Επιστολή Καπετανίδη σε Νεοδημοκράτες για κομματική πειθαρχία

Συντάκτης Νewsroom 12 Φεβρουαρίου, 2019 14:31

Επιστολή Καπετανίδη σε Νεοδημοκράτες για κομματική πειθαρχία

Να λειτουργήσουν τα πειθαρχικά όργανα των ΝΟΔΕ κατά των ανταρτών υποψηφίων περιφερειαρχών ζητά ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας

Ανοιχτή επιστολή προς τους Νεοδημοκράτες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης απέστειλε ο πρώην πρόεδρος τους Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας  κ. Χρήστος Καπετανίδης με την οποία ζητά να λειτουργήσουν τα πειθαρχικά όργανα των ΝΟΔΕ εναντίον των “ανταρτών” υποψηφίων περιφερειαρχών (Πέτροβιτς – Τοψίδη που έχουν επισήμως δηλώσει την υποψηφιότητα τους και προέρχονται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας)  σχολιάζοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει ανέτοιμο για την μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών αφήνοντας πεδίο δράσης σε αυτούς θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για ένα αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα.Διαβάστε παρακάτω την επιστολή του κ. Χρήστου Καπετανίδη:
Εν όψει των  πολιτικών εξελίξεων και  ειδικότερα εν όψει όλων σχεδόν των κεντρικών/εθνικών εκλογών (Δημοτικών, Περιφερειακών, Εθνικών) αλλά και των  Ευρωεκλογών, ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ την ανάγκη και ΟΦΕΙΛΩ να Σας καταθέσω ορισμένες σχετικές σκέψεις μου.
Εξ αρχής  αποσαφηνίζω ότι  οι  σκέψεις-απόψεις  μου είναι ανυστερόβουλες και ανιδιοτελείς και  απευθύνονται προς την Νέα Δημοκρατία, σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, και αποσκοπούν στην επίτευξη της εκλογικής  νίκης της σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο.

Είναι γνωστό ότι το εκλογικό σώμα στο Νομό, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, αναζήτησε και αναζητεί τρόπους, αιτίες και σημεία προσέγγισης  με τη  Νέα Δημοκρατία, ύστερα από τα αναγνωρισμένα πλέον λάθη (εύχομαι όχι οδυνηρά και ελπίζω όχι σκόπιμα) και παραλείψεις της παρούσας κυβερνητικής  «σταυροφορικής» πλειοψηφίας.

Διαπιστώνω όμως ότι  στον Έβρο (ελπίζω όχι σε όλη την Ελλάδα) η Νέα Δημοκρατία φαίνεται  ελαφρώς απροετοίμαστη να αναδείξει τα πλεονεκτήματά της, μολονότι υπάρχει προς τούτο το πλέον  πρόσφορο έδαφος και σήμερα ανά το πανελλήνιο βρίσκεται σε υπερέχουσα θέση.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αδυναμία της Ν.Δ. να ελέγξει τα στελέχη της, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο διχάζουν, διχοτομούν ή και κομματιάζουν το εκλογικό σώμα της παράταξης στο Νομό και στην περιφέρεια ΑΜΘ ακόμα πιο έντονα, προκαλώντας σύγχυση στην εκλογική βάση της παράταξης, η οποία με τη σειρά της είναι βέβαιο ότι θα επιφέρει ζημιά και βλάβη στο γενικό εκλογικό αποτέλεσμα.

Βέβαια, στα πλαίσια της δημοκρατίας,  ο κάθε  πολίτης είναι ελεύθερος να εκδηλώνει ελεύθερα και ανεπηρέαστα το φρόνημά του και  τις φιλοδοξίες του.

Σωστό και αποδεκτό.

Όταν όμως ο πολίτης δηλώνει μέλος μιας ομάδας ή μιας πολιτικής παράταξης,  αυτό  προϋποθέτει  ότι αποδέχεται τις αρχές και την ιδεολογία της και περαιτέρω οφείλει να τις σέβεται και να τις τηρεί.

Αλλιώς θεωρείται αρχηγός σε γκρουπούσκουλο ή φραξιονιστής (όροι της αριστεράς) και γενικώς αντάρτης, που δρα σε βάρος των συμφερόντων της παράταξης.

Τώρα ένα κόμμα, μια παράταξη για να θεωρηθεί ότι ενεργεί με πρόγραμμα, με στρατηγική, με εκλογική τακτική και με πνεύμα νικητή θα πρέπει τέτοιες ενέργειες να τις καταπολεμά στη ρίζα τους, εν τω γίγνεσθαι και πάντως πριν επιφέρουν τη ζημιά.

Διαφορετικά εκτίθεται και στους οπαδούς της και στους φίλους της και προκαλεί την ειρωνεία των αντιπάλων της, οι οποίοι βέβαια «τρίβουν τα χέρια τους» από την απρόσμενη «προσφορά» και αναμένουν τα κέρδη τους ενώ οι αντάρτες  επιχαίρουν πιθανώς για το «κατόρθωμά τους».

Και όπως ο καθένας κατάλαβε  θεωρώ ότι είναι λάθος  που εν όψει των περιφερειακών εκλογών  του Μαίου 2019 δύο (ίσως και τρεις) πολίτες δήλωσαν υποψηφιότητα περιφερειάρχη για τη  περιφέρεια ΑΜΘ, επικαλούμενοι την Νέα Δημοκρατία (μη μου πει κάποιος το αντίθετο!!!)  κόντρα και απέναντι στον επιλεγέντα υποψήφιο  και ήδη περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο.

Αυτό κυρίες και κύριοι λέγεται απειθαρχία , περιφρόνηση  αρχών και αξιών και σφετερισμός κομματικής δύναμης και  ιστορίας, που διασπά την ενότητα της παράταξης και μειώνει τη δύναμή της.

Και  κατά τη γνώμη μου, με δεδομένο μάλιστα ότι πέρασε ικανός χρόνος που σέρνεται όλη αυτή η ιστορία και φημολογία περί ανταρτών υποψηφιοτήτων και στήριξής τους από τη ΝΔ,  ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ  κατά μεγάλο ποσοστό στην αδυναμία των ΝΟΔΕ των Νομών της Α.Μ-Θ να την αντιμετωπίσουν κατά μέτωπο και κατά τις διατάξεις του καταστατικού.

Κατά τη γνώμη μου όλοι οι πρόεδροι των αντίστοιχων ΝΟΔΕ αλλά και τα μέλη τους (οι πρόεδροι όμως είναι που ενεργούν, γιατί μπορεί να υπάρχουν και μέλη των ΝΟΔΕ που δυσανασχετούν) θα μπορούσαν να ΔΙΑΧΩΡΊΣΟΥΝ τη θέση των ανταρτών με αυτή της παράταξης και να ησυχάσουμε όλοι.

Μέχρι σήμερα όμως αφήνουν να αιωρείται ότι το κόμμα της ΝΔ ανέχεται τις συμπεριφορές απειθαρχίας των συγκεκριμένων ανταρτών και δεν θέλω να πιστεύω ότι αυτή είναι κομματική τακτική.

Δηλαδή δεν θέλω να πιστεύω ότι το κόμμα  της ΝΔ προωθεί αποσχιστικές τάσεις με συνέπεια τη σύγχυση και τον διχασμό των πολιτών και φίλων της και εν δυνάμει ψηφοφόρων της.

Το θεωρώ χαρακίρι και καταστροφικό!!!!

Ούτε θέλω να πιστεύω ότι οφείλεται σε προσωπική αδυναμία και πολιτική ανεπάρκεια των προέδρων των σχετικών  ΝΟΔΕ, που δεν τους γνωρίζω όλους αλλά μάλλον δεν ισχύει.

Πρέπει όμως να αναλάβουν εντονότερη δράση και πρωτοβουλία και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, ώστε:

—  Να μην παρατηρηθεί και πάλι  το μέγιστο πρόβλημα της κομματικής απειθαρχίας και ασυνεννοησίας  που παρατηρήθηκε σε προηγούμενες δημοτικές-νομαρχιακές εκλογές και προδίκασε το αποτέλεσμα
— Να  αποτραπούν οι καιροσκόποι και ευκαιριακοί πολιτικοί (όποιοι και αν είναι αυτοί) από την προσπάθειά τους να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη  εκλογική βλάβη στην παράταξη της ΝΔ
—   Να  ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα  και να καταβληθεί ιδιαίτερη προσοχή ώστε να στηριχθούν τα πρόσωπα-επιλογές του κόμματος όπως ο νυν περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, ως καθαρή στρατηγική  επιλογή του κόμματος για την Περιφέρεια της ΑΜΘ, μιας εξαιρετικά ευαίσθητης ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ περιφέρειας, που χρειάζεται τη διαρκή  προσοχή αλλά και συμπαράσταση  όλης της Ελλάδος.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Ότι η περιφέρειά μας  Α.Μ-Θ είναι ευαίσθητη δεν είναι σχήμα λόγου ούτε λόγος κενός περιεχομένου.
Η περιφέρειά μας απαιτεί λεπτό  και προσεκτικό  χειρισμό, ευρύτητα  πολιτικής σκέψης,  υιοθέτηση πανανθρώπινων αξιών,  αλλά  και  δυναμικές παρεμβάσεις σε όλους σχεδόν τους τομείς.
Και όσοι λένε το αντίθετο απλά  εθελοτυφλούν.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ επιβάλλεται κομματική/παραταξιακή εγρήγορση  εν όψει των πάσης φύσεως εκλογών του ερχόμενου  Μαίου 2019, επιβάλλεται τώρα η άμεση αντιμετώπιση όλων των  κρουσμάτων απειθαρχίας στο κόμμα και επιβάλλεται η λήψη των αναγκαίων μέτρων και η πραγματοποίηση των  ενδεδειγμένων  ενεργειών για την ανασύνταξη  της παράταξης και  την ευθυγράμμιση όλων στην ίδια πορεία και με  κοινή στρατηγική προς τις επικείμενες εκλογές.

Και μια υπενθύμιση προς όλους τους φιλόδοξους (σωστό μεν) αλλά φραξιονιστές (λάθος δε) υποψηφίους περιφερειάρχες:
—     Η φιλοδοξία μπορεί να πετάει αλλά μπορεί και να έρπει
—     Δεινόν προς κέντρα  λακτίζειν

Η ΠΑΡΟΥΣΑ απευθύνεται προς κάθε αρμόδιο και υπεύθυνο νεοδημοκράτη στον Εβρο και αλλού, ώστε στο μέλλον (όπως είχα πεί και παλαιότερα) να υπάρξει άμεση σύνδεση ευθυνών, ενεργειών και αποτελέσματος με τη συμμετοχή και σύγκληση των αρμοδίων κομματικών οργάνων (αυτό το είχα αναφέρει και παλαιότερα)

Διδυμότειχο 11-02-2019
Με εκτίμηση
Χρήστος Κ. Καπετανίδης
Δικηγόρος


Συντάκτης Νewsroom 12 Φεβρουαρίου, 2019 14:31

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV