Χελιδονίσματα στις αυλές των δημοτικών σχολείων Άβαντα και Πέπλου

Συντάκτης Νewsroom 1 Απριλίου, 2024 22:07

Χελιδονίσματα στις αυλές των δημοτικών σχολείων Άβαντα και Πέπλου

Στις αυλές των Δημοτικών Σχολείων των ακριτικών χωριών ‘Αβαντα και Πέπλου, η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δέλτα Έβρου και Δαδιάς του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α) σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, καλωσόρισε άλλη μία φορά την Άνοιξη και τον ερχομό των χελιδονιών την Πέμπτη 28 και την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024.

Από που έρχονται τα χελιδόνια, πόσα είδη αριθμούν, τι κινδύνους συναντούν κατά το μεταναστευτικό τους ταξίδι, πως φτιάχνουν την φωλιά τους και τι μπορούμε να κάνουμε όλοι εμείς για να τα προστατέψουμε, αυτά και άλλα πολλά παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν με τους μικρούς μαθητές μέσω της παρουσίασης με τίτλο “Η επιστροφή των χελιδονιών”.


Στη συνέχεια ο κάθε μαθητής ακολουθώντας τις οδηγίες κατασκεύασε τη δική του χελιδονοφωλιά από πηλό. Οι φωλιές θα τοποθετηθούν, αφού στεγνώσουν, στα σχολεία ή και στα σπίτια τους. Με τον τρόπο αυτόν οι μαθητές θα βοηθήσουν τα χελιδόνια να βρουν ένα έτοιμο σπίτι, αλλά και να βιώσουν οι ίδιοι , την προσπάθεια και να αντιληφθούν τον χρόνο που χρειάζονται τα χελιδόνια για να φτιάξουν το σπίτι τους.

Οι εκδηλώσεις κλείσανε με τους μικρούς μαθητές να λένε τα κάλαντα της Χελιδόνας, διαλαλώντας σε όλους στο χωριό, τον ερχομό της Άνοιξης και των Χελιδονιών.


Συντάκτης Νewsroom 1 Απριλίου, 2024 22:07

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV