Με τιμή γιορτάστηκε η επέτειος της απελευθέρωσης του Διδυμοτείχου

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 20 Μαΐου, 2018 21:13

Με τιμή γιορτάστηκε η επέτειος της απελευθέρωσης του Διδυμοτείχου

Την 98η επέτειο της απελευθέρωσης της, τα “Ελευθέρια” γιόρτασε με τιμή η πόλη του Διδυμοτείχου.

Η καθιερωμένη δοξολογία  για την απελευθέρωση της πόλης τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας στο Διδυμότειχο από τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός.  Έπειτα η εκπαιδευτικός Χαρούλα Παλαμίδα μίλησε για τα ιστορικά δεδομένα της απελευθέρωσης του Διδυμοτείχου και της ευρύτερης περιοχής.

Ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης παρέστη ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Ευάγγελος Καπετάνιος. Ακόμη παρέστησαν ο Βουλευτής Έβρου Α. Δημοσχάκης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Χρ. Τερτσούδης, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Π. Πατσουρίδης, ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Στρατηγός Β. Παπαδόπουλος, ο Διοικητής της 30ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Ν. Αγγελής και μαθητές Σχολείων με τις Σημαίες τους.


Ακολούθησε Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο και κατάθεση στεφάνων.

Αυτή είναι η 98η επέτειος από την απελευθέρωση της Θράκης και την ενσωμάτωσή  της με την Μητέρα Ελλάδα γιορτάστηκε σήμερα, Κυριακή 20 Μαΐου. Ο εορτασμός στο Διδυμότειχο, έχει καθιερωθεί να πραγματοποιείται την τρίτη Κυριακή του μήνα Μαΐου, για να μην συμπίπτει με αυτόν στην Αλεξανδρούπολη και τη Κομοτηνή, στις 14 Μαΐου.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 20 Μαΐου, 2018 21:13

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV