Ωράριο καταστημάτων: Νέο για την Αλεξανδρούπολη, αμετάβλητο για την Ορεστιάδα

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 22 Νοεμβρίου, 2021 19:28

Ωράριο καταστημάτων: Νέο για την Αλεξανδρούπολη, αμετάβλητο για την Ορεστιάδα

Σήμερα Δευτέρα 22 Νοεμβρίου είναι η πρώτη μέρα έναρξης των νέων μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημίας, μέτρα που επηρεάζουν και το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων

Ωστόσο σύμφωνα με το ΦΕΚ που εξέδωσε η κυβέρνηση το Σάββατο, η αλλαγή στο ωράριο επηρεάζει ορισμένες μόνο περιοχές. Για τις δύο μεγαλύτερες πόλεις του νομού Έβρου αυτό συνεπάγεται το εξής: στην Ορεστιάδα διατηρείται το προηγούμενο ωράριο για τα εμπορικά καταστήματα ενώ για την Αλεξανδρούπολη από σήμερα τα μαγαζιά ανοίγουν στις 10:00 το πρωί. Για τις αλλαγές αυτές μίλησαν σήμερα, Δευτέρα 22 Νοεμβρίου και πρώτη ημέρα ισχύς των νέων μέτρων στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ εκπρόσωποι των Εμπορικών Συλλόγων κάθε πόλης.

Όπως εξήγησε η Φιλιώ Μυλωνά, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ορεστιάδας, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή “Πρωινή Περιπολία”, σύμφωνα με το ΦΕΚ, η αλλαγή στο ωράριο δεν περιλαμβάνει την πόλη της Ορεστιάδας, καθώς στόχος είναι με την αλλαγή του ωραρίου, να περιοριστεί η πρωινή μετακίνηση και ο συνωστισμός στις αστικές συγκοινωνίες των μεγάλων πόλεων, οπότε τα καταστήματα στην περιοχή της Ορεστιάδας συνεχίζουν την λειτουργία τους με το γνωστό και καθιερωμένο ωράριο χωρίς αλλαγές.


Για τον ίδιο λόγο έκρινε την συμπερίληψη της Αλεξανδρούπολης στις πόλεις με νέο ωράριο καταστημάτων ως άστοχη και αχρείαστη ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Βασίλης Κασαπίδης μιλώντας σήμερα στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην εκπομπή “Εντός τόπου και χρόνου”. Όπως εξήγησε η χρήση αστικών συγκοινωνιών δεν χαρακτηρίζει τους καταναλωτές της πόλης οι οποίοι ως επί το πλείστον χρησιμοποιούν άλλα μέσα για την βόλτα τους στην αγορά (επιλέγοντας συνήθως μετακίνηση με τα πόδια ή με το ποδήλατό τους). Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης μάλιστα ήδη απέστειλε επιστολή ζητώντας να εξαιρεθεί η πόλη από τα μέτρα αλλαγής εξηγώντας και τους λόγους που το μέτρο αυτό δεν έχει θετικό αντίκτυπο στην ανάσχεση της πανδημίας αλλά αρνητικά αποτελέσματα στην κίνηση των καταναλωτών στην αγορά.

Μάλιστα ο κ. Κασαπίδης ανέφερε χαρακτηριστικά πως σήμερα, πρώτη ημέρα ισχύς του νέου ωραρίου, αντίκρυζε κανείς στην πόλη πολλούς επιχειρηματίες που βρισκόταν από τις 9 έξω από τα καταστήματά τους μην μπορώντας να τα ανοίξουν και περιπτώσεις πελατών που, μην έχοντας συνηθίσει τις αλλαγές, προσπαθούσαν να κάνουν από τις 9 τις αγορές τους με τους επιχειρηματίες να τους κατευθύνουν και να τους ενημερώνουν για το νέο ωράριο ζητώντας τους να επισκεφθούν το εκάστοτε κατάστημα μετά τις 10 το πρωί. Παράλληλα, το κλείσιμο των καταστημάτων αργότερα, στις 3 το μεσημέρι, με την μετακύλιση του ωραρίου, δεν εξυπηρετεί καθώς “μετά τις 2 δεν υπάρχει κίνηση” όπως ανέφερε ο κ. Κασαπίδης. Σημειώνεται πως για την Αλεξανδρούπολη το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων είναι 10:00 με 15:00 καθημερινές και το Σάββατο, ενώ για τις μέρες που η αγορά λειτουργεί και το απόγευμα (δηλαδή Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή) τα καταστήματα είναι ανοιχτά και τις ώρες 18:00 με 21:00.

Παρόλα αυτά οι επιχειρηματίες της Αλεξανδρούπολης αισιοδοξούν για αύξηση της κίνησης, των καταναλωτών και φυσικά και του τζίρου τους ενόψει χριστουγεννιάτικης περιόδου, ενώ ο κ. Κασαπίδης απηύθυνε παράκληση προς την δημοτική αρχή να προχωρήσουν άμεσα με τον στολισμό της πόλης ώστε να αλλάξει θετικά η ψυχολογία των πολιτών και να βοηθηθεί και η αγορά της πόλης.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 22 Νοεμβρίου, 2021 19:28

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV