Υπόσχεση υποστήριξης έδωσε η κυβέρνηση για τα ζητήματα της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης(VIDEO)

Συντάκτης Νewsroom 19 Φεβρουαρίου, 2011 21:53

Υπόσχεση υποστήριξης έδωσε η κυβέρνηση για τα ζητήματα της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης(VIDEO)

Papandreou
Εντυπωσιακό παρόν έδωσε χθες ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, συνοδευόμενος από κυβερνητικό κλιμάκιο 13 υπουργών, στην Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβολίου στην Κομοτηνή. Κύριο αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η επιλογή του πρωθυπουργού να επισκεφτεί τη Σαμοθράκη, την Ξάνθη και την Κομοτηνή, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιώργο Πεταλωτή, εκφράζει την “πολύ μεγάλη σημασία, που δίνει η κυβέρνηση στον θεσμό της αιρετής αυτοδιοίκησης”.


Η κίνηση του πρωθυπουργού και του κυβερνητικού κλιμακίου “έρχεται να σηματοδοτήσει αφενός, ότι υπάρχει μια διαφορετική πολιτική και μια διαφορετική θεώρηση της περιφέρειας και αφετέρου με το κλιμάκιο των υπουργών που τον συνοδεύανε να δρομολογήσει σε μεγάλο βαθμό ζητήματα, τα οποία ήταν χρόνια, ζητήματα υποδομών, υγείας και εκπαίδευσης, έτσι ώστε να επιλυθούν.”

Ευχαριστημένος δήλωσε από την πλευρά του  ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, σχετικά με την υιοθέτηση της πολιτικής πρότασης του υπουργείου για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα από την πλευρά του Περιφερειακού Συμβουλίου. Καλοσορίζοντας τις ενέργειές της ο κ. Σκανδαλίδης περιμένει πλέον η Περιφέρεια να προβεί στην υλοποίησή των αποφάσεων  “και εμείς να βρεθούμε συμπαραστάτες, να ενισχύσουμε τους παραγωγούς, να βρεθούμε δίπλα στους αγρότες” όπως τόνισε.

“Ιστορική” αποκάλεσε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Ιωάννης Μαγκριώτης, τη συνεδρίαση, χαρακτηρίζοντάς την “πρώτο μεγάλο βήμα για να χτίσουμε την αποκέντρωση”. Αναφερόμενος στο “μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της χώρας”, την Εγνατία Οδό, ο κ. Μαγκριώτης μίλησε και για την καθυστέρηση στη διαδικασία της δημοπράτησης του τμήματος Ορμενίου-Αρδανίου λόγω της απεργίας των μηχανικών. Σύμφωνα με τις εκτιμίσεις του υφυπουργού η δημοπράτηση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τρίτη, ενώ ο ίδιος δηλώνει αισιόδοξος “πως μέσα σε δύο – περίπου δυόμιση χρόνια θα έχει ολοκληρωθεί πλέον ο κάθετος άξονας”, ο οποίος “θα αναδείξει τη Θράκη στο σύνολό της και θα αξιοποιήσει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης”.

Επίσης ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα της Ειδικής Συνεδρίασης εμφανίστηκε ο  Περιφερειάρχης της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Άρης Γιαννακίδης: “Παρουσιάσαμε την αναπτυξιακή μας πρόταση, το παραγωγικό μας πρότυπο, το υπηρεσιακό αναπτυξιακό σχέδιο, που μπορεί να προσδώσει ένα μεγάλο κοινωνικό πλεόνασμα σ’αυτήν την περιοχή. Θα συνεχίσουμε λοιπόν να ασχολούμαστε με τα μεγάλα, δεν ήρθαμε για να κάνουμε μια απλή διαχείριση, κυρίως να δημιουργήσουμε το όραμα και την πολιτική και σ’αυτήν μας την προσπάθεια καλούμε όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις, χωρίς οριοθετήσεις, να συμπορευτούμε σε αυτόν τον αναπτυξιακό οραματικό βηματισμό.”


Συντάκτης Νewsroom 19 Φεβρουαρίου, 2011 21:53

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV