Δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας σε 335 δημότες του Διδυμοτείχου

Συντάκτης Νewsroom 2 Αυγούστου, 2018 10:11

Δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας σε 335 δημότες του Διδυμοτείχου

Τα αποτελέσματα της εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής και συγκεκριμένα της δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας έφερε στην δημοσιότητα ο Δήμος Διδυμοτείχου

Η απήχηση που είχε το μεγάλο συνέδριο του ΕΔΔΥΠΠΥ στο Διδ/χο τον περασμένο Απρίλιο με την συμβολή του Προέδρου κ. Γ. Πατούλη βρίσκει ανταπόκριση   ήδη  στον κόσμο του Διδ/χου.


Ο Δήμος Διδυμοτείχου στα πλαίσια εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, διοργάνωσε στις 23 Ιουλίου έως 27 Ιουλίου 2018 δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στην περιφέρεια του Δήμου Διδυμοτείχου και εξετάστηκαν συνολικά 335 άτομα εκ των οποίων 93 εξετάστηκαν στο Διδ/χο στο χώρο του ΚΕΠ Υγείας και οι 242 στις τοπικές κοινότητες του Δήμου μας: Ελληνοχωρίου, Ισαακίου, Μεταξάδων, Παλιουρίου και Δόξας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα 87 από αυτές πάσχουν από οστεοπενία,42 πάσχουν από οστεοπόρωση και 4 από βαριάς μορφής οστεοπόρωση.

Ο Δήμαρχος Διδ/χου κ. Παρασκευάς  Πατσουρίδης δήλωσε:                                                                         

Η υλοποίηση του Προγράμματος Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας σημείωσε μεγάλη επιτυχία με τις γυναίκες του Δήμου μας να ανταποκρίνονται με ενθουσιασμό και μεγάλο ενδιαφέρων στο πρόγραμμα, αφού μέσω αυτού τους προσφέρθηκε μια σημαντική και συγχρόνως ΔΩΡΕΑΝ εξέταση στα πλαίσια του προληπτικού προγραμματισμού τους για την οστεοπόρωση. Η οστεοπόρωση από την πλευρά της συμπτωματολογίας ,είναι συνήθως αθόρυβη ιδίως στα αρχικά στάδια της. Αυτό έχει σαν συνέπεια την καθυστερημένη διάγνωση. Υπό αυτή την προϋπόθεση πρέπει να αντιμετωπίζεται έγκαιρα πριν εκδηλώσει συμπτώματα ,για το λόγο αυτό η πρόληψη της είναι πολύ σημαντική. Ο Δήμος Διδ/χου ως μέλος του ΕΔΔΥΠΠΥ , εκτιμώντας την εξαιρετική συμβολή του Δικτύου σε θέματα δημόσιας υγείας των πολιτών ,προσπαθεί να υλοποιεί όσον τον δυνατόν περισσότερα από τα προγράμματα του ΕΔΔΥΠΠΥ και να συμβάλει στην διάδοση της βασικής ιδέας του Δικτύου, για την προαγωγή και την πρόληψη της Δημόσιας Υγείας θέλω να επισημάνουν την άριστη συνεργασία που έχουμε με το Ελληνκό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και να ευχαριστήσω τα στελέχη του για το δημιουργικό τους έργο. Η πρόληψη αποτελεί ευθύνη όλων μας και αποτελεί προτεραιότητα στον Δήμο μας με στόχο τη διατήρηση της υγείας και της ποιότητας ζωής.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων & της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου δήλωσε σχετικά: «Αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο όπλο που διαθέτουμε είναι η πρόληψη και ο προσυμπτωματικός έλεγχος. Ενθαρρύνουμε τους πολίτες να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που τους παρέχεται σε κάθε γεωγραφικό πλάτος και μήκος της χώρας, ενώ παράλληλα συγχαίρουμε τους Δήμους που συμμετέχουν για την ενεργή πρωτοβουλία τους».


Συντάκτης Νewsroom 2 Αυγούστου, 2018 10:11

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV