Χριστούγεννα στον Έβρο: Όσα πρέπει να ξέρετε για τα χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα!

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 15 Δεκεμβρίου, 2019 18:37

Χριστούγεννα στον Έβρο: Όσα πρέπει να ξέρετε για τα χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα!

Η μαγεία των Χριστουγέννων, ο Άη Βασίλης αλλά και όλοι οι αγαπημένοι χριστουγεννιάτικοι ήρωες των παιδιών (και όχι μόνο) αφήνουν για λίγες μέρες τον κόσμο των βιβλίων και της φαντασίας και μετακομίζουν στα Θεματικά Χριστουγεννιάτικα Πάρκα.

Φέτος, όπως και κάθε χρόνο, ανοίγουν τις πύλες τους πολλά Χριστουγεννιάτικα Πάρκα. Φέτος είναι η πρώτη φορά που λειτουργούν παράλληλα τόσα χριστουγεννιάτικα πάρκα στον Έβρο. ‘Ετσι θα βρείτε θεματικά εορταστικά πάρκα στην Ορεστιάδα, στο Σουφλί, στην Αλεξανδρούπολη όπου συνεχίζεται ακόμα πιο εμπλουτισμένα η λειτουργία των πάρκων και αυτήν την χρονιά, αλλά και νέες προσπάθειες σε Διδυμότειχο και Σαμοθράκη. Για τις γιορτές των Χριστουγέννων λοιπόν μπορείτε να βρείτε υπέροχα Πάρκα σε κάθε δήμο του Έβρου που σκοπό έχουν να σας ταξιδέψουν στην χώρα της φαντασίας και να σας μεταδώσουν απλόχερα τη μαγεία των Χριστουγέννων!

Μια μόλις ανάσα από τα Χριστούγεννα και με τις εκδηλώσεις στο αποκορύφωμά τους, τα Χριστουγεννιάτικα Πάρκα αποτελούν την τέλεια επιλογή για διασκέδαση στις γιορτές. Αλλά ποια είναι αυτά και που μπορείτε να τα βρείτε;


Ορεστιάδα: “Το Χωριό των Αγγέλων”

Που; Ορεστιάδα, Κεντρική Πλατεία

Έναρξη: 15 Δεκεμβρίου

Λήξη: 31 Δεκεμβρίου

Τι είναι; Οι Χριστουγεννιάτικες εορταστικές εκδηλώσεις “Αγγέλων Φως 2019” που διοργανώνει ο Δήμος Ορεστιάδας και η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο., βρίσκονται και φέτος στην περιοχή της Ορεστιάδας! Και φέτος επιστρέφει το “Χωριό των Αγγέλων” αναπόσπαστο πλέον μέρος των εκδηλώσεων   “Αγγέλων Φως 2019”  με σκοπό να σας ταξιδέψει μαγικά στο κλίμα των γιορτών!
Από τις 15 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2019 η κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας μεταμορφώνεται σε ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο χωριό, το “Χωριό των Αγγέλων” όπου θα φιλοξενεί μεταξύ άλλων τα σπιτάκια με θεματική βγαλμένη από Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες!
Συμμετέχουν σύλλογοι και φορείς της περιοχής ενώ φέτος εκτός από τις εκδηλώσεις και τα δρώμενα εντάσσονται στο πρόγραμμα και συναυλίες με γνωστά συγκροτήματα.

Τι θα βρείτε εκεί; Στο “Χωριό των Αγγέλων” θα λειτουργούν καθημερινά:

  • Σπιτάκι “Ρούντολφ”
  • Σπιτάκι “Καρυοθραύστη”
  • Σπιτάκι “Φρικαντέλα”
  • Σπιτάκι “Μικρού Τυμπανιστή”
  • Νεραϊδόσπιτο
  • Καλικαντζαρόσπιτο
  • Χριστουγεννιάτικη αγορά
  • Αγγέλων Live Stage
  • Εργαστήρι των Ξωτικών
  • Παραμυθόσπιτο
  • Christmas Factory
  • Μπουκιά στον… Περίδρομο (Η κουζίνα των καλικάντζαρων)
  • Ταχυδρομείο των Ξωτικών
  • Σπίτι του Αη Βασίλη

Ώρες Λειτουργίας: 11:00 – 14:00 & 17:00 – 22:00

Το πλήρες πρόγραμμα του “Αγγέλων Φως” μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ

Αγγέλων Φως 2019 Αφίσα

Διδυμότειχο: “Στα Βήματα του Άϊ Βασίλη”

Που; Διδυμότειχο, Πρώην κατάστημα Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών

Έναρξη: 20 Δεκεμβρίου

Λήξη: 30 Δεκεμβρίου (το πάρκο δεν θα λειτουργεί στις 25 και 26 Δεκεμβρίου)

Τι είναι;  Μια νέα προσπάθεια του Δήμου Διδυμοτείχου και του κέντρου Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας, Νεολαίας και Περιβάλλοντος “Ευγενίδειο” σε συνεργασία με τους συλλόγους, ομάδες, επαγγελματίες και φορείς της περιοχής, ένας κλειστός χριστουγεννιάτικος πολυχώρος στην καρδιά της πόλης με πολλές εκδηλώσεις υπόσχεται να βάλει όλη την πόλη στο πνεύμα των Χριστουγέννων!

Τι θα βρείτε εκεί; Οι σύλλογοι της πόλεις, επαγγελματίες, σχολεία και πολλοί εθελοντές ετοιμάζουν πολλές χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις για τους επισκέπτες. Διαδραστικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους με την υποστήριξη όλων των συλλόγων ενώ την αναζήτηση του πνεύματος των Χριστουγέννων οι συμμετέχοντες θα αντιμετωπίσουν εμπόδια, προκλήσεις και……ίσως και μάγισσες! 

Το πλήρες πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ
Περισσότερα για τον χριστουγεννιάτικο πολυχώρο “Στα βήματα του Άϊ Βασίλη” μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ 

Σουφλί: “Σαν Παραμύθι”

Που; Σουφλί, Βιομηχανικό Συγκρότημα Τζίβρε

Έναρξη: 21 Δεκεμβρίου

Λήξη: 27 Δεκεμβρίου

Τι είναι; Με πρωτοβουλία του «Συλλόγου Εθελοντών και Νεολαίας Σουφλίου: ΚινήΣου», τη συνδρομή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και του Δήμου Σουφλίου, καθώς και τη στήριξη τοπικών συλλόγων του Σουφλίου, στις 21 Δεκεμβρίου, οι σελίδες του παραμυθιού θα ανοίξουν στο Σουφλί για 7 ολόκληρες μέρες! Από τις 17:00 ως τις 21:00 οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν, να κατασκευάσουν, να ζωγραφίζουν, να ανακαλύψουν, να πάρουν μέρος σε πλούσιες δράσεις και φυσικά να γνωρίσουν από κοντά όλους τους αγαπημένους και όχι μόνο, ήρωες των παραμυθιών και κινουμένων σχεδίων….αν έρθουν!
Το χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο «Σαν Παραμύθι…» ανοίγει και φέτος τις πύλες του στο Σουφλί, με τους γνωστότερους ήρωες των παραμυθιών… και κάποιους νέους! Η θεματολογία του πάρκου είναι και για φέτος βγαλμένη από αγαπημένα παραμύθια και υπόσχεται να παρασύρει στις μαγικές χριστουγεννιάτικες σελίδες του όσους το επισκεφτούν! Ιστορίες και παραμύθια για μικρούς αλλά και για τους μεγάλους ζωντανεύουν για άλλη μία χρονιά στο Σουφλί!

Τι θα βρείτε εκεί; Φέτος οι ήρωες των παραμυθιών ζωντανεύουν καθημερινά και σας περιμένουν σε ένα ανεπανάληπτο πάρτυ γεμάτο με πλούσιες δωρεάν δράσεις, παιχνίδια, κατασκευές και πολλές πολλές εκπλήξεις!
Στον χώρο του ατμοσφαιρικού βιομηχανικού συγκροτήματος Τζίβρε, οι μικροί μας φίλοι θα δημιουργήσουν, στο εργαστήρι εικαστικών τις δικές τους κατασκευές, θα γίνουν για λίγο εξερευνητές και θα φύγουν για σαφάρι “…στον Αμαζόνιο, εκεί”, θα γυρίσουν τον τροχό και θα ταυτιστούν με τους ήρωες απ’ τα “Μυαλά που κουβαλάς”.
Ελατε να “παρτάρετε” με τους Ευχούληδες, να πιείτε τσάι με τη Μαίρη Πόπινς, να παίξετε με την Άριελ στον βυθό, να βοηθήσετε τα ξωτικά στο τύλιγμα των δώρων και να συναντήσετε τον Άγιο Βασίλη. Εδω, θα ανακαλύψετε τον μαγικό κόσμο του Χάρι Πότερ, θα ζεστάνετε την παγωμένη καρδιά της βασίλισσας του χιονιού, θα σώσετε τον Χάνσελ και την Γκρέτελ απ’ την κακιά μάγισσα και θα ταξιδέψετε σε όλους τους πλανήτες! Εκεί θα είναι και ο Μίκυ με τους φίλους του για να παρακολουθήσει μαζί σας παιδικές ταινίες και απίθανες δράσεις… αλλά και ο Γκριντς,ο γκρινιάρης των Χριστουγέννων, που έχει βάλει σκοπό να καταστρέψει όλα τα δώρα!
Στην παρέα και οι πριγκίπισσες μαζί με τους πρίγκιπές τους, θα βρίσκονται καθημερινά στη σκηνή του Κάστρου των Παραμυθιών, δίνοντας τις δικές τους μουσικοχορευτικές παραστάσεις!
… φυσικά μαζί μας θα είναι κι αλλοι γνωστοί και αγαπημένοι ήρωες των παραμυθιών για να τους γνωρίσετε και να φωτογραφηθείτε μαζί τους…

Ώρες λειτουργίας καθημερινά 17:00 ως τις 21:00

Περισσότερα για το “Σαν Παραμύθι” μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ 

Αλεξανδρούπολη: “Το Πάρκο των Χριστουγέννων”

Που; Αλεξανδρούπολη, Πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας

Έναρξη: 6 Δεκεμβρίου

Λήξη: 1 Ιανουαρίου

Τι είναι; Το Πάρκο των Χριστουγέννων επέστρεψε και φέτος στην πρωτεύουσα του Έβρου για να κάνει τα Χριστούγεννα ακόμα ομορφότερα! Και εδώ ο Δήμος με την συμβολή συλλόγων, μουσείων της περιοχής, αλλά και με την συμβολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ετοίμασαν πολλές εορταστικές εκπλήξεις και πλούσιο πρόγραμμα. Αμέτρητες εορταστικές εκδηλώσεις σε μια νέα λαμπερή ατμόσφαιρα θα μας μεταφέρουν στα Χριστούγεννα των παιδικών μας χρόνων.

Τι θα βρείτε εκεί; Η κάθε ημέρα στο Πάρκο των Χριστουγέννων κρύβει την δική της έκπληξη! Οι πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, τα μουσεία, το Δημοτικό Ωδείο, οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, η Ομοσπονδία ΑμεΑ, το ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ, η ΤΙΕΔΑ, οι επαγγελματίες γιορτάζουν και προσφέρουν χαρά και ζεστασιά στις καρδιές όλων μέσα από πανέμορφες βιωματικές εκπλήξεις για τα παιδιά με παραμύθια, διαδραστικά παιχνίδια, μουσική και ζωγραφική που ετοίμασαν. Η κάθε μέρα θα κρύβει και κάτι νέο. Και φυσικά… ο Άγιος Βασίλης περιμένει μικρούς και μεγάλους στο δεντρόσπιτό του!

Καθημερινές Δράσεις εντός του Πάρκου :

*Ο σύλλογος ΣυνεχίΖΩ καρκινοπαθών και φίλων Ν. Έβρου σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό κ. Κωνσταντίνα Βασιλειάδου οργανώνουν  τη φιλανθρωπική δράση :‘’ ΣυνεχίΖΩ να ΔιαβάΖΩ’’ από 6/12 έως 31/01  στο σπιτάκι του συλλόγου μέσα στο Πάρκο. Φέρτε μας το βιβλίο σας που θέλετε να χαρίσετε γράφοντας και μια ευχή, είναι για καλό σκοπό! Τα βιβλία που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν σε νοσοκομεία που στηρίζουν τους καρκινοπαθείς και σε νοσοκομεία παίδων.Παράλληλα θα υπάρχει  το γιορτινό bazaar του συλλόγου με κούπες από οικολογικά υλικά !
* Οι ιστιοπλόοι του ΝΟΑ μας μαθαίνουν τα μυστικά της θάλασσας και μας γεμίζουν θετική διάθεση !
* Ο Νομαρχιακός σύλλογος ΑΜΕΑ μας υποδέχεται στο σπιτάκι του και σε ένα υπέροχο Χριστουγεννιάτικο bazaar !
*To ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ του Δήμου Αλεξανδρούπολης συγκεντρώνει τρόφιμα για τους συμπολίτες μας που χρειάζονται την αγάπη μας.
* Χριστουγεννιάτικα bazaar σχολείων & συλλόγων της πόλης.

Το καθημερινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο “Πάρκο των Χριστουγέννων” μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ
Περισσότερα για το “Πάρκο των Χριστουγέννων” μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ

πάρκο Χριστουγέννων, Αλεξανδρούπολη

Σαμοθράκη: “Το Μαγικό χωριό του Άη Βασίλη”

μαγικό χωριό του Άη Βασίλη, Σαμοθράκη

Που; Σαμοθράκη, Πάρκο Μαλαματίνα

Έναρξη: 16 Δεκεμβρίου

Λήξη: 31 Δεκεμβρίου

Ο Δήμος Σαμοθράκης διοργανώνει για πρώτη φορά ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό! “Το Μαγικό χωριό του Άη Βασίλη” ανοίγει για μικρούς και μεγάλους με προτροπή εθελοντών κατοίκων, τοπικών φορέων, γονέων ,συλλόγων και υπό την αιγίδα του Δήμου Σαμοθράκης. Με στόχο να εξελιχθεί σε θεσμός η όμορφη αυτή εκδήλωση έρχεται για να ζωγραφίσει χαμόγελα αισιοδοξίας, χαράς και ευτυχίας, σε όλα τα προσωπάκια των παιδιών!
Μουσική, χορός, χειροτεχνίες, face painting, κατασκευές, ζαχαρωτά, λιχουδιές και διάφορες εκπλήξεις θα έχουν την γωνιά τους σε αυτό το μαγικό χωριό! “Το Μαγικό χωριό του Άη Βασίλη” θα λειτουργεί καθημερινά 18:00 με 21:00 για παιχνίδια, ζωγραφική και κατασκευές!

Περισσότερα για “Το Μαγικό χωριό του Άη Βασίλη” δείτε ΕΔΩ

Χριστούγεννα, Σαμοθράκη

 

*Το παρόν άρθρο ενδέχεται να τροποποιηθεί με τυχόν αλλαγές


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 15 Δεκεμβρίου, 2019 18:37

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV