Φθινοπωρινή ποδηλατική εκδρομή στο φράγμα Τριγώνου

Συντάκτης Νewsroom 30 Σεπτεμβρίου, 2011 09:57

Ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Ορεστιάδας ‘’Ρήσος’’ συνεχίζοντας σταθερά και τον μήνα Οκτώβριο (καιρού επιτρέποντος) τις ποδηλατικές του δραστηριότητες, προσκαλεί όλους τους φίλους του ποδηλάτου της πόλης μας στις φθινοπωρινές του εξορμήσεις.


Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

στις 10:30 το πρωί θα διοργανωθεί

ποδηλατική εκδρομή στην πανέμορφη περιοχή

του φράγματος Τριγώνου.

 

Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι η εξής: Ορεστιάδα-Φυλάκιο (με αυτοκίνητο),Φυλάκιο-Αμμόβουνό-Κυπρίνος-Κόμαρα-Θεραπειό-Μηλιά (με ποδήλατο) Συνολικά διανυθέντα χιλιόμετρα (με ποδήλατο): 40.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής έχει ως εξής: Μετάβαση στο Φυλάκιο με αυτοκίνητο (η ποδηλατώντας για τους προχωρημένους), εκκίνηση από το κέντρο του χωριού στις 10:30 το πρωί με προορισμό το χωριό Μηλιά που βρίσκεται δίπλα από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Κατά την διάρκεια της διαδρομής θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το παραποτάμιο δάσος κατά μήκος της κοίτης του Άρδα. Μια μεγάλη ποικιλία από δένδρα, φτελιές, κισσοί, πλατάνια, αγριοτραντάφυλλα κ.α., σπάνια είδη πουλιών όπως ερωδιοί, δρυοκολάπτες, κύκνοι, βουτηχτάρια και αγριόπαπιες συνθέτουν την χλωρίδα και πανίδα της περιοχής. Σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από το χωριό Κυπρίνος θα συναντήσουμε το εντυπωσιακό φράγμα του ποταμού μήκους 350 μέτρων. Κατά την άφιξη μας στο χωριό Μηλιά θα απολαύσουμε τον καφέ μας σε παραδοσιακό καφενείο που σε μεταφέρει σε άλλες εποχές. Στην συνέχεια θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής διασχίζοντας αυτή την φορά το φράγμα του Αρδα απολαμβάνοντας το τοπίο από ψηλά. Τέλος, λίγο πριν ολοκληρώσουμε την διαδρομή θα κάνουμε στάση στο Αμμόβουνο για να γευτούμε τοπικούς μεζέδες σε παραδοσιακό ταβερνάκι του χωριού. Επιστροφή για Ορεστιάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με το τηλ: 2552025162 (ώρες λειτουργίας καταστημάτων).

 


Συντάκτης Νewsroom 30 Σεπτεμβρίου, 2011 09:57

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV