Χ. Μεντίζης:”Τεράστια η πίεση στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης” – Ο πρόεδρος των εργαζομένων περιγράφει την κατάσταση

Συντάκτης Νewsroom 27 Νοεμβρίου, 2020 17:41

Χ. Μεντίζης:”Τεράστια η πίεση στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης” – Ο πρόεδρος των εργαζομένων περιγράφει την κατάσταση

Τεράστια είναι η πίεση στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, που είναι και το νοσοκομείο Αναφοράς της Περιφέρειας για τα κρούσματα κορονοϊού, με την ΜΕΘ να είναι γεμάτη και το προσωπικό να προσπαθεί να ανταποκριθεί στα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα.

Την δεινή κατάσταση στην οποία έχει επέλθει το νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης μετέφερε σήμερα στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Χριστόφορος Μεντίζης.

Ο κ. Μεντίζης τόνισε πως πρέπει για να υπάρξει ασφαλεια στην νοσηλεία των ασθενών πρέπει να έχουν εξασφαλιστεί όλες οι προβλεπόμενες παράμετροι. Εξήγησε πως αρχικά το νοσοκομείο λειτουργούσαν με 9 κλίνες Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, χρησιμοποιήθηκαν ακολούθως άλλες 6, οι οποίες ανα περίσταση λειτουργούσαν με 1 ή 2 κρεβάτια επιπλέον, δημιουργήθηκαν με αφορμή το 2ο κύμα της πανδημίας άλλες 6 κλίνες ΜΕΘ στον χώρο των γενικών χειρουργείων, έξω από τα χειρουργεία και χθες επειδή καλύφθηκαν και τα 21 κρεβάτια με διασωληνωμένους ασθενείς, δόθηκε εντολή να δημιουργηθούν άλλα έξι κρεβάτια ΜΕΘ έξω από τα χειρουργεία. Όπως τονίζει ο πρόεδρος των εργαζομένων για να λειτουργήσει μια ΜΕΘ με 6 κλίνες χρειάζονται το λιγότερο 25 νοσηλευτές και δεν ενισχύεται το προσωπικό του νοσοκομείου με αποτέλεσμα να πρέπει το υπάρχον προσωπικό να καλύψει και αυτήν την ανάγκη.


Με την υπάρχουσα κατάσταση είναι μεγάλη η προσπάθεια να μην υπάρξει διασπορά και στο προσωπικό αλλά και στους υπόλοιπους ασθενείς ήδη όπως είπε . Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και στην παθολογική με λίγο προσωπικό για τις αυξημένες ανάγκες και ύποπτα περιστατικά να νοσηλεύονται ενώ ο κ. Μεντίζης εξέφρασε τον φόβο ότι θα αναγκαστούν να νοσηλεύσουν στον ίδιο χώρο και θετικούς ασθενείς αν εξακολουθήσει ο ίδιος ρυθμός με αποτέλεσμα να υπάρχουν εστίες διασποράς. Επιπρόσθετα αφαιρείται προσωπικό από τις υπόλοιπες μονάδες και οι νοσηλευτές δεν έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση για τις ΜΕΘ που απαιτείται, αλλά ξεπερνούν εαυτόν για να ανταπεξέλθουν στις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις.

Συν τοις άλλοις εχθες σημειώθηκε ένα ολιγολεπτο πρόβλημα σε μία από τις μονάδες covid με την πίεση του οξυγόνου ωστόσο ευτυχώς επιλύθηκε γρήγορα, παρόλα αυτά πρέπει να υπάρξει καλύτερος συντονισμός και επίβλεψη στο σύστημα για να αντέξει την επιβαρυνση και πίεση που δέχεται το νοσοκομείο.

Κλείνοντας ο πρόεδρος των εργαζομένων μίλησε για την ενίσχυση που χρειάζεται σε υλικά και κυρίως σε προσωπικό καθώς ήδη το προσωπικό σε όλες τις μονάδες ξεπερνάει τα όριά του για να σταθεί στους ασθενείς που έχουν ανάγκη.


Συντάκτης Νewsroom 27 Νοεμβρίου, 2020 17:41

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV