Συνάντηση Γκουγκουσκίδου με τις πρυτανικές αρχές του ΔΠΘ

Συντάκτης Νewsroom 3 Απριλίου, 2019 12:34

Συνάντηση Γκουγκουσκίδου με τις πρυτανικές αρχές του ΔΠΘ

Με τον Πρύτανη και τους Αντιπρυτάνεις του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης συναντήθηκε η επικεφαλής του συνδυασμού “Δήμος Ορεστιάδας Τόπος Να Ζω”

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης της κ. Γκουγκουσκίδου:

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ
ΠΡΥΤΑΝΗΣ Δ.Π.Θ.: ΝΑΙ ΣΤΟ FORUM ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ


Συνάντηση με τις Πρυτανικές Αρχές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης είχε την Τρίτη 2 Απριλίου η κ. Μαρία Γκουγκουσκίδου. Συνοδευόμενη από στελέχη της Δημοτικής της Παράταξης “ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ” συναντήθηκε με τον Πρύτανη κ. Αλέξανδρο Πολυχρονίδη, τον Αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Φώτιο Μάρη και την Αντιπρύτανη Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης κ. Μαρία Μιχαλοπούλου.

Το κλίμα καθόλη τη διάρκεια της συνάντησης ήταν ιδιαίτερα θετικό. Τονίσαμε το γεγονός της επετείου των 20 ετών από την ίδρυση του Πανεπιστημίου στην Ορεστιάδα και αναφερθήκαμε στη μεγάλη προσφορά του στην εξύψωση του πνευματικού και πολιτισμικού επιπέδου της τοπικής κοινωνίας καθώς και της συμβολής στην τοπική οικονομική ανάπτυξη.

Αναφερθήκαμε στην επίσκεψή μας στη Σχολή της Ορεστιάδας και τη συνάντησή μας με τον Κοσμήτορα αυτής κ. Σπυρίδωνα Κουτρούμπα, τον Πρόεδρο του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χρήστο Χατζησαββίδη και τον Αντιπρόεδρο του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων κ. Απόστολο Κυριαζόπουλο.

Εκφράσαμε τη θετική μας στάση σε κάθε ανάγκη του Πανεπιστημίου, είτε αυτό αφορά  υποδομές και χρηματοδότηση επιστημονικών προγραμμάτων, είτε τη διοργάνωση συνεδρίων και εκδηλώσεων και τη διάθεσή μας να διατηρούμε διαύλους συνεχούς και ουσιαστικής επικοινωνίας και συνεργασίας. Αυτονόητη είναι η πρόθεσή μας να δημιουργήσουμε στην πόλη μας ένα ελκυστικό περιβάλλον τόσο για τους πανεπιστημιακούς καθηγητές όσο και για τους φοιτητές, με σκοπό την ενίσχυση της Σχολής μας και την αύξηση της δυναμικότητάς της.

Αναφερθήκαμε στην πρόταση που καταθέσαμε για τη διοργάνωση στην Ορεστιάδα ενός ετήσιου forum Πανευρωπαϊκής εμβέλειας που θα ερευνά πτυχές και θέματα της ευρωπαϊκής αγροτικής παραγωγής, πρόταση την οποία άκουσαν με μεγάλο ενδιαφέρον και αποδέχθηκαν πλήρως.

Συζητήθηκε το θέμα της κατάθεσης πλήρους μελέτης σκοπιμότητας και βιωσιμότητας από το Πανεπιστήμιο για την ίδρυση ενός ακόμα Πανεπιστημιακού Τμήματος στην πόλη μας, του Τμήματος Επιστήμης Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών, εγχείρημα για το οποίο δήλωσαν αισιόδοξοι και πολύ σύντομα θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις. Τόνισαν όμως την ανάγκη να προετοιμαστούμε κατάλληλα για την ίδρυση της Σχολής τόσο από άποψη υποδομών όσο και από άποψη Πανεπιστημιακού προσωπικού.

Επίσης αναφερθήκαμε και στον προγραμματισμό ίδρυσης στην Ορεστιάδα ενός Ινστιτούτου Τεχνολογίας Τροφίμων και Αγροτικής Παραγωγής.

Συμφωνήσαμε τέλος στην ανάγκη βελτίωσης της επικοινωνίας και της συνεργασίας ανάμεσα στην Πανεπιστημιακή κοινότητα και στη Δημοτική Αρχή αλλά και την τοπική κοινωνία, που θα συμβάλει στην ενίσχυση της θέσης της Σχολής στην Ορεστιάδα, στην ανάπτυξή της και στην αύξηση της συμβολής της στην τοπική οικονομική ανάπτυξη.


Συντάκτης Νewsroom 3 Απριλίου, 2019 12:34

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV