Χ. Μεντίζης: “Ο αγώνας με τον κορονοϊό τις επόμενες εβδομάδες θα είναι πραγματικά πολύ σκληρός”

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 23 Μαρτίου, 2020 16:15

Χ. Μεντίζης: “Ο αγώνας με τον κορονοϊό τις επόμενες εβδομάδες θα είναι πραγματικά πολύ σκληρός”

Για τα κρούσματα του κορονοϊού που νοσηλεύονται αλλά και το
προσωπικό που εργάζεται υπό νέες συνθήκες στο νοσοκομείο
Αλεξανδρούπολης μίλησε σήμερα στον αέρα του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Χριστόφορος Μεντίζης.

Ο κ. Μεντίζης αναφέρθηκε στην ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων που ταυτοποιούνται και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, περιλαμβανομένων και διασωληνωμένων, κάτι όμως που όπως ανέφερε συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα για αυτό επεσήμανε και την ανάγκη τήρησης των μέτρων προς αποφυγή της εξάπλωσης.

Ως νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης είναι ανεπτυγμένοι θάλαμοι αρνητικής πίεσης στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων, έχει διαμορφωθεί καταλλήλως και για τα ενδιάμεσα περιστατικά σε μια κλινική που ήταν προηγουμένως κλειστή ενώ στην ΜΕΘ βρίσκονται τα διασωληνωμένα περιστατικά. Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ανέφερε πως το νοσοκομείο θα αναλάβει αυτό το χρέος για όσο καιρό χρειαστεί αλλά τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό να ακολουθηθούν καθολικά τα μέτρα ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί πανελλαδικά το σύστημα υγείας και να μην αποφευχθούν περιπτώσεις όπου οι γιατροί αναγκάζονται να επιλέξουν μεταξύ των ασθενών που θα μπουν στη ΜΕΘ λόγω των πολλών κρουσμάτων όπως έχουμε δει σε άλλες χώρες.


Αναφορικά με το προσωπικό σε τέτοια περίοδο πανδημίας ο κ. Μεντίζης ανέφερε: “Σε ότι αφορά το προσωπικό βλέπουμε καταγεγραμμένα περιστατικά τα οποία ταυτοποιούνται ή έχουν ταυτοποιηθεί και είναι θετικά και είναι εύλογο αυτό να συμβεί, ένα ποσοστό της τάξης περίπου του 10% για προσωπικό που ανήκει στην ιατρική και νοσηλευτική υπηρεσία. Όμως ο περαιτέρω προβληματισμός για εμάς είναι κάτι που εμείς δεν μπορούμε να το αποφύγουμε, εμείς λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης θα το κάνουμε για να μην υπάρχει περαιτέρω διασπορά και όταν συμβαίνει ένα τέτοιο γεγονός λαμβάνονται τα μέτρα και οι κατευθύνσεις οι οποίες έχουν δοθεί ως οδηγίες από τον ΕΟΔΥ. Αυτό τηρείται και θα τηρηθεί με θρησκευτική ευλάβεια. Και είναι φυσιολογικό και απαραίτητο να γίνει όπως καταλαβαίνει ο καθένας γιατί είναι απαραίτητο το προσωπικό να παραμείνει στις επάλξεις αυτού του αγώνα γιατί ο αγώνας τις επόμενες εβδομάδες θα είναι πραγματικά πολύ σκληρός“.

Τέλος ο κ. Μεντίζης εξήγησε πως αυτές τις ημέρες είναι διαφορετική η σχέση των ασθενών με το δημόσιο σύστημα υγείας και πως, πέρα από την καθορισμένη διαδικασία για εξέταση πιθανού κρούσματος, ο κόσμος θα πρέπει να αποφεύγει να προσέρχεται στο νοσοκομείο για κάποια ελαφρά συμπτώματα ενώ ανέφερε πως τα περιστατικά κορονοϊού που νοσηλεύονται αφορούν όλη την Περιφέρεια και δεν πρόκειται μόνο για κατοίκους του Έβρου.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 23 Μαρτίου, 2020 16:15

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV