13η ημέρα πυρκαγιών: Βελτιωμένη η κατάσταση στο Σουφλί, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 31 Αυγούστου, 2023 09:37

13η ημέρα πυρκαγιών: Βελτιωμένη η κατάσταση στο Σουφλί, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

Συνεχίζεται για 13η μέρα η πυρκαγιά στη Δαδιά, μετά από μια νύχτα που προκληθηκε μεγάλη αναστάτωση στην περιοχή του Σουφλίου

Χθες οι φλόγες έφτασαν κοντά στους οικισμούς Σιδηρώ και Γιαννούλη, οι κάτοικοι των οποίων έλαβαν μήνυμα εκκένωσης από το 112 ενώ στους κατοίκους του Σουφλίου χθες τη νύχτα εστάλη μήνυμα να είναι σε ετοιμότητα, κάτι που επέφερε αναστάτωση. Σήμερα το πρωί η εικόνα από το μέτωπο της φωτιάς δείχνει βελτίωση καθώς δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Στην πυρκαγιά σήμερα επιχειρούν ενισχυμένες δυνάμεις και με την συμβολή από άλλες χώρες (Ρουμανία, Τσεχία, Σλοβακία, Βουλγαρία, Σερβία, Γαλλία, Ισπανία, Κύπρος, Αλβανία) με συνολικά 582 πυροσβέστες με 122 οχήματα και 16 πεζοπόρα τμήματα ενώ από αέρος 10 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπιζαν χθες 81 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, ενώ το περασμένο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 47 νέες δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.


Συνδρομή στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών παρέχουν ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με δυνάμεις από Γαλλία (δύο αεροσκάφη που επιχείρησαν στην Αλεξανδρούπολη), Γερμανία (δύο αεροσκάφη που επιχείρησαν στην Αλεξανδρούπολη), Ισπανία (δύο αεροσκάφη που επιχείρησαν στην Κοτρωνιά Έβρου), Κύπρο (30 πυροσβέστες που επιχειρούν στις Τρείς Βρύσες Έβρου), Ρουμανία (52 πυροσβέστες με 10 οχήματα που επιχειρούν στα μεταλλεία Κίρκης, στην Αλεξανδρούπολη), Τσεχία (35 πυροσβέστες με 6 οχήματα που επιχειρούν στην Κοτρωνιά Έβρου), Βουλγαρία (36 πυροσβέστες με 4 οχήματα που επιχειρούν στην περιοχή Λεπτοκαρυά Έβρου), Σλοβακία (39 πυροσβέστες με 10 οχήματα που επιχειρούν στην περιοχή Λύρα Έβρου), καθώς και μέσω διακρατικής συμφωνίας από Αλβανία (46 πυροσβέστες με 5 οχήματα που επιχειρούν στην Κοτρωνιά Έβρου) και από Σερβία (30 άτομα πεζοπόρο τμήμα που επιχειρούν στο Παπίκιο Κομοτηνής).

Επίσης, συνδρομή παρέχουν μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών, δυνάμεις που έχουν διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής ‘Αμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 31 Αυγούστου, 2023 09:37

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV