14η ημέρα πυρκαγιών στον Έβρο – Κινδύνεψε χθες το Σουφλί, με δυσκολία λόγω καπνού επιχειρούν τα εναέρια μέσα

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 1 Σεπτεμβρίου, 2023 09:37

14η ημέρα πυρκαγιών στον Έβρο – Κινδύνεψε χθες το Σουφλί, με δυσκολία λόγω καπνού επιχειρούν τα εναέρια μέσα

Εξακολουθεί η πυρκαγιά να κατακαίει για 14η ημέρα την ευρύτερη περιοχή της Δαδιάς μετά από μια εφιαλτική νύχτα κατά την οποία κινδύνεψε η πόλη του Σουφλίου και οικισμοί είδαν τις φλόγες να φτάνουν πολύ κοντά τους

Παράλληλα χθες ήχησε το 112 καλώντας τους κατοίκους του Σουφλίου να είναι σε ετοιμότητα ωστόσο η ειδοποίηση ήχησε σε πολίτες βορειότερα μέχρι και την Ορεστιάδα προκαλώντας αναστάτωση.

Την εικόνα από την πυρκαγιά και την χθεσινή νύχτα έδωσε σήμερα στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην εκπομπή “Πρωινή Περιπολία” ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος. “Ζήσαμε έναν εφιάλτη” ανέφερε και εξήγησε πως την τελευταία στιγμή γύρισε ο άνεμος και σώθηκε η πόλη του Σουφλίου χωρίς να αποφευχθούν οι καταστροφές κυρίως σε αγροκτήματα. Επανέλαβε την έκκλησή του για εναέρια μέσα ώστε να κατασβηστεί η πυρκαγιά την οποία περιέγραψε ως “απόλυτα κυρίαρχη”.

Swiss Approval

Εχθές κινδύνεψαν όλες οι εμπλεκόμενες δυνάμεις, εξήγησε ο Δήμαρχος ενώ παρέμειναν συνεχώς σε ετοιμότητα για κάποια ενδεχόμενη εκκένωση.

Αυτήν την ώρα σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η πυροσβεστική στο radioevros.gr το μέτωπο καίει στην ευρύτερη περιοχή ανάμεσα σε Σουφλί και Γιαννούλη χωρίς να κινδυνεύει άμεσα κατοικημένη περιοχή. Οι άνεμοι 3-4 μποφόρ έχουν γυρίσει σε βόρειους και οι δυνάμεις πυρόσβεσης είναι 582 πυροσβέστες, 16 πεζοπόρα, 122 οχήματα και από εναέρια 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα τα οποία όμως πετάνε περιοδικά όταν επιτρέπει ο πυκνός καπνός ο οποίος δυσκολεύει το έργο τους.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 1 Σεπτεμβρίου, 2023 09:37
Swiss Approval

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV