγεία του Βιβλίου

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 17 Ιουλίου, 2018 11:33

27η Έκθεση Βιβλίου Αλεξανδρούπολης: Το καλοκαιρινό ραντεβού με τη μαγεία του Βιβλίου

Η Ε.ΠΟ.Φ.Ε. στην 27η Έκθεση Βιβλίου Αλεξανδρούπολης: Το καλοκαιρινό ραντεβού με τη μαγεία του Βιβλίου έφτασε!

Εννέα βραδιές θα διαρκέσει φέτος η Έκθεση Βιβλίου, που θα πραγματοποιηθεί για ακόμη μία χρονιά στην παραλιακή λεωφόρο της Αλεξανδρούπολης.

Η 27η Έκθεση Βιβλίου Αλεξανδρούπολης, θα λειτουργεί καθημερινά από το Σάββατο 21 έως την Κυριακή 29 Ιουλίου 2018 και ώρες 20:00 έως 24:00. 

Τον μακροβιότερο Πολιτιστικό Θεσμό της Αλεξανδρούπολης διοργανώνουν και φέτος – η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.) με τα ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ της πόλης και με την υποστήριξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Επιμελητηρίου Έβρου.

 ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε.

♦ Σάββατο 21 Ιουλίου | ώρα 21:00

Θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. που φέρει τον τίτλο «Βράβευση ΕΒΡΙΤΗ Συγγραφέα». Πρόκειται για μια εκδήλωση που αποτελεί θεσμό του φορέα μας αφού διοργανώνεται για όγδοη χρονιά και λαμβάνει χώρα πάντα στο πλαίσιο της Έκθεσης Βιβλίου της Αλεξανδρούπολης. Έως τώρα έχουν τιμηθεί οι κκ. Απόστολος Ευθυμιάδης, Γεώργιος Παναγιώτου, Θεόδωρος Κυρκούδης, Μιχάλης Πατέλης, Αθανάσιος Γουρίδης, Θεοφάνης Μαλκίδης και Αλέξανδρος Καζαντζής.

Εφέτος τιμάται ο κ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΟΡΔΟΥΜΠΟΖΑΝΗΣ, για τη σημαντική συνεισφορά του στην τοπική βιβλιογραφία της Αλεξανδρούπολης και της Θράκης εν γένει.

Παρουσιάζει η φιλόλογος Αλεξάνδρα Μποτονάκη.

♦ Παρασκευή 27 Ιουλίου | ώρα 20:00 | ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ | αίθουσα ‘Αρμονία’

Διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου «ΡΟΔΙΝΗ ΖΩΗ»

Η Εβρίτισσα συγγραφέας Ιωάννα Π. Παρασχάκη εμπνέεται από τους ανθρώπους της υπαίθρου της θρακικής γης και τις δημιουργίες τους και μας καλωσορίζει στον κόσμο της Ρόδινης Ζωής, όπου η αυθεντικότητα των ανθρώπων παντρεύεται με τη ζωντάνια της φύσης!

Χαιρετίζουν ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς και ο πρόεδρος της ‘Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Έβρου’ Δημήτρης Κελεμίδης.

Παρουσιάζει ο Βαγγέλης Μανωλόπουλος, καθηγητής Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Αλεξανδρούπολης.

Συντονίζει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κολιός.

Τη μουσικοχορευτική επιμέλεια της παρουσίασης έχει ο λαογράφος Πασχάλης Λιγούδης, ενώ ο μουσικός Γιώργος Συμεωνίδης ντύνει παραδοσιακά τη βραδιά με τη γκάιντα του!

Στη συνέχεια και ώρα 9:30 μμ. η «Ρόδινη Ζωή» μεταφέρεται και ζωντανεύει στο περίπτερο της ΕΠΟΦΕ στην Έκθεση, όπου οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τη συγγραφέα και να γευτούν το ευωδιαστό παγωμένο τσάι της γιαγιάς από φύλλα κυδωνιάς, ενώ πρωταγωνίστριες θα είναι οι Λαζαρίνες – οι θρακιώτικες παιδικές κούκλες!

Η «Ρόδινη Ζωή» διοργανώνεται από την Ε.ΠΟ.Φ.Ε. και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αν.Μακεδονίας & Θράκης / Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, με συνδιοργανωτές το Σύλλογο Ιστορικής Μνήμης και Μουσικής Παράδοσης «ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραδοσιακών Χορών «ΑΚΡΙΤΕΣ» και τον Πολιτιστικό Επιμορφωτικό Σύλλογο Τυχεριωτών Αλεξανδρούπολης (Π.Ε.Σ.Τ.Α.).

♦ Καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης και ώρες 20:00-24:00 στο Περίπτερο της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.  ο επισκέπτης μπορεί:

να ανακαλύψει πάρα πολλά ενδιαφέροντα και σπάνια βιβλία από την πλούσια βιβλιοθήκη της Ε.ΠΟ.Φ.Ε., καθώς και

να επισκεφθεί την οργανωμένη «Έκθεση Εβριτών Καλλιτεχνών» (Ζωγραφική, Χειροποίητο Κόσμημα, Κεραμική, Χειροποίητη Κούκλα, Αγιογραφία κ.α.).

♦ Πολιτιστική Δράση «Διαβάζω, Δωρίζω και Σώζω μια Βιβλιοθήκη» Καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης και ώρες 20:00-24:00 στο περίπτερο της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. συνεχίζεται όπως σε κάθε Έκθεση Βιβλίου η εν λόγω δράση και καλούνται όλοι οι συμπολίτες να μας προσφέρουν όσα βιβλία έχουν διαβάστει και επιθυμούν να τα δωρίσουν για να τα χαρίσουνε με τη σειρά τους σε μία βιβλιοθήκη που χρήζει αποδεδειγμένα ανάγκης εμπλουτισμού. Έως τώρα έχει ενισχύσει με πάνω από 1.000 βιβλία η Ε.ΠΟ.Φ.Ε. με τη δική σας πολύτιμη στήριξη τις βιβλιοθήκες στα Δίκαια, στην Καρωτή, στο Δημοτικό σχολείο Μαΐστρου κ.α.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 17 Ιουλίου, 2018 11:33

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV