Αλεξανδρούπολη:Συνελήφθη 35χρονος ο οποίος προσπάθησε να διακινήσει 1.172 κιλά όστρακα

Συντάκτης Νewsroom Δεκέμβριος 7, 2018 09:23

Αλεξανδρούπολη:Συνελήφθη 35χρονος ο οποίος προσπάθησε να διακινήσει 1.172 κιλά όστρακα

Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού προχώρησε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης ο οποίος προσπάθησε να διακινήσει 1.172 κιλά όστρακα, το σύνολο των οποίων ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.

Το όχημα οδηγήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στην Ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω δράστης μετέφερε-διακινούσε συνολικά εξήντα τρεις (63) σάκους με δίθυρα μαλάκια συνολικού βάρους χιλίων εκατόν εβδομήντα δύο κιλών (1.172 kg) εκ των οποίων είκοσι οκτώ (28) σάκοι του είδους αχιβάδα, βάρους 384 kg το μεγαλύτερο μέρος των οποίων ήταν υπολειπομένων διαστάσεων και τριάντα πέντε (35) σάκοι του είδους τελλίνα, συνολικού βάρους 788 kg, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων ήταν υπολειπομένων διαστάσεων.

Ὀλα τα προαναφερθέντα αλιεύματα κρίθηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση από το Τμήμα Κτηνιατρικής Π.Ε. Έβρου. Επιπλέον, τα ανωτέρω αλιεύματα δεν έφεραν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευσή τους και δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά, ενώ το όχημα μεταφοράς δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά των οστρακοειδών, λόγω μη τήρησης κανόνων ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα καθώς και η εν λόγω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.


Συντάκτης Νewsroom Δεκέμβριος 7, 2018 09:23

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200
Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV