Μεγάλη επιτυχία για μέλος του Ε.Δ.Ι.Π. της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας

Συντάκτης Δημήτρης Μηλίκας 24 Μαΐου, 2018 12:30

Μεγάλη επιτυχία για μέλος του Ε.Δ.Ι.Π. της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας

Ο Χρυσοβαλάντης Μαλέσιος  μέλος του Ε.Δ.Ι.Π. της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δ.Π.Θ. Ορεστιάδας με το έργο του  UNIFORM κέρδισε την υποτροφία Marie Sklodowska-Curie ανάμεσα σε 9.089 προτάσεις!

Ευρωπαΐκη υποτροφία Marie Sklodowska-Curie στον Χρυσοβαλάντη Μαλέσιο (Ε.Δ.Ι.Π.) της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, για έρευνα σε θέματα μέτρησης της αειφορίας των μικρών-και-μεσαίων επιχειρήσεων

Διετής ευρωπαϊκή υποτροφία Marie Skłodowska-Curie της ΕΕ απονεμήθηκε στο μέλος Ε.ΔΙ.Π της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Χρυσοβαλάντη Μαλέσιο. Η υποτροφία αφορά έρευνα σε θέματα μέτρησης της αειφορίας των μικρών-και-μεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ).


Το έργο, για το οποίο εξασφαλίστηκε η ευρωπαϊκή υποτροφία Marie Skłodowska-Curie έχει τίτλο UNIFORM: “A Unified Sustainability Index Framework for Small-andMedium enterprises (SMEs)” («Ένα ενοποιημένο πλαίσιο δεικτών αειφορίας για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (MME)») και χρηματοδοτείται με πέραν των €180,000 με ανάδοχο φορέα την Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Aston, Μπέρμιγχαμ της Μεγάλης Βρετανίας.

Το ερευνητικό έργο θα ασχοληθεί με τη διαμόρφωση ενός μεθοδολογικού εργαλείου το οποίο θα μετρά με ακρίβεια και θα βελτιώνει την αειφορία των ΜΜΕ, χρησιμοποιώντας προηγμένες στατιστικές τεχνικές. Συγκεκριμένα, το έργο στοχεύει στην ενίσχυση της βιωσιμότητας των αλυσίδων εφοδιασμού των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων των χωρών της ΕΕ αναπτύσσοντας μεθοδολογικά εργαλεία που θα βελτιώνουν και θα μετρούν με ακρίβεια τα επίπεδα αειφορίας σε μεμονωμένες ΜΜΕ χωρίς ταυτόχρονα να διακινδυνεύουν οι οικονομικές τους επιδόσεις. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στις ΜΜΕ από τον κλάδο της μεταποίησης, δεδομένου ότι το αποτύπωμα τους εκπομπών CO2 (carbon footprint) είναι σημαντικό και είναι ζωτικής σημασίας να καταστούν περισσότερο φιλικές προς το περιβάλλον.

Οι δράσεις Marie Skłodowska-Curie χρηματοδοτούν ερευνητές σε όλα τα στάδια της σταδιοδρομίας τους, ανεξαρτήτως εθνικότητας. Επιλέξιμοι για χρηματοδότηση είναι ερευνητές από όλους τους επιστημονικούς τομείς. Το έργο UNIFORM επιλέχθηκε για χρηματοδότηση ανάμεσα σε 9.089 προτάσεις (7.154 MSCA-IF-EF-ST Standard European Fellowships) που είχαν υποβληθεί εντός της τελευταίας πρόσκλησης.

Εκτός του διδακτικού έργου, το οποίο προσφέρουν τα μέλη του Εργαστηριακού Διδακτικού  Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) των Πανεπιστημίων στα εργαστήρια, φροντιστήρια, κλινικές και μαθήματα των Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών, αποδεικνύεται πλέον και έμπρακτα η συνεισφορά τους και στο ερευνητικό έργο, που διεξάγεται όχι μόνο στα Πανεπιστήμια της χώρας μας αλλά και του Εξωτερικού. Οι διακρίσεις αυτές αποδεικνύουν περίτρανα το υψηλού επιπέδου παρεχόμενο ερευνητικό έργο από τα μέλη του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) των Πανεπιστημίων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικού Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.ΔΙ.Π) συγχαίρει θερμά τον συνάδελφο Δρ. Χρυσοβαλάντη Μαλέσιο για την εξασφάλιση της υποτροφίας, και του εύχεται κάθε επιτυχία στο ερευνητικό του έργο. Ο Χρυσοβαλάντης Μαλέσιος είναι μέλος Ε.ΔΙ.Π. στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Το 1996 αποφοίτησε από το Τμήμα Μαθηματικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην συνέχεια το 2003 πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη στατιστική στο Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή το 2015 στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δ.Π.Θ.

Το επιστημονικό και ερευνητικό του έργο εστιάζεται κυρίως στην εφαρμογή κλασικών και νεότερων στατιστικών μεθόδων και προσεγγίσεων στα εξής επιστημονικά πεδία: Περιβαλλοντικά δεδομένα, οικονομικά του περιβάλλοντος, αειφόρο ανάπτυξη, περιβαλλοντική υπευθυνότητα και οικονομική δραστηριότητα, δείκτες αειφορίας επιδημιολογικά δεδομένα με έμφαση στις ζωονόσους και τους μηχανισμούς μετάδοσής τους στο χώρο και το χρόνο.

Τέλος έχει δημοσιεύσει πλήθος επιστημονικών εργασιών σε διεθνή περιοδικά με κριτές και έχει συμμετάσχει με εργασίες σε πολλά Ελληνικά και διεθνή συνέδρια.


Συντάκτης Δημήτρης Μηλίκας 24 Μαΐου, 2018 12:30

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV