Κινητοποιήσεις από τις γυναίκες για το οδικό δίκτυο από Νεοχώρι έως Χελιδόνα

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 13 Δεκεμβρίου, 2018 15:10

Κινητοποιήσεις από τις γυναίκες για το οδικό δίκτυο από Νεοχώρι έως Χελιδόνα

Κινητοποιήσεις για το θέμα των κατεστραμμένων δρόμων από Νεοχώρι έως και Χελιδόνα προετοιμάζεται από τους κατοίκους των χωριών που επηρεάζονται από τα προβλήματα σε αυτό το κομμάτι του οδικού δικτύου

Την αγανάκτησή τους εκφράζουν κάτοικοι χωριών που επηρεάζονται από τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο στο κομμάτι Νεοχώρι – Χελιδόνα. Όπως περιγράφουν αρχικά ξεκίνησε να φτιάχνεται ο δρόμος από Νεοχώρι προς Βάλτο με αποτέλεσμα να κλείσει το κομμάτι και για αυτό δόθηκε προς χρήση μία παράκαμψη με διαδρομή Παταγή-Ποιμενικό-Αμπελάκια όπου “ο δρόμος είναι θανατηφόρος”, όπως αναφέρουν καθώς δεν επισκευάστηκε καθόλου πριν δοθεί προς χρήση αντικαθιστώντας ένα κεντρικό δρόμο. Παράλληλα, όπως περιγράφεται, έχουν περάσει μήνες που έκλεισε ο δρόμος προς επισκευή χωρίς να φαίνεται να προχωρούν οι εργασίες την στιγμή που η παράκαμψη που χρησιμοποιείται είναι επικίνδυνη ενώ ταλαιπωρούνται καθημερινά κάτοικοι των χωριών οι οποίοι αναγκάζονται να χρησιμοποιούν αυτήν την παράκαμψη. “Εδώ και αρκετά χρόνια φωνάζουμε ότι οι δρόμοι μας είναι επικίνδυνοι αλλά δεν ακουγόμαστε” δηλώνουν χαρακτηριστικά.

Για τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο δεν έχουν λάβει καμία ενημέρωση, όπως δηλώνουν, από την δημοτική αρχή καθώς για το οδικό τμήμα από Χανδρά μέχρι Χελιδόνα είναι υπεύθυνος ο Δήμος Ορεστιάδας.


Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών της Μεγάλης Δοξιπάρας, ακολουθώντας οι υπόλοιποι Σύλλογοι Γυναικών αυτών των χωριών και με την υποστήριξη των κατοίκων τους οι οποίοι είναι αγανάκτισμενοι, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία μπροστά στο Δημαρχείο Ορεστιάδας την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 το πρωί.

Για το θέμα μίλησε στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην εκπομπή “Ματιές στην ενημέρωση” της Σούλας Καπετανίδου η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Μεγάλης Δοξιπάρας Ιωάννα Τζιαμπαζίδου καλώντας τους κατοίκους των χωριών που αντιμετωπίζουν τις ίδιες δυσκολίες να συμμετέχουν στην διαμαρτυρία καθώς είναι ένα θέμα που τους επηρρεάζει όλους.

Σημειώνεται πως για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στην διαμαρτυρία της Τρίτης θα διατεθούν δύο λεωφορεία για την μετακίνησή τους.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 13 Δεκεμβρίου, 2018 15:10

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV