Σε απόγνωση οι φοιτητές της Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου

Συντάκτης Νewsroom 26 Νοεμβρίου, 2019 22:10

Σε απόγνωση οι φοιτητές της Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου

Φοιτητές πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το δημαρχείο Διδυμοτείχου λόγω της μη έναρξης του εξαμήνου στη νοσηλευτική σχολή και των  προβλημάτων που την κρατούν κλειστή

Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν μπροστά από τμήμα λίγο μετά τις 11 εκφράζοντας την απόγνωση τους για την κατάσταση που επικρατεί στην σχολή τους ενώ στο πλάι τους στάθηκε και ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Χατζηγιάννογλου ο οποίος ενημέρωσε τους φοιτητές για τις όποιες εξελίξεις που αφορούν τη λειτουργία της Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου.

Κατά της διάρκεια της συγκέντρωσης μοιράστηκε το παρακάτω κείμενο:


Εκ μέρους του συλλόγου φοιτητών – παράρτημα Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου ΔΙ.ΠΑ.Ε

Όντας φοιτητές στη σχολή Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου έχουμε έρθει αντιμέτωποι με μία απελπιστική κατάσταση, που είναι να αιτούμαστε το αυτονόητο. Τη μη διακοπή των σπουδών μας και την μη απώλεια εξαμήνου.Το φετινό ακαδημαϊκό ημερολόγιο ορίζει έναρξη μαθημάτων για τις 30/9/2019 και εμείς έπειτα από 5 αναβολές έναρξης και ένα προσωρινό-εκκρεμές πρόγραμμα που ακυρώθηκε, βρισκόμαστε σε κατάσταση απόγνωσης.Για την σχολή μας δεν υπάρχουν μόνιμες θέσεις καθηγητών, ούτε αρκετοί καθηγητές με τα απαραίτητα προσόντα για να μπορούν να μας διδάξουν. Πιο συγκεκριμένα, δεν υπάρχουν καθηγητές σε τοπική εμβέλεια, οι οποίοι να πληρούν τα απαραίτητα προσόντα για να εργαστούν ως ωρομίσθιοι.
Είναι άνομο να παραμένει ΚΛΕΙΣΤΗ η σχολή μας, ενώ όλες οι υπόλοιπες στην Ελλάδα λειτουργούν κανονικά.Δεν πρόκειται απλά για μία καθυστέρηση αλλά για μία απώλεια εξαμήνου πλέον! είναι άνομο να χάσουμε έστω και ένα εξάμηνο.Θέλουμε να σταματήσει κοροϊδία! Διαπράττεται ένα ακαδημαϊκό έγκλημα εις βάρος μας. Αιτούμαστε ισότιμη και αξιοκρατική εκπαίδευση, όπως όλοι φοιτητές της χώρας μας. Δεν είμαστε φοιτητές Β κατηγορίας, έχουμε κι εμείς δικαιώματα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.Θέλουμε να βρεθεί μία λύση άμεσα χωρίς να υπάρχουν απώλειες για εμάς η σχολή όπως αποδεικνύεται δεν μπορεί να λειτουργήσει γι’ αυτό το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το ΔΙ.ΠΑ.Ε οφείλει να δώσει μία λύση στο πρόβλημά μας.


Συντάκτης Νewsroom 26 Νοεμβρίου, 2019 22:10

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV