Έφτασαν στην Ορεστιάδα τα δύο ηλεκτροκίνητα οχήματα για τις ανάγκες του Δήμου

Συντάκτης Νewsroom 27 Απριλίου, 2018 15:37

Έφτασαν στην Ορεστιάδα τα δύο ηλεκτροκίνητα οχήματα για τις ανάγκες του Δήμου

Στους δρόμους της πόλης της Ορεστιάδας θα κυκλοφορήσουν σε λίγες ημέρες τα δύο νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα εξυπηρετώντας τις ανάγκες του Δήμου Ορεστιάδας.

Τα δύο οχήματα αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για τις υπηρεσιακές ανάγκες μετακίνησης του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας και του επιστημονικού προσωπικού του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας & Πολιτισμού.

Ακριβώς ένα μήνα πριν το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ορεστιάδας στην συνεδρίαση του ενέκρινε την αγορά των δύο οχημάτων μετά από εισήγηση του Αντιδήμαρχου Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Περιστεράκη.


Το συνολικό οικονομικό όφελος  για το Δήμο από τη χρήση αυτών των οχημάτων  θα είναι σημαντικό για όλο τον κύκλο ζωής τους ενώ ταυτόχρονα θα επιτυγχάνεται μειωμένη επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τα καυσαέρια, δεδομένου ότι τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα δεν εκπέμπουν ρύπους.

Αναφορικά με τα χαρακτηριστικά των δύο αυτών οχημάτων σημειώνεται πως είναι επιβατικά, αμιγώς ηλεκτρικά, διθέσια ενώ έχουν μηδενική εκπομπή CO2 γεγονός που τα κάνει φιλικότατα προς το περιβάλλον.

Στην εισήγηση του θέματος προμήθειας εξηγείται αναλυτικά η χρήση τους και τα πλεονεκτήματα της εν λόγω αγοράς:

Οι προαναφερόμενες Υπηρεσίες του Δήμου μας, καλούνται σε καθημερινή βάση να εκτελέσουν προγραμματισμένες  μετακινήσεις  αλλά και να επέμβουν σε έκτακτα περιστατικά. Η έλλειψη οχημάτων δυσχεραίνει την εκτέλεση των εργασιών αυτών, τόσο των έκτακτων όσο και των προγραμματισμένων, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση των συμβάντων και δυσλειτουργίες στις Υπηρεσίες, οι οποίες δυσλειτουργίες, έχουν άμεσο αντίκτυπο στους δημότες και τους κατοίκους του Δήμου μας. Η προμήθεια των οχημάτων αυτών κρίνεται άκρως απαραίτητη διότι:

α) θα διευκολύνει σε μέγιστο βαθμό  τη λειτουργία των Υπηρεσιών και το  προσωπικό τους, το οποίο θα τα χρησιμοποιεί, καθότι η άμεση παρέμβαση των υπαλλήλων του Δήμου σε κάθε περιστατικό που καλούνται να αντιμετωπίσουν είναι καίριας σημασίας και οι προαναφερόμενες Υπηρεσίες του Δήμου μας, καλούνται σε καθημερινή βάση να εκτελέσουν προγραμματισμένες  μετακινήσεις  αλλά και να επέμβουν σε έκτακτα περιστατικά. Η έλλειψη οχημάτων δυσχεραίνει την εκτέλεση των εργασιών αυτών, τόσο των έκτακτων όσο και των προγραμματισμένων, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση των συμβάντων και δυσλειτουργίες στις Υπηρεσίες, οι οποίες δυσλειτουργίες, έχουν άμεσο αντίκτυπο στους δημότες και τους κατοίκους του Δήμου μας. Η προμήθεια των οχημάτων αυτών κρίνεται άκρως απαραίτητη διότι:

β) θα εξομαλύνει τη λειτουργία του Δήμου προς όφελος των δημοτών και των κατοίκων του Δήμου μας.

Για την εν λόγω προμήθεια έχει προβλεφθεί πίστωση ποσού 20.000,00 €, στον Κ.Α. 30.7132.05  (ΣΑΤΑ) προϋπολογισμού εξόδων έτους  2018 .


Συντάκτης Νewsroom 27 Απριλίου, 2018 15:37

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV