Χρυσή Αυγή: Σε ισόβια κάθειρξη ο Ρουπακιάς – 13 χρόνια η διευθυντική ομάδα

Συντάκτης Νewsroom 14 Οκτωβρίου, 2020 13:34

Χρυσή Αυγή: Σε ισόβια κάθειρξη ο Ρουπακιάς – 13 χρόνια η διευθυντική ομάδα

Σε ποινή κάθειρξης 13 ετών καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ την ίδια ποινή έλαβαν και οι Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Χρήστος Παπάς, Γιώργος Γερμενής και Ηλίας Παναγιώταρος για το ίδιο αδίκημα. Μοναδική διαφοροποίηση του δικαστηρίου ήταν ο  Αρτέμης Ματθαιόπουλος, που καταδικάστηκε σε 10 έτη κάθειρξη για το ίδιο αδίκημα.

Για τους βουλευτές που κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση: Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Νίκος Κούζηλος κάθειρξη 7 ετών, ενώ οι Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Ελένη Ζαρούλια, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Αντώνης Γρέγος, Δημήτρης Κουκούτσης καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 6 ετών.


Οι Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Σταθης Μπούκουρας, Νικος Μίχος και Μιχαήλ Αρβανίτης που είχαν λάβει ελαφρυντικό, καταδικάστηκαν σε πέντε κάθειρξη.

Η ποινή των ισοβίων επιβλήθηκε στον Γιώργο Ρουπακιά, τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, για την ανθρωποκτονία και για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση του επιβλήθηκε κάθειρξη 10 ετών.

Ο πυρηνάρχης Νίκαιας Γιώργος Πατελης καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 8 ετών για την συνεργεία σε ανθρωποκτονία και 6 για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. 

Ο πυρηνάρχης Περάματος Αναστάσιος Πανταζής καταδικάστηκε σε 8 χρόνια για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των Αιγυπτίων ψαράδων και σε 6 για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ενώ για την επίθεση στο ΠΑΜΕ έλαβε 2 έτη για κάθε επικίνδυνη σωματική βλάβη στα τρία θύματα.  

Πηγή: naftemporiki.gr


Συντάκτης Νewsroom 14 Οκτωβρίου, 2020 13:34

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV