Γκαρά: «Πετσόκοψαν και το επίδομα θέρμανσης»

Συντάκτης Νewsroom 23 Νοεμβρίου, 2019 17:26

Γκαρά: «Πετσόκοψαν και το επίδομα θέρμανσης»

«Ο εμπαιγμός των κατοίκων του Έβρου από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει τελειωμό»

Δελτίο τύπου της Βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ για τις περικοπές του επιδόματος θέρμανσης που θα υποστούν οι κάτοικοι του Έβρου:

 Η κατάθεση του Προϋπολογισμού από το Υπουργείο Οικονομικών και την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήρθε να αποδείξει, για μία ακόμη φορά το κυνικό, μεροληπτικό και εκδικητικό απέναντι στη πλειοψηφία τη κοινωνίας, προσωπείο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.


Και μάλιστα πάνω σε ένα κρίσιμο ζήτημα όπως είναι αυτό του επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Μετά τα γνωστά επικοινωνιακά παιχνίδια και τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για την «εκ των προτέρων καταβολή του επιδόματος θέρμανσης» αποδεικνύεται τελικά πως το Υπουργείο Οικονομικών προχωρά στην περικοπή του σε ποσοστό που υπερβαίνει το 60% για τις πιο κρύες και ορεινές περιοχές της χώρας.

Για ακόμη μία φορά, μέσα σε λίγους μόνο μήνες, ο Νομός Έβρου πλήττεται βάναυσα από τις επιλογές της σημερινής Κυβέρνησης. Οι κάτοικοι του Νομού μας και δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης διαπιστώνουν μειώσεις από 20% έως 50%!

Η μείωση στην περιοχή μας φτάνει για πολλούς δικαιούχους ακόμη και τα 180 ευρώ!

Αλήθεια, τι έχουν να πουν για όλα αυτά οι 3 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στον Νομό; Πόσο περήφανοι νιώθουν όταν βλέπουν ότι η Κυβέρνησή τους συμπεριφέρεται για μία ακόμη φορά εκδικητικά απέναντι στους ακρίτες κατοίκους του Έβρου; Έτσι στηρίζει ο κ. Μητσοτάκης την Περιφέρεια της χώρας, την ακριτική Ελλάδα; Πετσοκόβοντας την επιδότηση για το πετρέλαιο θέρμανσης σε Νομούς όπως ο Έβρος;

Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, ο Υφυπουργός κ. Σκυλακάκης ομολογεί πως για το επόμενο έτος, για το 2020, δεν υπάρχει καν πρόβλεψη για επίδομα θέρμανσης!

Είναι πραγματικά να αναρωτιέται κανείς ποια Ελλάδα ακριβώς ονειρεύονται για το μέλλον οι σημερινοί κυβερνώντες.

Συν τοις άλλοις κάποιες ακατανόητες πραγματικά προϋποθέσεις που βάζει η Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε, όπως για παράδειγμα ότι οι δικαιούχοι θα πρέπει να δαπανήσουν ποσό ίσο ή μεγαλύτερο από το διπλάσιο του ποσού που θα λάβουν ως επίδομα ή το γεγονός ότι πρέπει απαραίτητα οι δικαιούχοι να εφοδιαστούν με το πετρέλαιο από τις 15 Οκτωβρίου και μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου αυστηρά, αρκούν από μόνες τους για να οδηγήσουν πολύ κόσμο εκτός συστήματος, να μην λάβει δηλαδή καθόλου επιδότηση.

Προφανώς αυτοί που έβαλαν τέτοια κριτήρια στην Υπουργική Απόφαση πιθανότατα δεν γνωρίζουν πόσες δυσκολίες συνεχίζει να αντιμετωπίζει ο οικογενειακός προϋπολογισμός.

Θυμίζουμε σε όλους ότι επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε αποκατασταθεί μία πολύ μεγάλη αδικία του παρελθόντος και είχε ενταχθεί  ολόκληρος ο νομός Έβρου στην Α Ζώνη ώστε να λαμβάνουν όλοι οι κάτοικοι της περιοχής μας μεγαλύτερο, αυξημένο επίδομα θέρμανσης.

Ενδεικτικά τα όσα αναφέρει σε επιστολή της η Ένωση Βενζινοπωλών Βορείου Έβρου: πέρσι οι καταναλωτές επιδοτήθηκαν από 320 μέχρι και 400 ευρώ, ενώ τον Δεκέμβριο του 2018 με τα επιπλέον αναδρομικά – που είχε δώσει τότε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ – οι επιδοτήσεις έφτασαν ακόμη και τα 600 ευρώ.

Με την Υπουργική Απόφαση που εξέδωσε χθες η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η επιδότηση πετρελαίου θέρμανσης στον Έβρο θα κυμανθεί από 200 έως το πολύ 260 ευρώ για μία τρίτεκνη οικογένεια.

Αυτό που πηγαίνουν να κάνουν είναι ένα έγκλημα.

Καλούμε την Κυβέρνηση να λογικευτεί άμεσα. Να κατανοήσει τι  πάει να κάνει απέναντι στους Εβρίτες και τις Εβρίτισσες, απέναντι στους ακρίτες της χώρας. Να αποσύρει άμεσα το πλαφόν και τα άλλα άδικα και ενάντια στην κοινωνία κριτήρια που έβαλε για την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης, να αυξήσει το κονδύλι, να κατανοήσει τις αυξημένες ανάγκες των πολιτών και να σταματήσει να εμπαίζει τους Εβρίτες.


Συντάκτης Νewsroom 23 Νοεμβρίου, 2019 17:26

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV