Ψήφισμα διαμαρτυρίας για τον υποβιβασμό του Πολυδύναμου Ιατρείου Φερών…

Συντάκτης Νewsroom 30 Σεπτεμβρίου, 2011 07:37

“Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης σε τακτική συνεδρίασή του στις 28 Σεπτεμβρίου 2011, με αφορμή τον επικείμενο υποβιβασμό του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Φερών σε Αγροτικό ιατρείο


Α Π Ο Φ Α Σ Ι Σ Ε    Ο Μ Ο Φ Ω Ν Α

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ έντονα στον φημολογούμενο  υποβιβασμό αυτών των τόσο σημαντικών υπηρεσιών που παρέχονται μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Φερών, προς τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Φερών και σε αρκετές περιπτώσεις του νοτίου Έβρου.

Το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Φερών βρίσκεται σε 24ωρη ετοιμότητα και προσφέρει υπηρεσίες 24ωρης εφημερίας.

Ήδη αντιμετωπίζει προβλήματα  καθημερινά στην εύρυθμη λειτουργία του καθώς είναι χαρακτηρισμένο ως Πολυδύναμο και όχι ως Κέντρο Υγείας (αναφέρουμε χαρακτηριστικά τη μη κάλυψη ασθενοφόρου για όλες τις βάρδιες της εφημερίας ενώ το όχημα βρίσκεται έξω από το κτίριο) πόσο μάλλον με τον υποβιβασμό του σε Αγροτικό Ιατρείο.

Η συνέχιση της λειτουργίας του Περιφερειακού ιατρείου στις Φέρες κρίνεται επιτακτική ανάγκη μείζονος κοινωνικής σημασίας για τους κατοίκους της περιοχής καθώς εξυπηρετεί διάφορες κοινωνικές ομάδες οι οποίες αναλυτικά είναι κυρίως οι εξής:

–          Υπάρχουν αρκετές στρατιωτικές μονάδες στην περιφέρειά μας και ως εκ’ τούτου φιλοξενείται μεγάλος αριθμός στρατευσίμων, συμπεριλαμβανομένων και των οικογενειών τους

–          Η ύπαρξη του Τελωνείου των Κήπων στα όρια της Δημοτικής Ενότητας Φερών, αποτελεί κόμβο διέλευσης εκατοντάδων ανθρώπων σε καθημερινή βάση.

–          Η τουριστική κίνηση στην περιοχή μας παρουσιάζει συνεχή αύξηση λόγω του διεθνούς σημασίας υδροβιότοπου του Δέλτα του Έβρου.

–          Η ύπαρξη του Κέντρου Συνοριακής Φύλαξης Λαθρομεταναστών στις Φέρες αποτελεί κέντρο υποδοχής και προσωρινής διαμονής δεκάδων λαθρομεταναστών καθημερινά.

–          Μεγάλος αριθμός μεταναστών εκ’ Γερμανίας προστίθεται στον ήδη υφιστάμενο πληθυσμό κατά τους θερινούς μήνες, με προοπτική ενσωμάτωσής τους στην τοπική κοινωνία μετά τη συνταξιοδότησή τους.

–          Πολλοί αλλοδαποί διαβιούν και εργάζονται στην περιοχή μας απασχολούμενοι ως επί το πλείστον στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εργασίες ντόπιων εργοδοτών

Η απόφαση αυτή του υποβιβασμού του Περιφερειακού ιατρείου σε αγροτικό ιατρείο και όχι της αναβάθμισής του σε Κέντρο Υγείας, το οποίο αποτελεί πάγιο  αίτημα της τοπικής κοινωνίας εδώ και πολλά χρόνια , προκαλεί την αγανάκτηση των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Φερών , καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα δέχονται αλλεπάλληλα χτυπήματα με τον υποβιβασμό και την  κατάργηση και  διαφόρων άλλων υπηρεσιών όπως ΕΛΤΑ, ΟΤΕ κ.α..

ΔΗΛΩΝΕΙ την αντίθεσή του στην πολιτική της κεντρικής εξουσίας που υπαγορεύει καταργήσεις, συγχωνεύσεις και υποβαθμίσεις υπηρεσιών και ιδιαίτερα στον ευαίσθητο τομέα της υγείας.

ΖΗΤΑ από την αρμόδιο Υπουργό Υγείας  να λάβει σοβαρά υπόψη του τις  ιδιαίτερα δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην ακριτική αυτή περιοχή και να αναστείλει την απόφαση της υποβάθμισης του Περιφερειακού Ιατρείου Φερών σε Αγροτικό Ιατρείο.”

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.                                                   Ο Δήμαρχος

Αγγλιάς Θεόδωρος                                                 Λαμπάκης  Ευάγγελος

 

 


Συντάκτης Νewsroom 30 Σεπτεμβρίου, 2011 07:37

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV