Υπέρ Ενιαίου Μητρώου Αγροτικών Προϊόντων τάσσεται η βουλευτής Έβρου Όλγα Ρενταρή-Τέντε

Συντάκτης Νewsroom 1 Απριλίου, 2011 09:54

Υπέρ Ενιαίου Μητρώου Αγροτικών Προϊόντων τάσσεται η βουλευτής Έβρου Όλγα Ρενταρή-Τέντε

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Όλγα Ρενταρή Τέντε μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής για το  « Ενιαίο Μητρώο Αγροτικών Προϊόντων, εφοδίων και εισροών και άλλες διατάξεις».


Ειδικότερα, η Βουλευτής τάχθηκε υπέρ του συγκεκριμένου Νομοσχεδίου, γιατί όπως χαρακτηριστικά ανέφερε « μπαίνει μία τάξη στην αταξία που επικρατεί στον αγροτικό τομέα».  Με το παρών νομοσχέδιο ρυθμίζεται πλέον ΠΟΙΟΣ, ΤΙ και ΠΩΣ διακινείται το αγροτικό προϊόν, καθορίζεται το πλαίσιο ‘παραγωγή-διακίνηση-εμπορία’ και προσδίδει αξιοπιστία και ασφάλεια στον παραγωγό μέσα από ένα διαφανές σύστημα οικονομικών συναλλαγών με τελικό σκοπό την προστασία του αγροτικού εισοδήματος από παραβατικές συμπεριφορές.

Η κ. Ρενταρή αναφέρθηκε, επίσης στην τροπολογία για τη διαχείριση ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ και σημείωσε πως είναι σωστή η τροποποίηση που ξεχωρίζει την ευθύνη του οργανισμού από τις ευθύνες των διορισμένων υπαλλήλων.  Ωστόσο, σημείωσε ότι το θέμα του ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ είναι τόσο μεγάλο που δεν λύνεται με μία τροποποίηση και πρότεινε την επανεξέταση συνολικά της αναπτυξιακής τους λειτουργίας μέσα στο αγροτικό σύστημα «παραγωγή – διαχείριση υδάτινων πόρων- επενδύσεις σε εγγειοβελτιωτικά  έργα».

Από σχετικό δελτίου τύπου

 


Συντάκτης Νewsroom 1 Απριλίου, 2011 09:54

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV