Τα προβλήματα στα σχολεία αναδεικνύει η Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών “Είναι Στο Χέρι Μας”

Συντάκτης Νewsroom 18 Σεπτεμβρίου, 2019 14:28

Τα προβλήματα στα σχολεία αναδεικνύει η Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών “Είναι Στο Χέρι Μας”

Την επανάληψη των προβλημάτων της εκπαίδευσης και για τη φετινή χρονιά διαπιστώνει η Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών Δήμου Ορεστιάδας “Είναι στο Χέρι Μας” η οποία με σχετικό δελτίο τύπου που έφερε στη δημοσιότητα βάλει εναντίων της κυβέρνησης για την κάλυψη των κενών αλλά και κατά της δημοτικής αρχής για τις εργασίες που οδήγησαν στην αναστολή λειτουργίας του 1ου Δημοτικού Σχολείου και την καθυστέρηση της έναρξης λειτουργίας του 6ου Δημοτικού Σχολείου της Ορεστιάδας:

Παρόλο που άλλαξε η κυβέρνηση, για ακόμη μία χρονιά στον Έβρο και ειδικά στον δήμο Ορεστιάδας, ζούμε τη μέρα της μαρμότας, καθώς διαιωνίζονται τα προβλήματα της εκπαίδευσης, προκαλώντας ταλαιπωρία σε παιδιά, γονείς και στους εργαζόμενους στα σχολεία.

Ενδεικτικά, μέχρι στιγμής, έχει καλυφθεί μόλις το 40% των κενών εκπαιδευτικών θέσεων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην περιοχή μας. Μόλις δύο προσλήψεις αναπληρωτών για παράλληλη διδασκαλία πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρο το νομό. Μάλιστα, με πρόσφατή της ανακοίνωση η νέα υπουργός Παιδείας ανέστειλε τους διορισμούς εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής για το τέλος της χρονιάς, αγνοώντας επιδεικτικά τα λειτουργικά προβλήματα που προκαλεί στα σχολεία μία τέτοια απόφαση.

Επιπλέον, οι ελλείψεις υποδομών στα σχολεία μας είναι πολλές και οι όποιες παρεμβάσεις λαμβάνουν χώρα, γίνονται χωρίς σωστό σχεδιασμό και προχειρότητα από τη δημοτική αρχή, με πιο πρόσφατα παραδείγματα την αναστολή λειτουργίας του 1ου Δημοτικού Σχολείου και την καθυστέρηση της έναρξης λειτουργίας του 6ου Δημοτικού Σχολείου της Ορεστιάδας.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα, που ενώ οι ανάγκες της σε εκπαιδευτικό προσωπικό είναι πάγιες και ανέρχονται σε χιλιάδες θέσεις,  αντί να γίνονται μόνιμες προσλήψεις δασκάλων και καθηγητών, ανακοινώθηκε πρόσφατα η πρώτη συνταξιοδότηση αναπληρωτή εκπαιδευτικού!

Ως Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών «Είναι Στο Χέρι Μας» απαιτούμε:

  • Να συμπληρωθούν άμεσα και χωρίς χρονοτριβές οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών στον Δήμο Ορεστιάδας με μόνιμο προσωπικό
  • Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα με τις προσλήψεις παράλληλης διδασκαλίας
  • Να πραγματοποιηθούν οι παρεμβάσεις που απαιτούνται στις κτιριακές εγκαταστάσεις σε όλα τα σχολεία της περιφέρειάς μας, αλλά με σχέδιο και σωστό προγραμματισμό.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι άρτιες και στελεχωμένες σχολικές μονάδες, είναι ένα από τα σημαντικότερα κίνητρα για να κρατήσουν τους νέους γονείς στην περιοχή μας. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτρέψουμε την απαξίωση των σχολικών εγκαταστάσεων του Δήμου μας και να αποτρέψουμε πάση θυσία το κλείσιμο κι άλλων σχολείων, οδηγώντας έτσι τον Δήμο Ορεστιάδας στη συρρίκνωση και τον μαρασμό.


Συντάκτης Νewsroom 18 Σεπτεμβρίου, 2019 14:28

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV