Ξεπέρασε τις προσδοκίες ο Τσικνομπουρμπούλης 2018

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 9 Φεβρουαρίου, 2018 12:45

Ξεπέρασε τις προσδοκίες ο Τσικνομπουρμπούλης 2018

Με πολύ κέφι, χορό, εκπλήξεις αλλά και φυσικά το καθιερωμένο τσίκνισμα της ημέρας πραγματοποιήθηκαν οι φετινές εκδηλώσεις της Τσικνοπέμπτης στην Ορεστιάδα αλλά και η πρώτη καρναβαλική παρέλαση του Τσικνομπουρμπούλη!

Την Τσικνοπέμπτη 8 Φεβρουαρίου η κεντρική πλατεία και οι δρόμοι της Ορεστιάδας πλημμύρισαν από περισσότερους από 1000 καρναβαλιστές όλων των ηλικιών οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με πολύ χαρά και κέφι στο κάλεσμα του Τσικνομπουρμπούλη και στις φετινές εκδηλώσεις που οργάνωσε η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο.!

Από νωρίς μικροί και μεγάλοι, μεταμφιεσμένοι και μη, από την Ορεστιάδα αλλά και από άλλες περιοχές αλλά όλοι με πολλή διάθεση για αποκριάτικη διασκέδαση συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας όπου η ομάδα ΚΙΡΚΟ από την Θεσσαλονίκη, με κλόουν, ζογκλέρ, ξυλοπόδαρους, ταχυδακτυλουργούς, ακροβατικά, και παιχνίδια διασκέδασε μοναδικά τους παρευρισκόμενους.


Η καλύτερη στιγμή των φετινών εκδηλώσεων που απογείωσε την διάθεση όλων ήταν φυσικά η καρναβαλική παρέλαση! Με επικεφαλή της τον Τσικνομπουρμπούλη αλλά και με τις μοναδικές συμμετοχές των 21 ομάδων  ξεκίνησε από το 1ο Γυμνάσιο – Λύκειο κατάφερε να κλέψει την παράσταση και έδωσε μοναδικό τόνο στην γιορτή της Ορεστιάδας ξεσηκώνοντας φυσικά στο πέρασμά της όλη την πόλη στους ρυθμούς του καρναβαλιού!

Οι 21 ομάδες που συμμετείχαν στην 1η παρέλαση του Τσικνομπουρμπούλη ήταν: “Η φυλή των UpArtσι” από το Καφέ Up Art, “Τσικνοκαραμελίνια” από το ΚΔΑΠ ΟΙΝΟΗΣ – ΠΥΡΓΟΥ, “Καρχαρίες” από τον Κολυμβητικό Όμιλο Ν. Ορεστιάδας ”ΝΗΡΕΑΣ”,”Τα 101 ζουζούνια της Δαλματίας” από τον Βρεφονηπιακό Σταθμό ”Τα Ζουζούνια”, “Ας πάει και το παλιάμπελο…” από το Λύκειο Ελληνίδων Ορεστιάδας, “Φωτεινοί Σηματοδότες” από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, “Καλλιτέχνες της Μονμάρτης” από τον Βρεφονηπιακό Σταθμό ΤΟ ΜΕΛΙ, “Όλα στην ώρα τους!” από την “Μολυβούπολη”, “Εν Κάραγατς- Vinum – Roua Airlines” από τα Καφέ Εν Κάραγατς και Vinum, “Αγρότες-Ξυλοκόποι ενωθείτε!!!” από το Πανεπιστήμιο Ορεστιάδας, “Mr & Mrs Mouse (Minnie & Mickey)” από τον Παιδικό Σταθμό Κλεισσούς, “Κάντε όλοι στη…Μπάντα!!!” από την Φιλαρμονική, “Πίτσα” από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων 8ου Δημοτικού Σχολείου Ορ/δας, “Εmoji” από τον Λ.Π.Σ. Άνω Oινόης ”Το Κρασοχώρι”, “Βατραχάκια” από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων 3ου Δημοτικού Σχολείου, “Αστεία Καπέλα” από τον 4ο Παιδικό Σταθμό Ορεστιάδας, “Χαρούμενοι Κλόουν” από τον 2ο Παιδικό Σταθμό Ορεστιάδας, “musicαντηδες” από το Δημοτικό Ωδείο Ορεστιάδας, “Minions” από το Δημοτικό Σχολείο Πύργου, “Luvστροναύτες” από το LUV και “Η νύχτα και η μέρα!” από τον Αθλητικό Σύλλογο TAEKWONDO ΠΡΟΜΑΧΟΣ Ορεστιάδας.

Μετά την παρέλαση των ομάδων στους δρόμους της πόλης έγινε και η παρουσίαση όλων των ομάδων – γκρουπ. Η ομάδα που βραβεύτηκε από την κριτική επιτροπή ως η καλύτερη ήταν η ομάδα “Luvστροναύτες” από το LUV και θα είναι και αυτή που θα ξεκινήσει την παρέλαση της επόμενης χρονιάς ενώ ένα από τα μέλη της θα είναι και ο επόμενος Τσικνομπουρμπούλης!

Η συμμετοχή και η προσέλευση του κόσμου σίγουρα ξεπέρασαν τις προσδοκίες ενώ οι εκδηλώσεις έκλεισαν με μεγάλο πάρτι και το καθιερωμένο “τσίκνισμα” της ημέρας και φυσικά με την ανανέωση του ραντεβού για την παρέλαση του “Τσικνομπουρμπούλη” για τον επόμενο χρόνο!

 

 

 


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 9 Φεβρουαρίου, 2018 12:45

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV