Είναι στο χέρι μας: “Nα ΜΗΝ τολμήσουν να αγγίξουν τις δομές παιδείας στο δήμο Ορεστιάδας”

Συντάκτης Νewsroom 28 Νοεμβρίου, 2019 22:13

Είναι στο χέρι μας: “Nα ΜΗΝ τολμήσουν να αγγίξουν τις δομές παιδείας στο δήμο Ορεστιάδας”

Την πρόταση του Διευθυντή Εκπαίδευσης για συρρικνωση των σχολικών μονάδων σε Βύσσα και Δίκαια κατακρίνει η Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών “Είναι στο Χέρι Μας” ζητώντας την άμεση σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και αφήνοντας αιχμές κατά της Δημοτικής Αρχής.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Αυτόνομης Κίνησης Πολιτών Δήμου Ορεστιάδας “Είναι Στο Χέρι Μας”:

Με πρόταση του Διευθυντή Εκπαίδευσης και στο πλαίσιο των προτάσεων για τις «μεταβολές σχολικών μονάδων», που ζήτησε το υπουργείο Παιδείας, συρρικνώνονται δομές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον Έβρο, στις οποίες περιλαμβάνονται και σχολικές μονάδες του δήμου Ορεστιάδας. Συγκεκριμένα, η πρόταση αφορά το Εσπερινό Γυμνάσιο και Εσπερινό Λύκειο Ορεστιάδας, τα οποία προτείνεται να συμπτυχθούν και να αποτελέσουν «Εσπερινό Γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις», το Γυμνάσιο – Λύκειο Νέα Βύσσας και το Γυμνάσιο – Λύκειο Δικαίων, για τα οποία επίσης προτείνεται να γίνουν «Γυμνάσια με λυκειακές τάξεις».


Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως οι επόμενες προτάσεις που θα κατατεθούν θα αφορούν στην πλήρη κατάργηση κάποιων εκ των προαναφερόμενων σχολικών μονάδων. Το “ξήλωμα” της δημόσιας εκπαίδευσης, της υποβάθμισης και της απαξίωσής της στον δήμο Ορεστιάδας, που ξεκίνησε τα προηγούμενα χρόνια, συνεχίζεται. Αντί να ενισχύεται η δημόσια εκπαίδευση σε μια περιοχή με έντονο δημογραφικό πρόβλημα, να διευκολύνεται η ζωή των νέων ζευγαριών και να στηρίζονται τα παιδιά που έχουν απομείνει, διαλύουν κι όσα έμειναν.

Ως Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών δήμου Ορεστιάδας «Είναι στο χέρι μας» προειδοποιούμε να ΜΗΝ τολμήσουν να αγγίξουν τις ήδη υποβαθμισμένες και συρρικνωμένες δομές παιδείας που έχουν απομείνει στο δήμο Ορεστιάδας. Τα σχέδιά τους για περαιτέρω υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας δεν θα περάσουν. Ζητάμε τη στήριξη, αναβάθμιση και ενδυνάμωση της εκπαίδευσης στο δήμο Ορεστιάδας και όχι την πλήρη διάλυσή της.

Ζητάμε και θα καταθέσουμε αίτημα για άμεση, έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας ή την επίσπευση του προγραμματισμένου για την ερχόμενη Τρίτη (03-12-19), καθώς μέχρι την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019 η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας θα πρέπει να αποστείλει τη σχετική γνωμοδότηση. Σε αυτήν θα πρέπει να εκφράζεται η πλήρης και κάθετη αντίθεση και αντίδρασή μας στη συγκεκριμένη πρόταση.

ΥΓ. Τσάμπα πήγαν τα ροδοπέταλα στην υφυπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, στη Νέα Βύσσα… Η υποτέλεια δεν απέδωσε!


Συντάκτης Νewsroom 28 Νοεμβρίου, 2019 22:13

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV