15 Μαΐου: Διεθνής Ημέρα Οικογένειας

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Μάιος 15, 2018 09:03

15 Μαΐου: Διεθνής Ημέρα Οικογένειας

Η Διεθνής Ημέρα της Οικογένειας καθιερώθηκε το 1993 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (A/RES/47/237) και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Μαΐου.

Ο ετήσιος αυτός εορτασμός αντανακλά τη σπουδαιότητα που αποδίδει η διεθνής κοινότητα στην οικογένεια ως βασικό κύτταρο της κοινωνίας.

Τι αναφέρει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών για την Διεθνή Ημέρα της Οικογένειας

Παρόλο που οι οικογένειες σε όλο τον κόσμο έχουν αλλάξει σημαντικά τις τελευταίες δεκαετίες σε σχέση με τη δομή τους και σαν αποτέλεσμα των διεθνών τάσεων και δημογραφικών αλλαγών, τα Ηνωμένα Έθνη ακόμα αναγνωρίζουν την οικογένεια σαν τη βασική μονάδα της κοινωνίας. Η Διεθνής Ημέρα των Οικογενειών προσφέρει μία ευκαιρία να προάγουμε αφύπνιση για θέματα σχετικά με τις οικογένειες και να αυξήσουμε τη γνώση των κοινωνικών, οικονομικών και δημογραφικών διαδικασιών που τις επηρεάζουν έχοντας εμπνεύσει μία σειρά από γεγονότα αφύπνισης συμπεριλαμβανομένης της εθνικές ημέρες οικογένειας.Σε πολλές χώρες αυτή η μέρα είναι μία ευκαιρία να φωτίσουμε διαφορετικές περιοχές ενδιαφέροντος και σημασίας στις οικογένειες.

 Η Διεθνής Ημέρα Οικογενειών γιορτάζεται στις 15 του Μάη κάθε χρόνο. Δραστηριότητες που περιλαμβάνουν εργαστήρια και συνέδρια, ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά προγράμματα, άρθρα σε εφημερίδες και πολιτιστικά προγράμματα τα οποία συμπεριλαμβάνουν διάφορα θέματα επισημαίνουν παρόμοια θέματα.

Το θέμα της Ημέρας για το 2018 είναι “Οικογένειες και κοινωνίες χωρίς αποκλεισμούς”.

Η εστίαση για αυτό το χρόνο θα εξερευνήσει τον ρόλο των οικογενειών και και των οικογενειακών τακτικών σε αυξανόμενο βιώσιμο αναπτυξιακό στόχο (ο 16ος στόχος μεταξύ των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών για να αλλάξουμε τον κόσμο μας και αφορά στην Προώθηση δίκαιων, ειρηνικών και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνιών) σε όρους που προάγουν ειρηνικές και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνίες για βιώσιμη ανάπτυξη.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Μάιος 15, 2018 09:03

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια
NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV

Εγγραφείτε στο Newsletter