Υπεράσπιση του προϋπολογισμού 2011 από την Όλγα Ρενταρή-Τέντε

Συντάκτης Νewsroom 20 Δεκεμβρίου, 2010 14:30

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Όλγα Ρενταρή-Τέντε, μίλησε  στην Ολομέλεια της Βουλής, την Κυριακή 19-12-2010, για το σχέδιο νόμου «Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού και των προϋπολογισμών ορισμένων ειδικών ταμείων και υπηρεσιών οικονομικού έτους 2011» Η κ. Όλγα Ρενταρή-Τέντε αναφέρθηκε στον προϋπολογισμό του 2010 και χαρακτηριστικά τόνισε ότι: « η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατάφερε μέσα σε συνθήκες ‘κρίσης’ να ξεφύγει από το φάντασμα της χρεοκοπίας και τον εμφανή κίνδυνο της στάσης των πληρωμών». Παράλληλα αναφέρθηκε και στις πραγματικές τομές που υλοποιήθηκαν, όπως η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, η εφαρμογή του νέου μοντέλου τοπικής αυτοδιοίκησης με τον Καλλικράτη, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση.


Στην ομιλία της η Βουλευτής αναφέρθηκε και στα μεγάλα και χρόνια προβλήματα που  ταλανίζουν τον νομό Έβρου . Τόνισε τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, τη συρρίκνωση της επιχειρηματικότητας και τη  μεταφορά της βιομηχανικής και βιοτεχνικής δραστηριότητας στις γειτονικές χώρες . Η κ. Ρενταρή αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες του νομού, για το υψηλό ποσοστό πετρελαίου που καταναλώνει ολόκληρος  ο νομός και τάχθηκε κατά της επιβολής ενιαίου φορολογικού συντελεστή, σε περιοχές όπως ο Έβρος, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα αντικειμενικά κριτήρια. Η  Βουλευτής υποστήριξε την ανάγκη επίσπευσης όλων των απαραίτητων διαρθρωτικών αλλαγών  προκειμένου  η επαρχία να επιβιώσει στο σύγχρονο, εγχώριο και διεθνές περιβάλλον.

Σε επίπεδο κεντρικών πολιτικών, η κ. Ρενταρή  δήλωσε ότι χρειάζονται άμεσα ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του ευρύτερου δημόσιου τομέα και αναφέρθηκε στη σημασία της αναπτυξιακής στόχευσης προκειμένου να ξεφύγει η χώρα από το φαύλο κύκλο της ύφεσης. Τέλος, τοποθετήθηκε υπέρ της υποχρεωτικής θέσπισης ενιαίας φορολογικής συνείδησης, η οποία θα βασίζεται στο αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης

Κλείνοντας την ομιλία της η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Όλγα Ρενταρή-Τέντε σημείωσε ότι αποτελεί πλέον καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας να προβούν στις απαραίτητες εκείνες αλλαγές που δείχνουν την έξοδο της χώρας από την κρίση και διασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή γιατί όπως χαρακτηριστικά τόνισε: «Χρειάζεται να έχουμε δίπλα μας , συνοδοιπόρους και συναγωνιστές τους Έλληνες πολίτες. Θα αποτύχουμε αν τους έχουμε απέναντι μας».


Συντάκτης Νewsroom 20 Δεκεμβρίου, 2010 14:30

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV