13 μόνο επιτυχόντες για την Νοσηλευτική Διδυμοτείχου

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 28 Ιουλίου, 2022 20:40

13 μόνο επιτυχόντες για την Νοσηλευτική Διδυμοτείχου

Δυσάρεστες εκπλήξεις έκρυβε για όλα τα πανεπιστημιακά τμήματα του Βορείου Έβρου η σημερινή ανακοίνωση των Βάσεων Εισαγωγής για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών 2022.

Μετά την δυσάρεστη έκπληξη σχετικά με τα τμήματα της Ορεστιάδας στα οποία εισάγεται με το νέο ακαδημαϊκό έτος διψήφιος αριθμός φοιτητών, πολλοί λιγότεροι σε σχέση με τις δοθείσες θέσεις, έρχεται μια επίσης δυσάρεστη αλλά αναμενόμενη εξέλιξη για την Νοσηλευτική Διδυμοτείχου η οποία έχει… 0 επιτυχόντες από τα ΓΕΛ και 13 από τα ΕΠΑΛ.

Μένει να φανεί πόσοι από αυτούς τους 13 θα εγγραφούν τελικά για να φοιτήσουν στην Σχολή και πόσους τελικά θα υποδεχτεί η πόλη του Διδυμοτείχου.

Φυσικά τα προβλήματα που εμφάνισε φέτος η Σχολή αλλά και τα χρονίζοντα έχουν οδηγήσει στην σημερινή εξέλιξη, καθώς αυτά, με επιπλέον το μειονέκτημα της
απομακρυσμένης περιοχής έχουν οδηγήσει τους υποψηφίους να αποφύγουν την σχολή. Το Διδυμότειχο αναμένει ένα τμήμα ακόμα, αυτό της Ψυχολογίας, με βλέψεις και για παραπάνω σχολές και νέα κτήρια για αυτά αλλά και ελπίδες για να γίνει η πέμπτη έδρα του ΔΠΘ, την δεδομένη χρονική στιγμή για την νέα ακαδημαϊκή χρονιά έχει μόλις μία σχολή με ελάχιστους εισακτέους.

Νεότερη ενημέρωση: Οι παραπάνω αριθμοί επιτυχόντων αφορούν τα αποτελέσματα για τους επιτυχόντες των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Συνολικά προσμετρώντας και άλλες κατηγορίες, (Εσπερινά ΓΕΛ και ΕΠΑΛ αλλά και το 10%) ο συνολικός αριθμός ανεβαίνει στους 21 επιτυχόντες.

Δυστυχώς αυτό δεν αλλάζει την κατάσταση που αντιμετωπίζει το Τμήμα με την νέα ακαδημαϊκη χρονιά ούτε και βεβαιώνει ότι όλοι οι επιτυχόντες θα εγγραφούν, θα φοιτήσουν και θα επιλέξουν να διαμείνουν στην πόλη του Διδυμοτείχου, όπως αναφέρθηκε ήδη.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 28 Ιουλίου, 2022 20:40

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV