Ξεκίνησε ο Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης στην Ορεστιάδα

Συντάκτης Νewsroom 24 Ιανουαρίου, 2020 10:12

Ξεκίνησε ο Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης στην Ορεστιάδα

Στόχος η ευαισθητοποίηση των μαθητών για την ανακύκλωση

 Την έναρξη του Σχολικού Μαραθωνίου Ανακύκλωσης σήμανε ο Δήμος Ορεστιάδας στα δημοτικά σχολεία, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας και τη ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen.

Η διανομή των κάδων ανακύκλωσης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στα δημοτικά σχολεία του Δήμου, υπό το συντονισμό της Διεύθυνσης Καθαριότητας και παρουσία του Δημάρχου κ. Β. Μαυρίδη. Ο Δήμαρχος χαιρέτησε την προσπάθεια των μαθητών, ευελπιστώντας πως η παραπάνω προσπάθεια θα έχει τη στήριξή όλων, ώστε να διαδώσουμε στη νέα γενιά τις αξίες της ανακύκλωσης.


Στόχος του μαραθωνίου είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών γύρω από την ανακύκλωση και την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων. Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα ανακυκλώνουν χαρτί, αλουμίνιο και μπαταρίες στους ειδικούς κάδους εντός των σχολικών μονάδων.

Οι γονείς θα μπορούν να ενισχύουν την προσπάθεια των παιδιών, καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, προσκομίζοντας ανακυκλώσιμα υλικά που συλλέγουν στο σπίτι και δωρίζοντας πόντους στα σχολεία, μέσω της δημοτικής πλατφόρμας www.followgreen.gr

Οι επιδόσεις των σχολείων θα καταγράφονται ηλεκτρονικά στην ειδική σελίδα «Σχολεία εν δράσει».

Μετά το πέρας του Σχολικού Μαραθωνίου, ο Δήμος θα επιβραβεύσει σε ειδική εκδήλωση όλα τα σχολεία που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία αυτή.


Συντάκτης Νewsroom 24 Ιανουαρίου, 2020 10:12

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV