Τρίπορι Φεστιβάλ:ΑΠΟ ΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ»

Συντάκτης Νewsroom 26 Αυγούστου, 2011 10:19

Τρίπορι Φεστιβάλ:ΑΠΟ ΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ»


Μια αφηγηματική βιογραφία για τον Αλέκο Γαλανό του Γιώργου Καμβυσέλλη

Σε πρώτη πανελλαδική παρουσίαση


Στο Τρίπορι Φεστιβάλ

Την Κυριακή, 28 Αυγούστου στις 8:30 το βράδυ στο ΚΑΠΗ ΔΙΚΑΙΩΝ

Η διαδρομή του γεωπόνου και συγγραφέα Αλέκου Γαλανού από τα Δίκαια Τριγώνου με τη θεατρική παράσταση «Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας» στα «Κόκκινα φανάρια» που έχασε το Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας από το «Οκτώμισι» του Φεντερίκο Φελίνι. Στην ταινία που έγραψε τη δική της ιστορία στον ελληνικό κινηματογράφο συμμετείχαν οι : Βασίλης Γεωργιάδης –σκηνοθέτης, ηθοποιοί οι: Τζένη Καρέζη, Κατερίνα Χέλμη, Δέσπω Διαμαντίδου και Μάνος Κατράκης, τη μουσική έγραψε ο Σταύρος Ξαρχάκος και «το καλντερίμι» ερμήνευσε η μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια Πόλυ Πάνου.

Μια ξεχωριστή και συναισθηματικά φορτισμένη βραδιά για τον Αλέκο Γαλανό, που σημάδεψε τη ζωή των νέων των Δικαίων αρχές της δεκαετίας του 1950, όταν πρωταγωνιστούσαν στη θεατρική παράσταση «Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας» με τα μέλη του θιάσου να δίνουν το παρών του και να μοιράζονται μοναδικά συναισθήματα και βιώματα.

Για τον Αλέκο Γαλανό μιλάει ο συνάδελφός του γεωπόνος και συγγραφέας Γιώργος Καμβυσέλλης, με τον οποίο επί δεκαετίες συνέβαλαν στην ενημέρωση των αγροτών μέσα από τις εκπομπές του υπουργείου Γεωργίας («Η ώρα του αγρότη» (1953-1986), «Τα παιδιά της γης» (1954-1978. Ο Γιώργος Καμβυσέλλης έγινε στη συνέχεια καθηγητής στο ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο, στην έδρα Γεωργικών Εφαρμογών και Γεωργικής Γενετικής (από το 1974 έως το 1994) και Γεωπονίας.

Ο Γιώργος Καμβυσέλλης κράτησε την υπόσχεσή του κι έρχεται να μας παρουσιάσει σε πρώτη πανελλαδική παρουσίαση την αφηγηματική βιογραφία για τον Αλέκο Γαλανό, η οποία μάλιστα στάθηκε δυνατό να κυκλοφορήσει με την οικονομική υποστήριξη της Ιεράς Μονής Κουτλουμοσίου του Αγίου Όρους.

 


Συντάκτης Νewsroom 26 Αυγούστου, 2011 10:19

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV