Υπεγράφη η σύμβαση «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε αποδοτική λειτουργία εξοπλισμού στην ΕΕΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ»

Συντάκτης Νewsroom 6 Οκτωβρίου, 2020 08:56

Υπεγράφη η σύμβαση «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε αποδοτική λειτουργία εξοπλισμού στην ΕΕΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ»

Υπεγράφη χθες η σύμβαση “Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε αποδοτική λειτουργία εξοπλισμού στην ΕΕΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ”, αρχικού προϋπολογισμού 4.450.000,00€ (πλέον 24% ΦΠΑ), από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ και Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και τον ανάδοχο του έργου, “Κοινοπραξία Κ/Ξ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε. – ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.”.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε αποδοτική λειτουργία νέου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και συστημάτων παρακολούθησης στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων Αλεξανδρούπολης.

Η αρχική εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων της πόλης της Αλεξανδρούπολης σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’80 με σκοπό να εξυπηρετήσει ισοδύναμο πληθυσμό 61.500 κατοίκων. Το 2009 έγινε επέκταση της εγκατάστασης έτσι ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει ισοδύναμο πληθυσμό που φτάνει τις 74.500 κατοίκους. Ωστόσο, η επέκταση αυτή δεν ήταν τελικά αρκετή για να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ποσότητες των εισερχόμενων λυμάτων ειδικά στις περιόδους αιχμής. Πιο συγκεκριμένα, μέχρι και σήμερα, η εγκατάσταση παρουσιάζει λειτουργικά προβλήματα, τα οποία οφείλονται στην πλειονότητά τους στο σύστημα παρατεταμένου αερισμού ενεργού ιλύος.


Η δημόσια σύμβαση δημοπρατήθηκε μέσω διεθνούς ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού και χρηματοδοτείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, συνομολογείται με δανειακή σύμβαση μεταξύ της Δ.Ε.Υ.Α. του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και αποπληρώνεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών στα πλαίσια της υπ’ αριθμό 67047/22-11-2018 ένταξής της στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση των Υποδομών των Δικτύων Ύδρευσης».


Συντάκτης Νewsroom 6 Οκτωβρίου, 2020 08:56

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV