Έτοιμοι για την τελική αναμέτρηση Τοκαμάνης-Χατζηγιάννογλου

Συντάκτης Νewsroom 31 Μαΐου, 2019 18:14

Έτοιμοι για την τελική αναμέτρηση Τοκαμάνης-Χατζηγιάννογλου

Οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι Διδυμοτείχου και “μονομάχοι” στον β’ γύρο των εκλογών της Κυριακής, Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου και Χρήστος Τοκαμάνης μίλησαν στον αέρα του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ

Λίγο πριν από την “μάχη” της κάλπης οι δύο υποψήφιοι μίλησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος Διδυμοτείχου, όπως το μεγάλο θέμα της ύδρευσης αλλά και τις λύσεις τους, τον δημόσιο διάλογο με τους πολίτες που έγινε αντικείμενο συζήτησης μεταξύ τους τις προηγούμενες ημέρες – με την σημερινή κοινή τους ανακοίνωση να ενημερώνει τους πολίτες πως τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί – , για την πρόθεσή τους να συνεργαστούν με τις άλλες παρατάξεις αλλά και με τον απερχόμενο δήμαρχο και έστειλαν το δικό τους μήνυμα στους πολίτες.

Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου: “Το μήνυμα είναι απλό: είναι το μέλλον και το παρελθόν”

Ύδρευση, καθαριότητα, οδικό δίκτυο, τακτοποίηση γειτονιών, οικισμών και κοινοτήτων και η παραμέληση των αναγκών του πολίτη είναι για τον Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, επικεφαλής του συνδυασμού “Απ’την Αρχή” τα προβλήματα του δήμου Διδυμοτείχου που χαρακτηρίζει “διαχρονικά”. Όσο για την επίλυσή τους; Το ενδιαφέρον του πολιτικού προσωπικού μέσα στο δήμο και η τακτοποίηση θεμάτων δημοτικών υπηρεσιών είναι τα δύο στοιχεία που “μπορούν να μας οδηγήσουν στην επόμενη ημέρα” σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηγιάννογλου.


Ο επικεφαλής του συνδυασμού “Απ’την Αρχή” εξήγησε την στάση του για το θέμα του δημοσίου διαλόγου με τους πολίτες του Διδυμοτείχου και τις “τηλεμαχίες” για τον β’ γύρο των εκλογών. Επίσης αναφέρθηκε στο πως μπορεί να βελτιωθεί στο θέμα της τουριστικής ανάπτυξης και προβολής η περιοχή αλλά και πως μπορεί να “ανταγωνιστεί” τις άλλες πόλεις του Έβρου, την Ορεστιάδα και την Αλεξανδρούπολη.

Ακόμη ο κ. Χατζηγιάννογλου δήλωσε ανοιχτός σε συνεργασίες με όλους χωρίς να αποκλείει κανέναν από τους υποψηφίους καθώς ο καθένας από αυτούς αποτελεί επιλογή των συνδημοτών, αναφέρθηκε στον νέο εκλογικό νόμο ο οποίος διευκόλυνε την διεκδίκηση του δήμου για τον συνδυασμό “Απ’την αρχή”. Το μήνυμά του προς τους ψηφοφόρους πριν επιλέξουν ανάμεσα σε αυτόν και τον κ. Τοκαμάνη: “Το μήνυμα είναι απλό: είναι το μέλλον και το παρελθόν” είπε χαρακτηριστικά.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του επικεφαλής του συνδυασμού “Απ’την αρχή” και υποψήφιου δημάρχου Διδυμοτείχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου:

Χρήστος Τοκαμάνης: “Πρέπει να αλλάξει το κλίμα και η ψυχολογία των δημοτών στις πόλεις και στα χωριά μας”

Δυο είναι τα μέτωπα στον αγώνα του δημάρχου Διδυμοτείχου αναφέρει ο Χρήστος Τοκαμάνης, επικεφαλής του συνδυασμού “Δύναμη Δημιουργίας” κατονομάζοντας τα προβλήματα(καθαριότητα, ύδρευση, δρόμοι, αγροτικά ζητήματα) που ταλαιπωρούν την πόλη αλλά και τα χωριά και τα όσα πρέπει να γίνουν (αγροτική ύδρευση, περισσότερα τμήματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην πόλη). Εξήγησε αναλυτικά το πως εχει ενταθεί το πρόβλημα της ύδρευσης και πως μπορεί να επιλυθεί οριστικά δίνοντας τον λόγο του στους δημότες αλλά μίλησε και για τον βιολογικό καθαρισμό που δεν λειτουργεί αλλά έχει λεηλατηθεί, όπως ανέφερε ονομάζοντάς το “το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έγκλημα στην περιοχή“.

Ο κ. Τοκαμάνης υποστήριξε την εφαρμογή της απλής αναλογικής, ανέφερε την άποψή του πως δεν θα έπρεπε να υπάρχει η δεύτερη Κυριακή επαναληπτικών εκλογών και αντ’αυτού να εκλέγεται ο πρώτος σε ψήφους συνδυασμός, αλλά και πως θα έπρεπε να υπάρχει η μομφή προς τον δήμαρχο. Ταυτόχρονα δήλωσε πως θα συνεργαστεί με όλους τους συνδυασμούς καθώς θεωρεί πως την επόμενη των εκλογών “δεν υπάρχουν αντίπαλοι, ούτε εχθροί, είναι όλοι συνεργάτες και θα πρέπει όλοι να συνεργαστούμε για το καλό της πόλης μας“.

Ακόμη σχετικά με τον δημόσιο διάλογο με τους πολίτες που ζήτησε ο ίδιος και ανέφερε πως θα ήθελε να καθιερωθεί κάτι τέτοιο ανα τρίμηνο για να επικοινωνεί μέσω ερωτήσεων και απαντήσεων η δημοτική αρχή με τους δημότες.

Όσο για αυτό που τον διαφοροποιεί από τον κ. Χατζηγιάννογλου, μίλησε για την πείρα και την γνώση αλλά και για τους νέους που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιό του και θα μπορέσουν να συνεισφέρουν στο να αλλάξει το κλίμα στην πόλη και στα χωριά.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του επικεφαλής του συνδυασμού “Δύναμη Δημιουργίας” και υποψήφιου δημάρχου Διδυμοτείχου Χρήστου Τοκαμάνη:


Συντάκτης Νewsroom 31 Μαΐου, 2019 18:14

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV