Ο Κωνσταντίνος Μπαντίκος νέος Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Συντάκτης Νewsroom 1 Απριλίου, 2019 13:42

Ο Κωνσταντίνος Μπαντίκος νέος Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Με μια αποχαιρετιστήρια επιστολή αποχωρεί ο Παναγιώτης Κεραμάρης από την θέση του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παραδίδοντας την σκυτάλη στον Κωνσταντίνο Μπαντίκο.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής των νέων διευθυντών, από τον υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, τοποθετούνται στις αντίστοιχες θέσεις 13 νέοι περιφερειακοί διευθυντές Εκπαίδευσης, με θητεία έως 31 Ιουλίου 2022, αναλαμβάνοντας υπηρεσία έως και την Τρίτη 2 Απριλίου.

Οι νέοι διευθυντές επελέγησαν με αδιάβλητο τρόπο όπως τόνισε ο υπουργός κ. Γαβρόγλου, από συμβούλιο, στο οποίο προέδρευε αντιπρόεδρος του ΑΣΕΠ, και μέλη ήταν εκπρόσωπος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, καθηγητές πανεπιστημίων, υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου και αιρετοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών.


Για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την θέση που κατείχε μέχρι πρότινος ο κ. Παναγιώτης Κεραμάρης ως Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με έδρα την Κομοτηνή, αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Μπαντίκος.

O Κωνσταντίνος Μπαντίκος διατέλεσε έως πρότινος προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και πιο πριν Σχολικός Σύμβουλος της 2ης Περιφ. Π.Ε. Ξάνθης.

Ο απερχόμενος Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ΑΜΘ Παναγιώτης Κεραμάρης γνωστοποίησε σήμερα την αποχαιρετιστήρια επιστολή του:

Επιστολή αποχαιρετισμού ΠΔΕ ΑΜΘ
Κομοτηνή 1-4-2019

Τον Απρίλιο του 2015 έγραψα στον πρώτο χαιρετισμό μου στην εκπαιδευτική κοινότητα τα παρακάτω:

«Η επιλογή μου για τη θέση αυτή αποτελεί για εμένα ύψιστη τιμή, αλλά πάνω από όλα, συναίσθηση ευθύνης για την αντιμετώπιση των πολλών και ποικίλων δημιουργικών προκλήσεων, για την αναβάθμιση και βελτίωση της σχολικής πραγματικότητας των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Αγαπητοί συνάδελφοι, σας καλώ «όλους μαζί», μέσα σε πλαίσιο ειλικρίνειας, αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας, να ενώσουμε σωματικές και ψυχικές δυνάμεις για το καλύτερο μέλλον των παιδιών

Με την ολοκλήρωση της θητείας μου, κάνοντας ένα μικρό απολογισμό , αισθάνομαι την ανάγκη να υπενθυμίσω τα παραπάνω λόγια.

Θέλω να πιστεύω πως, 4 χρόνια μετά, έβαλα κι εγώ ένα λιθαράκι στο να γίνει πράξη τo πλαίσιο ειλικρίνειας, η αμοιβαία κατανόηση και η συνεργασία. Η σύνεση, η συναίνεση, η αλληλεγγύη , η συναδελφικότητα αλλά κυρίως η εντιμότητα, η νομιμότητα, η τήρηση των κανόνων και η δικαιοσύνη, ήταν οι αρχές τις οποίες προσπάθησα να τηρήσω με θρησκευτική ευλάβεια καθ΄ όλη τη διάρκεια της θητείας μου. Αν τα κατάφερα επαφίεται στη δική σας κρίση.

Αποχωρώντας από τη θέση του περιφερειακού διευθυντή, επαναλαμβάνω την αρχική μου πρόσκληση, με ενωμένες ψυχικές και σωματικές δυνάμεις να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για το μέλλον των παιδιών μας.

Ζητώ συγγνώμη αν κατά τη διάρκεια αυτής της πορείας , σε κάθε περίπτωση άθελα μου και χωρίς σκοπιμότητα, έβλαψα καθ΄ οιονδήποτε τρόπο οποιονδήποτε.

Φυσικά και αισθάνομαι την ανάγκη να απευθύνω θερμότατες ευχαριστίες προς όλους, μαθητές, γονείς και κηδεμόνες, συναδέλφους εκπαιδευτικούς σε οποιαδήποτε θέση κι αν υπηρετούν, διοικητικούς υπαλλήλους και συνεργάτες για την τετραετή συνεργασία μας. Τους θεσμικούς φορείς , σεβασμιοτάτους μητροπολίτες , σοφολογιοτάτους μουφτήδες, περιφερειάρχη, αντιπεριφερειάρχες , δημάρχους, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο , το Δ’ Σώμα Στρατού και τα ΜΜΕ.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους τέσσερις υπουργούς κ.κ. Μπαλτά, Κουράκη, Φίλη , Γαβρόγλου και τους γενικούς γραμματείς με τους οποίους είχα την τιμή και τη χαρά να είμαστε συνοδοιπόροι. Πετύχαμε πολλά!

Καλή δύναμη και επιτυχία στον νέο Περιφερειακό Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κ. Μπαντίκο Κωνσταντίνο.

Εύχομαι, το μέλλον της εκπαίδευσης να είναι ακόμη καλύτερο!

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Παναγιώτης Κεραμάρης


Συντάκτης Νewsroom 1 Απριλίου, 2019 13:42

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV