1.253 κιλά ακατάλληλα όστρακα κατασχέθηκαν στην Αλεξανδρούπολη

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 18 Μαρτίου, 2019 15:10

1.253 κιλά ακατάλληλα όστρακα κατασχέθηκαν στην Αλεξανδρούπολη

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή – μεταφορά μεγάλης ποσότητας δίθυρων μαλακίων (οστράκων) με σκοπό την πώληση – εμπορία τους στην Αλεξανδρούπολη

Χίλια διακόσια πενήντα τρία κιλά  (1.253 kg) όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, υπολειπομένων διαστάσεων στο μεγαλύτερο μέρος τους, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, πρωινές ώρες εχθές, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ενώ συνελήφθη  και ένας 60χρονος ημεδαπός για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση – εμπορία της ανωτέρω ποσότητας οστράκων.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών της Λιμενικής Αρχής Αλεξανδρούπολης, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε  από στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης επί της επαρχιακής οδού Δικέλλων Μεσημβρίας Αλεξανδρούπολης, ένα (01) Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό τον ανωτέρω, με  το  οποίο μετέφερε  σάκους με δίθυρα μαλάκια (όστρακα).
Το εν λόγω όχημα οδηγήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στην Ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω δράστης μετέφερε – διακινούσε,  συνολικά εξήντα έναν σάκους δίθυρων μαλακίων του είδους αχιβάδα (ruditapes decussatus), συνολικού βάρους χιλίων διακοσίων πενήντα τριών κιλών (1.253 kg), εκ των οποίων οκτακόσια εξήντα κιλά (860 kg) ήτοι σαράντα τρεις σάκοι, υπολειπομένων διαστάσεων.
Τα ανωτέρω αλιεύματα δεν έφεραν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευσή τους και δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά. Το όχημα μεταφοράς δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά των οστρακοειδών, λόγω μη τήρησης κανόνων ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ανωτέρω οχήματα καθώς και η εν λόγω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 18 Μαρτίου, 2019 15:10

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV