Μαυρίδης: Η Γκουγκουσκίδου δεν θέλει να χωνέψει ότι είμαστε πρώτος Δήμος σε απορροφητικότητα κονδυλίων

Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης 16 Μαΐου, 2018 09:52

Μαυρίδης: Η Γκουγκουσκίδου δεν θέλει να χωνέψει ότι είμαστε πρώτος Δήμος σε απορροφητικότητα κονδυλίων

Σκληρές εκφράσεις του Δήμαρχου Ορεστιάδας κατά της Γκουγκουσκίδου και απαντήσεις σε όσα του καταλογίζει.

Απάντηση στο χθεσινό δελτίο τύπου της κ. Γκουγκουσκίδου σχετικά με τα προγράμματα αγροτικής οδοποιίας έδωσε μέσα απο τη συχνότητα του Ράδιο Έβρος ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης.Ο κ. Μαυρίδης χαρακτήρισε γραφική την κυρία Γκουγκουσκίδου η οποία ,όπως συμπλήρωσε, με ψεύδη προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τον κόσμο καθώς δεν μπορεί να “χωνέψει” το υψηλό βαθμό απορροφητικότητας κονδυλίων που έχει καταφέρει η Δημοτική Αρχή. και συνέχισε λέγοντας “Θα μπορούσε να ζητήσει την ενημέρωση από τις υπηρεσίες του δήμου για κάθε πρόσκληση που βγαίνει από την Περιφέρεια, τι υπάρχει σε βαθμό ετοιμότητας και τι προτάσεις υποβάλουμε ,για ποια προγράμματα “τρέχουν” ,αλλά προτίμησε την άλλη οδο.”

Στην ουσία του δημοσιεύματος ο κ.Μαυρίδης είπε ότι “ήταν γνωστή η πρόσκληση και είχαμε έτοιμη μελέτη, αρχικά η πρόσκληση προέβλεπε 800.000 ευρώ και θα εντάσαμε το δρόμο ΕΒΖ-Άγιο Νεκτάριο στον Πύργο, ένα έργο που θα αποσυμφορούσε την κίνηση στους αγροτικούς δρόμους της περιοχής αλλά και θα διευκόλυνε αυτούς που χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο δρόμο” και συνέχισε αναφέροντας ότι “άλλαξε το μέγιστο ποσό για την συγκεκριμένη πρόσκληση στις 500.000 ευρώ ενώ μας γνωστοποιήθηκε ότι αργότερα θα ξανανοιγέ με μεγιστο τις 800.000 ευρώ. Προτιμήσαμε να περιμένουμε την επόμενη πρόσκληση και να χρηματοδοτηθεί κατά 100% η κατασκευή του δρόμου χωρίς να επιβαρυνθούν οι δημότες.”


Σε ερώτηση του Ράδιο Έβρος για την πιθανότητα να γινόταν εκπτώσεις στο έργο  ο κ. Μαυρίδης είπε:
“Το πρόγραμμα αφορούσε ένα έργο με αρχή και τέλος το οποίο πρέπει συνδέει αγροτικές περιοχές και δεν γινόταν εκπτώσεις.”

Σχετικά με την συνολική εικόνα στην αγροτική οδοποιία ο Δήμαρχος Ορεστιάδας  ανέφερε ότι γνωρίζει την κατάσταση ενώ επισήμανε ότι πολλοί δρόμοι ανήκουν στους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ-ΓΟΕΒ) και ο Δήμος δεν μπορεί να παρέμβει ,ωστόσο τόνισε ότι όποτε θα υπάρχει εργαλείο χρηματοδότησης θα υποβληθεί πρόταση για βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας ενώ ταυτόχρονα ο Δήμος με τα δικά του μέσα και εργαλεία εργάζεται για την αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας.

Ο κ. Μαυρίδης μεταξύ άλλων στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το Ράδιο Έβρος μίλησε και για τα έργα που είναι σε εξέλιξη, για τα “εργαλεία” που δίνει στο δήμο το πρόγραμμα Φιλόδημος αλλά και τη εκδίκαση καταγγελίας για τους κυκλικούς κόμβους στη νότια είσοδο της πόλης και τη συμβολή των οδών Ζαρίφη και Βασιλέως Κωνσταντίνου. Ακούστε παρακάτω όλη τη συνέντευξη του κ.Μαυρίδη


Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης 16 Μαΐου, 2018 09:52

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV