To Ράδιο Έβρος είναι ο βορειότερος Ελληνικός σταθμός. Εδρεύει στην Ορεστιάδα και εκπέμπει στους 97.1 FM.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

Τι κατέθεσαν οι μάρτυρες στη σημερινή δίκη της υπόθεσης Τοπαλούδη

Συντάκτης Νewsroom 13 Ιανουαρίου, 2020 17:26

Τι κατέθεσαν οι μάρτυρες στη σημερινή δίκη της υπόθεσης Τοπαλούδη

Ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι το πρώτο μέρος της ακροαματικής διαδικασίας  στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για την πολύκροτη υπόθεση Τοπαλούδη

Η δίκη, η οποία διεξάγεται στην Αθήνα ύστερα από σχετικό αίτημα του αρμόδιου εισαγγελέα καθώς κρίθηκε ότι «υπάρχουν σοβαρότατοι λόγοι διασάλευσης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, αν η υπόθεση δικαστεί στη Ρόδο» στην πρώτη της μέρα σηματοδοτήθηκε από την ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα.

Κατά την διάρκεια της δίκης θα καταθέσουν 11 μάρτυρες με τους πρώτους 4 να “ανοίγουν την αυλαία” της δικαστικής διαμάχης ενώ η συνέχεια θα έρθει στις 28/1 όπου θα καταθέσουν οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση

Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη στην κατάθεση της είπε:
Η Ελένη μου ήταν ένα πολύ καλό παιδί, φιλότιμο με πολύ καλό ψυχικό κόσμο, με αγάπη σε όλους, δοτική, παιδί της αγάπης και της προσφοράς. Ήταν όπως είμαι και εγώ, αυτό το χαρακτήρα της έδωσα. Ήταν καλοσυνάτο παιδί. Ήταν φιλότιμη.
Ενώ κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο 20χρονος Αλβανός κατηγορούμενος έστησε πλεκτάνη στην Ελένη και σε συνεννόηση με τον 22χρονο Ροδίτη την παρέσυραν στο σπίτι στη Λίνδο.
Ο Έλληνας κατηγορούμενος κατά την κατάθεση του αρνήθηκε την κατηγορία ως προς το αδίκημα του ομαδικού βιασμού, παραδέχεται ότι υπήρξε όντως ερωτική συνεύρεση αλλά με τη συναίνεση της παθούσας, αποδέχεται τη συμμετοχή, την απλή συνδρομή στη τέλεση της ανθρωποκτονίας και εκφράζει τη δημόσια συγγνώμη του η οποία δεν συνδέεται με την αναγνώριση του συγκεκριμένου ελαφρυντικού.

Αντίθετα ο Αλβανός κατηγορούμενος αρνείται και τις δύο κατηγορίες και επιφυλάσσεται.


Στη σημερινή ακροαματική διαδικασία μίλησε και ο Διοικητής των Ειδικών Δυνάμεων του Λιμενικού Σώμματος ο οποίος κατάθεσε:
Δυο μέρες μετά την ανευρεση της σορού, είδα τις φωτογραφίες με τη κοπέλα και θεώρησα ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Ο ιατροδικαστής απέδιδε σε πνιγμό το θάνατο της. Διέταξε έναν συνάδελφο να τσεκάρει το τατουάζ που είχε η κοπέλα, ζήτησα τη συνδρομή και άλλων υπηρεσιών και ταυτοποιήθηκε ότι ήταν η κοπέλα. Προσπάθησα να ταυτοποιήσω όλα τα δρομολόγια από το σπίτι της μέχρι τους Πεύκους. Έψαξα τα πάντα. Ρωτησα τους ντόπιους από ποιο σημείο θα μπορούσε να έχει γίνει η ρίψη της σορού. Ποιο δρομολόγιο θα είχε ακολουθηθεί. Μου είπαν ότι υπήρχαν δυο δρομολόγια, το ένα από τα οποία το ήξεραν μόνο οι ντόπιοι. Βρήκαμε και το υλικό από τη κάμερα ασφαλείας δίπλα από το σπίτι της παθούσας. Βγάλαμε το δρομολόγιο, ξέραμε από που ξεκίνησε και που κατέληξε. Δεν είχαμε εντοπίσει το σπίτι. Διαπιστώσαμε ότι στη πορεία η παθούσα είχε επικοινωνήσει και μια φίλη της. Πιθανό να άλλαξε η πορεία της διαδρομής και αυτό να μην έγινε δεκτό από το θύμα. Πρώτα συλλάβαμε τον δεύτερο κατηγορούμενο και μας υπέδειξε τον πρώτο κατηγορούμενο. Όταν πήγα στο σπίτι του πρώτου κατηγορούμενου δεν ήταν εκεί, ήταν μόνο η μητέρα του. Πήγα στο τμήμα άφησα τον δεύτερο κατηγορούμενο και αναζήτησα τον πρώτο. Ο δεύτερος κατηγορούμενος μου είπε ότι γνώρισε την Ελένη σε ένα πάρτυ και θα πήγαινε να την πάρει εκείνο το βράδυ για να πάνε για σουβλάκια.

Ο πατέρας του θύματος Γιάννης Τοπαλούδης στην δική του κατάθεση είπε:
Πρώτα απ’ όλα θα μιλήσω ως γονιός, ως γονιός-μάρτυρας που με τόσο φρικιαστικό τρόπο έχασε το παιδί του. Προσπαθούσαμε με νύχια και με δόντια να της δώσουμε όλα τα εφόδια. Το σημαντικότερο εφόδιο ήταν ότι της μάθαμε να αγαπάει το συνάνθρωπο, να έχει αρχές, αξίες και ιδανικά,. Παρούσα εδώ είναι η Ελένη Τοπαλούδη, είναι στις ψυχές μας και στις καρδιές μας και θα είναι αιώνια. Ο πιο δύσκολος ρόλος είναι ο ρόλος των γονιών. Στο εδώλιο θα επρεπε να κάθονται και οι γονείς των δυο δραστών γιατί είχαν παρατηρήσει την παραβατική τους συμπεριφορά και δεν έκαναν κάτι. Δεν τα προστάτεψαν τα παιδιά τους και σκότωσαν το παιδί μου. Το κορίτσι μας πήγε στη Ρόδο το 2015, παρακολουθούσε και φοιτούσε στο πανεπιστήμιο. Ήταν μεγαλωμένη με αξίες και αγάπη. Στις 26 Νοεμβρίου μίλησα με τη κόρη μου. Την επόμενη μέρα μίλησε μαζί της η σύζυγος μου. Ήταν από τις τελευταίες επικοινωνίες μας. Το ενοίκιο της και τους λογαριασμούς της, τα πλήρωνα εγώ συν τα χρήματα που της δίναμε εγώ και η γιαγιά της για τα προσωπικά της έξοδα. Εμείς πηγαίναμε κάθε καλοκαίρι. Ήμασταν δίπλα της και ψυχικά και οικονομικά. Δε διαπιστώσαμε κάποια αλλαγή στη συμπεριφορά της που να ήταν παράξενη ή ανησυχητική. Στις 28 Νοεμβρίου που της τηλεφωνήσαμε δεν απάντησε. Υποθέσαμε ότι θα ήταν σε μάθημα ή σε κάποια φίλη της. Την επόμενη μέρα ξανά προσπαθήσαμε. Άρχισαν να μας ζώνουν τα φίδια. Πήγαμε στην αστυνομία στο Διδυμοτειχο. Μας πήραν τηλέφωνο από το αστυνομικό τμήμα και μας ρώτησαν αν η κόρη μας είχε τατουάζ στο πόδι. Εγώ δεν το πίστευα. 1η Δεκεμβρίου πήγα με τον αδελφό μου στη Ρόδο. Φτάσαμε, πήγαμε στο λιμεναρχείο, μας πήγαν στον ιατροδικαστή, όλοι ήταν δίπλα μας και μας συμπαραστεκόντουσαν. Το πιο συγκλονιστικό που βιώσαμε ήταν όταν πήγα στο διαμέρισμα της κόρης μου, είδα το πλυντήριο που ήταν ακόμη αναμμένο, είδα τη τσίχλα της, το μισό φαγωμένο μήλο της στο ψυγειο.Ποτάμια τα δάκρυα, πως να τα μαζέψω; Το άλλο πιο συγκλονιστικό ήταν όταν τη μεταφέραμε με το αεροπλάνο στο Διδυμοτειχο και έλεγα « Ν ανέβει το αεροπλάνο λίγο πιο ψηλά μήπως το σώμα της συναντήσει τη ψυχή της και ξαναζωντανέψει». Ρητορικά ρωτάω την υπεράσπιση « αν ήταν γονείς της Ελένης, θα έκαναν τις ίδιες δηλώσεις;»


Συντάκτης Νewsroom 13 Ιανουαρίου, 2020 17:26

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV