Ψήφισμα Δημ. Συμβ. Διδυμοτείχου: Όχι στη συγχώνευση των διοικήσεων των νοσοκομείων Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου

Συντάκτης Νewsroom 19 Ιουλίου, 2011 08:06

« Κοινοποίηση  Ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διδυμοτείχου για τη σχεδιαζόμενη συγχώνευση των Διοικήσεων των Νοσοκομείων Διδυμότειχου – Αλεξ/πολης »


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ Υγείας και Πρόνοιας,

Σύμφωνα με πρόσφατη απόφασή σας, στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης του ΕΣΥ και με σκοπό την εξοικονόμηση δαπανών, το Υπουργείο πρόκειται να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις κλινικών, τμημάτων, κλινών, αλλά και διοικήσεων Νοσοκομείων.

Στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια σχεδιάζεται, μεταξύ άλλων, η συγχώνευση των Διοικήσεων των Νοσοκομείων Διδυμότειχου και Αλεξ/πολης, με Διοικητή και έδρα το Π.Γ.Ν. Αλεξ/πολης και αναπληρωτή Διοικητή στο Γ.Ν. Διδυμότειχου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Διδ/χου συζήτησε το θέμα αυτό σε συνεδρίασή του στις 13/7/2011.

Κύριε Υπουργέ Υγείας – Πρόνοιας, σας κοινοποιούμε συνημμένα το ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ του Δημοτικού Συμβουλίου Διδ/χου και του θέματος, το οποίο παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψη στη λήψη της τελικής σας απόφασης, η οποία θα επηρεάσει και θα προσδιορίσει το μέλλον της Δημοτικής Υγείας στην απομακρυσμένη περιοχή του Β. Έβρου.

Σας κοινοποιούμε επίσης πρόσφατη (Α.Π. 11982/26-5-2011) επιστολή του Δημοτικού μας Συμβουλίου, με την οποία εκφράζουμε τα συγχαρητήρια στο προσωπικό και τη Διοίκηση του Γ.Ν. Διδ/χου και παράλληλα τονίζουμε την αναγκαιότητα συνέδειας και αναβάθμισης της λειτουργίας του Γ.Ν. Διδ/χου.


ΨΗΦΙΣΜΑ

ΟΜΟΦΩΝΑ το Δημοτικό Συμβούλιο Διδυμοτείχου, σε τακτική Συνεδρίασή του που έγινε την Τετάρτη 13/7/2011, με την παρουσία Προέδρων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου μας, καθώς και αρμόδιων φορέων του Διδυμοτείχου

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

Είμαστε υπέρ της αυτόνομης Διοίκησης του Γ. Νοσοκομείου Διδυμοτείχου. Τυχόν συγχώνευση της Διοίκησής του με αυτήν του Π.Γ.Ν. Αλεξ/πολης θα υποβαθμίσει το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και δε θα έχει στο μέλλον καμιά προοπτική ανάπτυξης.

Είναι αναγκαία η συνέχιση κα αναβάθμιση λειτουργίας (μέσω πρόσληψης ιατρικού και λοιπού προσωπικού και της ανάπτυξης νέων κλινικών και όχι συγχωνεύσεων ή καταργήσεων) του Γ.Ν. Διδυμοτείχου διότι:

  1. Καλύπτει υγειονομικές ανάγκες 80.000 κατοίκων του Β. Έβρου (αλλά και παράνομων μεταναστών).
  2. Βρίσκεται πολύ μακριά, 110 χιλιόμετρα, από το πλησιέστερο τριτοβάθμιο νοσοκομείο, της Αλεξ/πολης (σε ίδια απόσταση διατηρούνται αυτόνομα δυο νοσοκομεία).
  3. Προσφέρει ποιοτικές υγειονομικές υπηρεσίες στους κατοίκους του Β. Έβρου, πράγμα το οποίο αναγνωρίσθηκε προσφάτως από την κεντρική εξουσία (γι’ αυτό και «επιβράβευσαν» με την προτεινόμενη διοικητική συγχώνευση).

ΖΗΤΑΜΕ να σταματήσει η συνεχόμενη απαξίωση και υποβάθμιση των κατοίκων και της περιοχής μας (νέα κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών, κλείσιμο Δημοσίων Υπηρεσιών, Εθνική οδός κάκιστης κατάστασης κα).

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, δεν είμαστε πολίτες δεύτερης, ή μάλλον τρίτης κατηγορίας!

Εξουσιοδοτείται ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου, κ. Παρασκευάς Πατσουρίδης, σε συνεργασία με τους Δημάρχους των γειτονικών Δήμων (Ορεστιάδας και Σουφλίου), για τις παραπέρα ενέργειες και άμεσες επαφές με το Υπουργείο Υγείας (Υπουργό – Υφυπουργό – 4η Υγειονομική Περιφέρεια).

 

Ο

Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΙΩΑΝΝΗΣ  Π.  ΤΟΠΑΛΟΥΔΗΣ

 


Συντάκτης Νewsroom 19 Ιουλίου, 2011 08:06

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV