Υπεγράφη η σύμβαση για την διαρρύθμιση του Πνευματικού Κέντρου της Ι. Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως

Συντάκτης Νewsroom 3 Ιουλίου, 2012 15:45

Υπεγράφη η σύμβαση για την διαρρύθμιση του Πνευματικού Κέντρου της Ι. Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως

Τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Εκσυγχρονισμός – Διαρρύθμιση Πνευματικού Κέντρου Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως» υπέγραψαν σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου-Μαυρανεζούλη και οι ανάδοχοι του έργου, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης κ. Άνθιμου, του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Άρη Γιαννακίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα κ. Γεωργίου Ούστογλου και παραγόντων των Τεχνικών Υπηρεσιών.


Το έργο, που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, έχει προϋπολογισμό 999.360,00 € και θα ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο, αφορά στην ανακαίνιση και επισκευή της αίθουσας του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως (Ι.Μ.Α.) που βρίσκεται δίπλα στην Ιερά Μητρόπολη.

Συγκεκριμένα οι εργασίες αφορούν στην ανακατασκευή του Φουαγιέ, στην ανακαίνιση του κυρίως χώρου της αίθουσας, και της σκηνής. Το φυσικό αντικείμενο περιλαμβάνει την διαμόρφωση της αίθουσας και των βοηθητικών της χώρων ώστε να υπάρχουν συνθήκες ηχομόνωσης και ακουστικής για τις ζητούμενες χρήσεις. Περιλαμβάνει όλο τον απαραίτητο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό σκηνής θεάτρου, ήτοι όλους τους μηχανισμούς που αφορούν στον φωτισμό, στον ήχο και στην εικόνα, και διασφαλίζουν όλα εκείνα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για θεατρική, συνεδριακή και συναυλιακή χρήση.

Για την διαμόρφωση του χώρου θα γίνουν επεμβάσεις και στην περιοχή της εισόδου του κτιρίου. Σοβαρές επεμβάσεις θα γίνουν στο εσωτερικό κέλυφος της αίθουσας για λόγους ακουστικής και αισθητικής. Μεγάλης έκτασης είναι η επέμβαση στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις για την εξυπηρέτηση της ψύξης – θέρμανσης και εξαερισμού του κτιρίου.

Για το εν λόγω έργο έκανε δηλώσεις ο Περιφερειάρχης κ. Γιαννακίδης, ενώ ανακοίνωσε την προσπάθεια ένταξης ενός ακόμη έργου στο ΕΣΠΑ, επίσης πρόταση της Ι.Μ.Α. «Φαίνεται ότι ένα σοβαρό κομμάτι του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης σημαίνει Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, σημαίνει Σεβασμιότατος κ. Άνθιμος, ο οποίος προνόησε, είχε τη διορατικότητα πριν από μερικά χρόνια, πριν ενεργοποιηθεί αυτό το χρηματοδοτικό εργαλείο, να έχει μελετητική ωρίμανση για έργα μείζονος κοινωνικής ευαισθησίας και σημαντικής κοινωνικής μέριμνας, αφουγκραζόμενος ανάγκες που διατρέχουν την περιοχή. Το έργο που υπεγράφη σήμερα είναι ένα μικρό Μέγαρο Μουσικής, ένας συναυλιακός, συνεδριακός, θεατρικός χώρος που καλύπτει ένα διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας, κι όπως είπε ο Σεβασμιότατος θα είναι για χρήση όλων των συλλογικών εκφράσεων της ευρύτερης Περιφέρειας.

Δεσμευτήκαμε, επίσης, ότι πολύ πιθανά την επόμενη εβδομάδα θα είμαστε στο αρμόδιο Υπουργείο Υγείας, να πάρουμε την άδεια σκοπιμότητας για το επόμενο έργο που είναι ένα Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ.»

Δηλώσεις για την ανακατασκευή του Πνευματικού Κέντρου της Ι.Μ.Α. έκανε και η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου –   Μαυρανεζούλη. «Τον τελευταίο καιρό γίνονται στην πόλη μας ωραία και σημαντικά πράγματα που έχουν να κάνουν με τον πολιτισμό. Η παλιά Νομαρχία σε λίγο παραδίδεται, σχεδόν τελειώνει, για να φιλοξενήσει, ως εκθεσιακός χώρος, έργα Θρακιωτών καλλιτεχνών. Οι αποθήκες του ΟΣΕ έρχονται πλέον στην πόλη μας, θα γίνουν κι εκείνες χώρος θεάτρου, κινηματογράφου. Ένας επιπλέον χώρος, το Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης, θα φιλοξενήσει τέτοιου είδους πολιτιστικές δράσεις στην περιοχή μας. Να ευχαριστήσουμε τον Σεβασμιότατο, που ήταν έτοιμος, ούτως ώστε να δώσει σε μας την ευκαιρία και τη χαρά να έχουμε τέτοιες δομές που έλειπαν από την πόλη μας. Μικρό Μέγαρο, ανάλογα με τις δυνατότητες του νομού μας, είναι καλοδεχούμενο, και πλέον όλοι εμείς οι πολίτες αυτής της πόλης και του νομού θα βάλουμε τα δυνατά μας να παρουσιάζουμε εκδηλώσεις ανάλογες του χώρου. Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ στις υπηρεσίες μας που βοήθησαν, στον Περιφερειάρχη που είναι κοντά μας σε τέτοιου είδους προτάσεις της Περιφερειακής Ενότητας και της Μητρόπολης.»

 


Συντάκτης Νewsroom 3 Ιουλίου, 2012 15:45

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV