Χρήστος Κεσκίνης, ένας 20χρονος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Διδυμοτείχου

Συντάκτης Νewsroom 24 Μαΐου, 2019 23:49

Χρήστος Κεσκίνης, ένας 20χρονος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Διδυμοτείχου

Από τους νεότερους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους στο Διδυμότειχο, ο Χρήστος Κεσκίνης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Χρήστου Τοκαμάνη εκφράζει τις σκέψεις του και μιλά για την απόφαση να συμμετέχει στις εκλογές στο radioevros.gr και στην Σταυρούλα Αγελαδαράκη.

Κύριε Κεσκίνη, αποφασίσατε σε αυτές τις εκλογές να συμμετέχετε ενεργά ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για τον Δήμο Διδυμοτείχου με τον συνδυασμό “Δύναμη Δημιουργίας” του Χρήστου Τοκαμάνη. Μάλιστα είναι αξιοσημείωτο ότι είστε από τους νεαρότερους υποψηφίους, μόλις 20 ετών. Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε ενεργά με τον δήμο θέτοντας υποψηφιότητα σε αυτές τις εκλογές;


Αρχικά Σταυρούλα σε ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία που μου δίνεις να ξεδιπλώσω τις σκέψεις μου.
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Διδυμότειχο. Την κρίσιμη στιγμή μετά τις σπουδές, πήρα τη δύσκολη απόφαση και γύρισα πίσω. Πάλι στο Διδύμοτειχο. Δουλεύω εδώ. Αγαπάω εδώ. Θέλω η ζωή μου να μείνει εδώ. Οπότε νιώθω χρέος μου να κάνω κάτι για τον τόπο της καρδιάς μου. Νιώθω δημιουργικός και χρήσιμος σε ένα δημοτικό συμβούλιο. Ύστερα από πολλή σκέψη και συζήτηση με αρκετούς υποψηφίους Δημάρχους έκρινα ότι ο Χρήστος Τοκαμάνης με τις γνώσεις και την εμπειρία του είναι η μόνη διέξοδος στο τέλμα που έχει φτάσει ο Δήμος μας.

Ως νέο άτομο έχετε την δική σας ματιά και άποψη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι στην περιοχή. Ποια θεωρείτε ότι είναι τα κυριότερα θέματα που προβληματίζουν την νεότερη γενιά και πως μπορεί η εκάστοτε δημοτική αρχή να συμβάλει σε αυτά;

Τα προβλήματα δυστυχώς είναι πολλά και όχι μόνο για τους νέους. Θα εστιάσω αρχικά στην ανεργία, που οδηγεί πολλούς από τους συμμαθητές μου σε άλλες πόλεις εντός και εκτός Ελλάδας. Ο Δήμος πρέπει να βοηθά με κάθε δυνατό μέσο στην ελάττωση του φαινομένου. Σαν συνδυασμός δεσμευτήκαμε για την επαναλειτουργία των δημοτικών σφαγείων και του δημοτικού ραδιοφώνου διαδικτυακά. Επιπλέον, θα πράξουμε τα δέοντα για να ξανανοίξουν τα λατομεία του Κουφοβούνου. Οι τρεις αυτές παρεμβάσεις θα συμβάλουν στην μείωση της ανεργίας, αλλά και θα δώσουν νέα πνοή στην αγορά.
‌Το δεύτερο πρόβλημα που θα ήθελα να θίξω είναι η έλλειψη ευκαιριών. Δεν υπάρχει ένας θεσμός που να εκφράζει τη νεολαία και να της δίνει βήμα να προτείνει με τη δική της οπτική. Ο συνδυασμός μας λειτουργεί καθαρά δημοκρατικά και είναι άμεση προτεραιότητα μας η σύσταση συμβουλίου Νέων. Αυτό το συμβούλιο θα έχει λόγο στο Δημοτικό συμβούλιο και θα αναλάβει κάποιες πρωτοβουλίες σε θέματα που απασχολούν όλους εμάς.

Μια πόλη όπως το Διδυμότειχο με τόσο πλούσια ιστορία σίγουρα έχει να προσφέρει πολλά σε θέματα πολιτισμού. Ένας ακόμη σημαντικός τομέας που απασχολεί τόσο νέους όσο και μεγαλύτερους είναι η παιδεία καθώς μάλιστα το Διδυμότειχο δέχεται και νέους από άλλες πόλεις λόγω των σχολών της αστυνομίας και νοσηλευτικής. Τι παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν σε αυτούς τους δύο τομείς και πως μπορούν αυτές να βελτιώσουν το επίπεδο ζωής των κατοίκων του δήμου;

Ο τομέας του πολιτισμού με εκφράζει πάρα πολύ σαν άνθρωπο. Αυτή τη στιγμή τα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου θα τα χαρακτήριζα χλιαρά και αδιάφορα για ένα νέο άνθρωπο. Πρέπει να γίνουν δύο – τρεις παρεμβάσεις που θα ταράξουν τα νερά. Η πρώτη που προτείνουμε σα συνδυασμός είναι η καθιέρωση γιορτών με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων, αντίστοιχες των γιορτών παλιάς πόλης στην Ξάνθη. Επιπλέον, θα επιδιώξουμε την καθιέρωση μίας ετήσιας συγκέντρωσης καλλιτεχνών, γλυπτών, ζωγράφων κτλ από όλα τα Βαλκάνια με θέμα έμπνευσης το Διδυμότειχο.
Η παιδεία τίθεται στο επίκεντρο από το συνδυασμό μας. Ο Χρήστος Τοκαμάνης μετά από δυναμική διεκδίκηση κατάφερε με το σπαθί του την ίδρυση της Νοσηλευτικής σχολής. Ξέρουμε τον τρόπο, θέλουμε να ιδρυθούν άλλες 3 σχολές, ώστε το Πανεπιστήμιο μας να γίνει αυτόνομο. Δεν μπορώ να φανταστώ καμία άλλη παρέμβαση που να τονώσει περισσότερο την πόλη μας όσο αυτή.

Για τις εκλογές αυτής της Κυριακής τι θέλετε να πείτε στους ψηφοφόρους, νεαρούς και μεγαλύτερους; Γιατί να επιλέξουν να στηρίξουν με την ψήφο τους εσάς και τον συνδυασμό “Δύναμη Δημιουργίας”;

Αυτές οι εκλογές όπως ξαναείπα είναι κρίσιμες για τον τόπο. Ο κόσμος πρέπει να ψηφίσει με ορθή κρίση και συνείδηση την πιο ικανή ομάδα για να λυθούν άμεσα τουλάχιστον κάποια από τα πολλά προβλήματα. Ο συνδυασμός μας εκφράζει τα πάντα. Το νέο σε συνδυασμό με την εμπειρία. Την γνώση με τις φρέσκιες ιδέες. Ένα σωστό κράμα δηλαδή για την αυριανή δημοτική αρχή. Έχουμε την όρεξη και την υπομονή να καταπιαστούμε με όλους και με όλα. Χωρίς προχειρότητες και ψευτο-ιδέες. Με πρόγραμμα. Έχουμε το σθένος να βαρέσουμε το χέρι και να διεκδικήσουμε. Όλη η ομάδα μας και ο αρχηγός μας Χρήστος Τοκαμάνης ειμαστε έτοιμοι απο την επόμενη μέρα να σηκώσουμε μανίκια και να δουλέψουμε, για την πόλη της καρδιάς μας, για τους οικισμούς και τους ανθρώπους μας.


Συντάκτης Νewsroom 24 Μαΐου, 2019 23:49

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV