Προβολή της ταινίας «Έξοδος 1826» για την Παγκόσμια Ημέρα Κινηματογράφου ανακοίνωσε η ΔΗΚΕΠΑΟ

Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης 7 Φεβρουαρίου, 2018 09:22

Προβολή της ταινίας «Έξοδος 1826» για την Παγκόσμια Ημέρα Κινηματογράφου ανακοίνωσε η ΔΗΚΕΠΑΟ

Η ταίνια «Έξοδος 1826» θα προβληθεί στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ορεστιάδας όπου παρόν θα είναι και ο σκηνοθέτης της Βασίλης Τσικάρας

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κινηματογράφου όπως έχει οριστεί η 13η Φεβρουαρίου, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας (ΔΗΚΕΠΑΟ) σας προσκαλεί σε μια ξεχωριστή κινηματογραφική εμπειρία, για μια ουσιαστικότερη γνωριμία με την έβδομη τέχνη.

Σημείο αναφοράς η ταινία του Βασίλη Τσικάρα «Έξοδος 1826», η οποία θα προβληθεί την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, στις 8 το βράδυ στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ορεστιάδας, παρουσία του σκηνοθέτη, ο οποίος θα παρουσιάσει την ταινία του, ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί του μετά την προβολή.


Η ταινία «Έξοδος 1826» είναι μια ανεξάρτητη παραγωγή από την Θεσσαλονίκη και αφορά την ιστορία 120 αντρών από τη Σαμαρίνα Γρεβενών και τα γύρω χωριά, που έσπευσαν να βοηθήσουν στην Έξοδο του Μεσολογγίου, τον Απρίλιο του 1826. Είναι βασισμένη στο δημοτικό μας τραγούδι «Παιδιά της Σαμαρίνας», στα διασωθέντα ιστορικά στοιχεία και στη μυθοπλασία.

Η σκηνοθεσία και το σενάριο είναι του Βασίλη Τσικάρα, η φωτογραφία του Δημήτρη Σταμπολή και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι οι Δημήτρης Παπαδόπουλος, Λεωνίδας Κακούρης, Μαρία Ανδρούτσου.

Η ταινία έχει χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Παιδείας ως ταινία «υψηλής ποιότητας» κι έχει επιλεγεί από το ΥΠΕΞ για το παγκόσμιο πρόγραμμα προβολών του στην ομογένεια με αφορμή τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής επανάστασης.


Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης 7 Φεβρουαρίου, 2018 09:22

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV