Για αντιδημοκρατική συμπεριφορά καταγγέλλει τη δημοτική αρχή η παράταξη “Τόπος Να Ζω”

Συντάκτης Νewsroom 25 Φεβρουαρίου, 2019 09:16

Για αντιδημοκρατική συμπεριφορά καταγγέλλει τη δημοτική αρχή η παράταξη “Τόπος Να Ζω”

Σε μία σκληρή ανακοίνωση κατά του Δημάρχου Ορεστιάδας Β. Μαυρίδη προέβη η παράταξη “Δήμος Ορεστιάδας Τόπος Να Ζω” στην οποία κατηγορεί αυτόν και τα υπόλοιπα μέλη της δημοτικής αρχής για αντιδημοκρατική συμπεριφορά και προσπάθεια αποδόμησης της προσωπικότητας της επικεφαλής της παράταξης κ. Γκουγκουσκίδου.
Μάλιστα στην ανακοίνωση η παράταξη αριθμεί μια σειρά ζητημάτων που “άναψαν τα αίματα” στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και προκάλεσαν οξείες αντιπαραθέσεις μεταξύ της κ.Γκουγκουσκίδου και της παράταξης του Δημάρχου, καλώντας τον να περιφρουρήσει το κύρος του δημοτικού συμβουλίου και την υστεροφημία του αλλά και την τοπική κοινωνία να αποδοκιμάσει αυτές τις αντιδημοκρατικές τακτικές.Αναλυτικά το δελτίο τύπου της παράταξης Δήμος Ορεστιάδας Τόπος Να Ζω:

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΕΙ ΤΗ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ – ΝΑ ΠΡΟΚΡΙΝΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ


Είναι κοινό μυστικό, κυρίως μέσω της δημοτικής τηλεόρασης, ότι κατά την τρέχουσα 4ετία η κ. Γκουγκουσκίδου, επικεφαλής της δημοτικής μας παράταξης «Δήμος Ορεστιάδας | Τόπος Να Ζω», ασκούσε τα αντιπολιτευτικά της καθήκοντα στα πλαίσια του δημοτικού συμβουλίου σε ένα δύσκολο και εχθρικό περιβάλλον.

Αυτό που συμβαίνει όμως το τελευταίο διάστημα είναι εξοργιστικό και έχει ξεπεράσει κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας ενός θεσμικού οργάνου. Ο κ. Δήμαρχος και τα μέλη της δημοτικής του παράταξης αντί να αποδομούν, έστω με οξύτητα, τις θέσεις και τα επιχειρήματα της κας Γκουγκουσκίδου, της επιτίθενται προσωπικά, προσπαθώντας να την απαξιώσουν ως άνθρωπο και επιστήμονα, ουσιαστικά να την εκφοβίσουν.

Τούτο συμβαίνει γιατί ο κος Δήμαρχος αντιλαμβάνεται ότι οι θέσεις της υποψήφιας Δημάρχου περνούν στην κοινωνία, ενώ ο ίδιος στην καλύτερη περίπτωση απλά δεν έχει θέσεις ή στη χειρότερη οι θέσεις του είναι αντικοινωνικές.

Για του λόγου το αληθές ας δούμε μία – μία όλες τις περιπτώσεις που το τελευταίο διάστημα έγιναν αφορμές για άγριες επιθέσεις εναντίον της επικεφαλής μας στο δημοτικό συμβούλιο.

1). Η χρηματοδότηση των εκδηλώσεων νεολαίας του Άρδα, όπου ένας μικρός δήμος μιας πτωχευμένης χώρας έδωσε δια χειρός Μαυρίδη 50.000 ευρώ στον Ρουβά και 50.000 ευρώ στην Πάολα, για να τραγουδήσει 5 τραγούδια ο καθένας. Η κ. Γκουγκουσκίδου είπε: «τα λεφτά στην κοινωνία κι όχι στους ακριβοπληρωμένους καλλιτέχνες».

2). Η ενίσχυση του Δήμου με έμπειρο προσωπικό από τους απολυμένους του εργοστασίου της ζάχαρης. Ο κ. Δήμαρχος έστρεψε ένα μέρος της κοινωνίας εναντίον των απολυμένων. Η κ. Γκουγκουσκίδου με μια ισορροπημένη θέση είπε: «Να πάρουμε όσους χρειαζόμαστε και σε ειδικότητες που χρειάζεται ο Δήμος προκειμένου να εξυπηρετούνται οι δημότες». Πρακτικά μιλάμε για δυο ή τρεις προσλήψεις.

3). Ο διαγωνισμός για την επιλογή εργολάβου που θα προσφέρει υπηρεσίες αποχιονισμού. Με τις διαδικασίες που ακολουθήσε ο κ. Δήμαρχος έφθασε Άνοιξη και ανάδοχος ακόμη δεν υπάρχει. Η κ. Γκουγκουσκίδου είπε: «Τώρα τέλος Φεβρουαρίου έπρεπε να σχεδιάζουμε μέτρα κατά του καύσωνα και όχι κατά του παγετού. Αυτά έπρεπε να σχεδιαστούν από τον Οκτώβριο».

4). Το διαφαινόμενο κλείσιμο του εργοστασίου της ζάχαρης. Ένα κομβικής σημασίας θέμα για την οικονομία του Βορείου Έβρου, την τευτλοκαλλιέργεια, τις νέες θέσεις εργασίας, την εποχική απασχόληση, τη βιωσιμότητα των επαγγελματιών που προσφέρουν συμπληρωματικές υπηρεσίες. Ο κ. Δήμαρχος τι έκανε; Τίποτε. Ή μάλλον, για το Θεό, σε τοπικό site ανάρτησε μια επιστολή που έστειλε πριν ένα έτος στον πρωθυπουργό και ένιψε τας χείρας του. Η κ. Γκουγκουσκίδου μπήκε μπροστά, είδε τη διοίκηση της ΕΒΖ, είδε τους εργαζομένους, είδε τους εποχικούς  υπαλλήλους, είδε τους τευτλοπαραγωγούς και μαζί με αυτούς φώναξε: «ΟΧΙ στο κλείσιμο του εργοστασίου. Να σώσουμε την τευτλοκαλλιέργεια».

Ο κ. Δήμαρχος, που πίστευε ότι το εργοστάσιο θα κλείσει χωρίς να ανοίξει μύτη, όταν είδε ότι είναι πλέον ουραγός των εξελίξεων επιτέθηκε στην κ. Γκουγκουσκίδου κατηγορώντας την για «θεσμικό ατόπημα», για «αναξιοπρεπή στάση». Επειδή εκείνη ήταν μέλος της συντονιστικής επιτροπής αγώνα των τευτλοπαραγωγών. Ανοησίες, υποκρισία και λόγια χωρίς καμία βαρύτητα. Δηλαδή ένας δημοτικός σύμβουλος δεν μπορεί να στηρίξει τον αγώνα μιας επαγγελματικής ομάδας; Χρειάζεται να πάρουμε την άδεια του Δημάρχου; Η συμμετοχή σε συνδικαλιστικούς αγώνες είναι ασυμβίβαστη με τη θέση του δημοτικού συμβούλου; Αστειότητες. Παρεμπιπτόντως ο κ. Δήμαρχος δεν προσήλθε ούτε καν να χαιρετήσει τη συγκέντρωση των φορέων που εναντιώνονται στο κλείσιμο του ζαχαρουργείου.

Καλούμε τον κ. Δήμαρχο έστω για την υστεροφημία του να αυτοσυγκρατηθεί και να περιφρουρήσει το κύρος του δημοτικού συμβουλίου. Οι προσωπικές επιθέσεις, η οξύτητα, οι φωνασκίες δεν προσφέρουν. Εξάλλου ο λαός μας ξέρει πολύ καλά ότι θόρυβο κάνουν οι άδειοι τενεκέδες.

Καλούμε την κοινωνία να αποδοκιμάσει τις αντιδημοκρατικές τακτικές του κ. Δημάρχου.  Μια κοινωνία τσακισμένη, που πέρασε τόσα τα τελευταία 10 χρόνια, χρειάζεται νηφαλιότητα, περισυλλογή, ενότητα για να επιχειρήσει το νέο ξεκίνημα. Ο κοινωνικός αυτοματισμός, η πόλωση, η χυδαιότητα, οδηγούν σε δύσκολους ατραπούς, και σε διάλυση του κοινωνικού ιστού. Αυτό η κοινωνία το γνωρίζει καλά και θα απομονώσει τον ασχημονούντα Δήμαρχο και τους υπολοίπους τζάμπα μάγκες.

Σε ότι μας αφορά προκρίνουμε την ενότητα, τον διάλογο, τη συνεννόηση. Επιδιώκουμε τη συμφωνία και τη συνδιαλλαγή με όλες τις δημοτικές παρατάξεις, ιδίως με όσες αντιτίθενται στη σημερινή παρακμιακή πορεία. Δηλώνουμε όμως ότι δεν θα μας λυγίσουν, δεν θα μας φιμώσουν, δεν θα μας αποκόψουν από τους δημότες. Η αγάπη του κόσμου μας έκανε ασυμβίβαστους και ανθεκτικούς.

Ορεστιάδα 24 Φεβρουαρίου 2019

ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ


Συντάκτης Νewsroom 25 Φεβρουαρίου, 2019 09:16

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV