Εγκρίθηκε κατα πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του Δήμου Ορεστιάδας

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 14 Νοεμβρίου, 2018 16:18

Εγκρίθηκε κατα πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του Δήμου Ορεστιάδας

Πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου η ειδική συνεδρίαση με θέμα την έγκριση του προϋπολογισμού του δήμου Ορεστιάδας για το έτος 2019

Το θέμα για τον προϋπολογισμό του Δήμου Ορεστιάδας εισηγήθηκε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Πάλλας, ο οποίος εξήγησε αναλυτικά στο συμβούλιο το σχέδιο του προϋπολογισμού και τι ακριβώς προβλέπεται σχετικά με χρηματοδοτήσεις, δάνεια, επιχορηγήσεις και γενικότερα οικονομικές δοσοληψίες του δήμου Ορεστιάδας.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης απάντησε σε κάποια ερωτήματα που τέθηκαν από πλευράς αντιπολίτευσης, ανέφερε ορισμένα στοιχεία για το σχέδιο του προϋπολογισμού, δήλωσε πως δεν υπήρξε κάποια παρατήρηση από το Οικονομικό Παρατηρητήριο στο οποίο κατατέθηκε το σχέδιο, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί όπως σημείωσε. Ακόμη δεν επιβλήθηκε κάποια αύξηση στα Δημοτικά τέλη ενώ σημείωσε πως το τεχνικά πρόγραμμα όπως και ο τελικός προϋπολογισμός θα είναι στα μέσα Ιανουαρίου. Επίσης στη δευτερολογία του μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος ανέφερε πως δεν σημειώθηκαν οικονομικά προβλήματα στον δήμο, σε δομές ή σε σχολεία και πως αποπληρώνονται ορισμένα δάνεια.


Από πλευράς αντιπολίτευσης, ο κ. Αγγελακούδης, επικεφαλής της Αυτόνομης Κίνησης Πολιτών “Είναι στο χέρι μας” άσκησε κριτική στο σχέδιο του προϋπολογισμού, ανέφερε το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός είναι μικρότερος και πως δεν έχει όραμα και στόχευση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα του προϋπολογισμού αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στη συνέλευση της Αυτόνομης Κίνησης Πολιτών.
Ο κ. Μουτουσίδης από την παράταξη “Δημοτική Αλληλεγγύη” αναφέρθηκε στα ανταποδοτικά και σε ορισμένες απώλειες που παρατηρήθηκαν.
Η επικεφαλής της παράταξης “Ορεστιάδα τόπος να ζω” κ. Γκουγκουσκίδου από την πλευρά της δήλωσε πως τέσσερα χρόνια ο δήμος βρίσκεται σε αδράνεια και χαρακτήρισε το σχέδιο του προϋπολογισμού “προεκλογικό”.
Ο κ. Γκατζίδης από την Λαϊκή Συσπείρωση είπε πως ο προϋπολογισμός του Δήμου είναι “καθ’υπαγόρευση” από την κυβέρνηση, ενώ, παραθέτοντας στοιχεία από προηγούμενες χρονιές, ανέφερε πως “στραγγαλίζονται οικονομικά οι δήμοι” προσθέτοντας πως η ΚΕΔΕ δεν δείχνει καμία αντίδραση για αυτό.

Στο τέλος της πολύωρης συνεδρίασης το σχέδιο του προϋπολογισμού εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Στην ψηφοφορία από την διοικούσα παράταξη οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν ναι, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Αναστασία Γκαϊδατζή ψήφισε παρούσα, από την αντιπολίτευση καταψήφισαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι εκτός από τους κυρίους Κάκο, Σιαφκαλόζη και Βαρσαμακίδη οι οποίοι υπερψήφισαν τον προϋπολογισμό.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 14 Νοεμβρίου, 2018 16:18

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV