Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε την Καθαρά Δευτέρα ο φημισμένος Μπέης Κομάρων

Συντάκτης Νewsroom 13 Μαρτίου, 2019 08:49

 Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε την Καθαρά Δευτέρα ο φημισμένος Μπέης Κομάρων

Η αναβίωση του Μπέη Κομάρων που αποτελεί θεσμό για τον Βόρειο Έβρο, σε συνδυασμό με τις καλές καιρικές συνθήκες ώθησαν πλήθος κόσμου να επιλέξει τα Κόμαρα ως προορισμό για την Καθαρά Δευτέρα.

Ο Μπέης καβάλα στο άλογό του, συνοδεία του επιτελείου του και πλήθους χορευτών, έφτασε στην πλατεία του χωριού, όπου παρακολούθησε παραδοσιακή παλαίστρα από τον σύλλογο <<Διγενής Ακρίτας Ν. Βύσσας>>. Μετά την αναβίωση του εθίμου, παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά συγκροτήματα των πολιτιστικών συλλόγων  Λαδιωτών Αλεξανδρούπολης και Τριγώνου Αλεξανδρούπολης, υπό τους ήχους της παραδοσιακής ορχήστρας ΄΄Εβρίτικη Ζυγιά΄΄.


Αξιοσημείωτη στιγμή της εκδήλωσης ήταν η επίδειξη, για πρώτη φορά, του πυροσβεστικού οχήματος που κατασκευάστηκε από τον Μορφωτικό Σύλλογο Κομάρων για τις ανάγκες της γύρω περιοχής.

Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου, όπου δόθηκε ραντεβού για τον Μπέη του 2020.

Η συνδιοργάνωση έγινε από τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Κομάρων, τον Σύλλογο Γυναικών, τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και τον Δήμο Ορεστιάδας.


φωτορεπορτάζ:Αναστασία Τσιτσικλή


Συντάκτης Νewsroom 13 Μαρτίου, 2019 08:49

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV