Ένοχους έκρινε τους αγρότες για το μπλόκο του 2017 το “αγροτοδικείο”

Συντάκτης Νewsroom 20 Φεβρουαρίου, 2019 14:13

Ένοχους έκρινε τους αγρότες για το μπλόκο του 2017 το “αγροτοδικείο”

Εκδικάστηκε εχθές στην Ορεστιάδα η έφεση των δύο αγροτών που καταδικάστηκαν για αγροτικό μπλόκο το 2017

Η έφεση ήταν επί της προηγούμενης απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ορεστιάδας, το οποίο καταδίκασε τους δύο αγρότες σε 4 μήνες φυλάκιση με αναστολή που κατατέθηκε από την υπεράσπιση των δύο αγροτών. Οι δύο αγρότες βρέθηκαν αρχικά ενώπιον του δικαστηρίου με αυτεπάγγελτη δίωξη λόγω του αγροτικού μπλόκου που πραγματοποιήθηκε στον κόμβο Καστανεών τον Ιανουάριο του 2017. Ωστόσο η δίωξη δεν αφορούσε τον αγροτικό κόσμο αλλά συγκεκριμένα τους δύο αγρότες οι οποίοι έκλεισαν με τα αγροτικά τους μηχανήματα τον δρόμο, για παρακώλυση κυκλοφορίας, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ ο δικηγόρος που εκπροσώπησε τους δύο κατηγορουμένους, Χάρης Πάντζος.

Η υπεράσπιση των δύο αγροτών – ο ένας εξ αυτών είναι ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συλλόγων “Η Ενότητα” Γιάννης Μαργαριτίδης – επικαλέστηκε την τροπολογία του 2015 και το άρθρο 298 του ποινικού κώδικα σύμφωνα με το οποίο: “όταν αφορά τα πλημμελήματα του άρθρου 292 δύναται να απαλλάξει το δράστη από την ποινή, εφόσον η παρεμπόδιση είχε ασήμαντη διάρκεια ή ο δράστης τέλεσε την πράξη για την προάσπιση ευρύτερου κοινωνικού συμφέροντος“.


Ακόμα η υπερασπιστική γραμμή παρέθεσε ως επιχειρήματα το ότι ειδοποίησαν οι ίδιοι την αστυνομία για τον αποκλεισμό του δικτύου, ότι δεν πραγματοποιήθηκε το μπλόκο σε ώρα αιχμής και επίσης υπήρχε ανοιχτό επαριακό δίκτυο από όπου η κυκλοφορία των οχημάτων συνεχιζόταν κανονικά.

Ωστόσο το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας αποφάσισε την μείωση της ποινής των δύο κατηγορουμένων σε 2 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή.

Χαρακτηριστικά μάλιστα όταν ερωτήθηκε από το δικαστήριο γιατί δεν πραγματοποιήθηκαν φέτος μπλόκα από τους αγρότες της περιοχής ο κ. Μαργαριτίδης απάντησε πως ακριβώς λόγω των “αγροτοδικείων” οι αγρότες φοβούνται τις διώξεις.


Συντάκτης Νewsroom 20 Φεβρουαρίου, 2019 14:13

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV