Χασανίδης: “Ενδεχομένως να υπάρχουν και λάθη στα αποτελέσματα”

Συντάκτης Νewsroom 21 Μαρτίου, 2012 17:32

Χασανίδης: “Ενδεχομένως να υπάρχουν και λάθη στα αποτελέσματα”

 


Καλεσμένος σήμερα το μεσημέρι στην ενημερωτική εκπομπή «Στο Ρυθμό της Ημέρας» του Ράδιο Έβρος ήταν ο κ. Πέτρος Χασανίδης, Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ορεστιάδας, ο οποίος απάντησε στις καταγγελίες, που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, περί αναξιοπιστίας  της διαδικασίας βαθμολόγησης των υποψηφίων του Προγράμματος Κοινωφελούς πεντάμηνης εργασίας, φορέας υλοποίησης του οποίου είναι το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας.

Ο κ. Χασανίδης σχολιάζοντας σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας του σταθμού μας, το οποίο αναφέρεται στις ανωτέρω καταγγελίες, ανέφερε ότι η διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφίων ήταν μία ανοιχτή διαδικασία. Παραδέχτηκε, όμως,  ότι ενδεχομένως υπάρχουν λάθη στα αποτελέσματα, που εκδόθηκαν τη Δευτέρα, αλλά χαρακτήρισε τα λάθη αυτά ανθρώπινα, αποδιδόμενα στον μεγάλο όγκο των αιτήσεων και διαβεβαίωσε ότι δεν οφείλονται σε σκοπιμότητα ή άλλες παρεμβάσεις. Το ΑΣΕΠ είναι πλέον αρμόδιο να διορθώσει τα λάθη αυτά μετά την υποβολή σχετικής ένστασης από τους ενδιαφερόμενους.

Για τις διαρροές των αποτελεσμάτων και την χρήση τους από βουλευτικά γραφεία δήλωσε ότι η λίστα των αποτελεσμάτων δεν διέρρευσε από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας, το οποίο ενώ είχε τα αποτελέσματα πριν από το Σαββατοκύριακο, προτίμησε να τα δημοσιοποιήσει την Δευτέρα, προκειμένου να μην χαθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο η τριήμερη προθεσμία για τις ενστάσεις. Οι μόνοι που γνώριζαν τα αποτελέσματα πριν τη δημοσίευση τους ήταν οι συμπράττοντες φορείς, από τους οποίους προφανώς και διέρρευσαν. Ακόμη ανέφερε χαρακτηριστικά «δεν θεωρώ ότι αυτοί που έχουν προσληφθεί ή αυτοί που θα δουλέψουν χρωστάνε σε κανέναν. Ήταν θέμα τύχης. Επιλέχθηκαν για το πρόγραμμα. Κανείς δεν τους έβαλε να δουλέψουν.  Η συγκυρία τους βοήθησε να επιλεχθούν».

Τέλος, για τους επιτυχόντες ανέφερε ότι θα ειδοποιηθούν άμεσα από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, όπου θα κληθούν να υπογράψουν τις συμβάσεις τους και θα ξεκινήσουν σταδιακά να εργάζονται στους φορείς για τους οποίους επιλέχθηκαν.

Ακούστε την συνέντευξη του  Πέτρου Χασανίδη στον Δημήτρη Μωρίδη εδώ.

 


Συντάκτης Νewsroom 21 Μαρτίου, 2012 17:32

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV