1ο Φεστιβάλ Χορού και Performance Αλεξανδρούπολης

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Απρίλιος 12, 2018 12:34

1ο Φεστιβάλ Χορού και Performance Αλεξανδρούπολης

Η σχολή χορού της Έλσας Αθανασιάδου διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Χορού και Performance Αλεξανδρούπολης, στις 13-14-15 Απριλίου 2018.

Στο τριήμερο φεστιβάλ θα παρουσιαστούν performances και παραστάσεις χορού, στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης καθώς και μία Performance installation στην Ζαρίφειο Ακαδημία. Επιπλέον, ως παράλληλη δράση από τις 13 Απριλίου ως τις 3 Μαΐου θα λάβει χώρα μια εικαστική έκθεση με θέμα τον χορό στην Art GalleryΑλεξανδρούπολης ενώ το τριήμερο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί κ μία έκθεση χορευτικού κουστουμιού στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης.

Στο 1ο Φεστιβάλ Χορού και Περφόρμανς Αλεξανδρούπολης στοχεύουν στην παροχή δωρεάν παραστάσεων που καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα καλλιτεχνικής έκφρασης στο ευρύ κοινό, από καλλιτέχνες εντός και εκτός νομού. Στο Φεστιβάλ θα εμφανιστούν οι Die Wolke Art Group- Δροσιά Τριαντάκη, Γιώργος Πανόπουλος, Βάγια Καπουσίδου, Δέσποινα Ρούφου-Ελίζα Παπαδοπούλου, Βουτσά Χαρίκλεια και κομμάτια χορού και περφόρμανς από τις Σχολές Χορού Έλσας Αθανασιάδου, Χοροέκφραση, Namaste και την Επαγγελματική Σχολή Χορού της Μάχης Καφαντάρη.

Επιπρόσθετα μέσα από τα δωρεάν σεμινάρια που διοργανώνονται, παρέχουν την ευκαιρία στους νέους χορευτές της πόλης να συνυπάρξουν και να επωφεληθούν από διαφορετικές διδακτικές προσεγγίσεις στο μάθημα του Σύγχρονου Χορού και του Κλασικού Μπαλέτου. Το σεμινάριο του Σύγχρονου Χορού  θα παραδώσει ο Κωνσταντίνος Κατσαμάκης ενώ τα σεμιναριακά μαθήματα του Κλασικού Μπαλέτου ο Αλέξανδρος Χατζιάρας.

Το φετινό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στην διακεκριμένη δασκάλα χορού Έλσα Αθανασιάδου, που αφιέρωσε την ζωή και το έργο της στην προώθηση της τέχνης του χορού.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του φεστιβάλ έχει η Χαρίκλεια Βουτσά.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Απρίλιος 12, 2018 12:34

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια
Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV

Εγγραφείτε στο Newsletter