Υπευθυνότητα ζητά από τους πολίτες ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου

Συντάκτης Νewsroom 12 Μαρτίου, 2020 12:07

Υπευθυνότητα ζητά από τους πολίτες ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου

Για τις εξελίξεις στο θέμα της διαχείρισης του κορονοϊού μίλησε στο Ράδιο Έβρος ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου Ανδρέας Παπανδρούδης

Ο κ. Παπανδρούδης κάλεσε του πολίτες να μην πανικοβάλονται και να ακολουθούν τις οδηγίες που εκδίδει ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας σχολιάζοντας θετικά τα όσα μέτρα έχουν παρθεί μέχρι σήμερα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.


Οι πολίτες θα πρέπει να δράσουν με υπευθυνότητα και ωριμότητα συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου ο οποίος τους συνέστησε να επικοινωνήσουν πρώτα τηλεφωνικά με τον γιατρό τους πριν επισκεφθούν κάποιο νοσοκομείο σε περίπτωση που αντιληφθούν ότι εμφανίζουν κάποιο από τα συμπτώματα του κορονοϊού.

Να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις

Ο κ. Παπανδρούδης μεταξύ άλλων παραίνεσε του πολίτες ,τόσο αυτούς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες όσο και αυτούς που δεν ανήκουν σε αυτές, να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και τους χώρους όπου συναθροίζονται πολλά άτομα. Ειδικά για τους φοιτητές που βρίσκονται σε περιοχές όπου έχουν σημειωθεί κρούσματα του κορονοϊού ο κ. Παπανδρούδης συνέστησε να μην επιστρέψουν στον τόπο καταγωγής τους γιατι κάτι τέτοιο εγείρει την πιθανότητα να μεταφέρουν το ιό τόσο στην περιοχή τους όσο και στα αγαπημένα του πρόσωπα.Επίσης κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν τα ταξίδια σε χώρες όπως η Τουρκία που δεν δημοσιεύει πραγματικά στοιχεία για την εξάπλωση του κορονοϊού.

Κλείνοντας ο κ. Παπανδρούδης σημείωσε ότι δεν υπάρχουν κρούσματα στην περιοχή μας και οι πολίτες αν δείξουν υπευθυνότητα κάτι τέτοιο θα αποφευχθεί.Η χώρα ,όπως τόνισε ο ίδιος, είναι προετοιμασμένη και μάλιστα θα ενισχυθεί το σύστημα υγείας της με προσλήψεις express το επόμενο διάστημα και ενημέρωσε του ακροατές του Ράδιο Έβρος ότι μετά την αναβολή των τακτικών χειρουργείων αναμένεται να αναβληθούν τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία πράγμα που θα δυσαρεστήσει τους πολίτες αλλά είναι απαραίτητο στις συνθήκες έκτακτης ανάγκης που βρίσκεται η χώρα αλλά και ολόκληρος ο κόσμος


Συντάκτης Νewsroom 12 Μαρτίου, 2020 12:07

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV