Το φεστιβάλ του Άρδα σχολιάζει η Φανή Μπαχαρίδου(video)

Συντάκτης Νewsroom 24 Ιουνίου, 2011 20:45

Το φεστιβάλ του Άρδα σχολιάζει η Φανή Μπαχαρίδου(video)

Άρδας 2011
Για το Φεστιβάλ του Άρδα γενικότερα, για τη φετινή διοργάνωση, αλλά και τα προβλήματα του παρελθόντος μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή “Ματιές στην Ενημέρωση” του Ράδιο Έβρος, με τη Σούλα Καπετανίδου,  η Φανή Μπαχαρίδου, η οποία μέχρι πριν από δυο χρόνια υπήρξε πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρίας Βύσσας και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του φεστιβάλ.

Ερωτηθείσα για το παρόν και το μέλλον του θεσμού, η πρώτη αντίδραση της κ. Μπαχαρίδου είναι να υπενθυμίσει, πως υπήρχαν σοβαρές προσπάθειες από την πλευρά της, αλλά και από την οργανωτική επιτροπή για την προβολή του φεστιβάλ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.


“Δεν υπολογήσαμε χρήματα, βάλαμε ακόμη κι από τη τσέπη μας για να κλείσουμε τους καλλιτέχνες”, επισημαίνει . “Θέλαμε να φέρουμε τους Scorpions και άλλα ξένα συγκροτήματα, είχαμε κανονίσει, θα υπήρχε παγκόσμια αναγνώριση και ήδη είχαν δηλώσει συμμετοχή 3.000 κατασκηνωτές από τη Ρουμανία, είχαμε κατασκηνωτές… Ξέρουμε γιατί δεν ήρθαν οι Scorpions, είναι πλέον γνωστό ποιοι δεν ήθελαν να γίνει, είμαστε στα δικαστήρια” εξηγεί.

Το δικό της όραμα, μας αναλύει, ήταν ένα φεστιβάλ που θα έφερνε έσοδα στο δήμο, που θα είχε στόχο την ανάπτυξη του τόπου και την παγκόσμια αναγνωρισιμότητα του φεστιβάλ. “Έτσι είναι όταν δεν υπάρχει όραμα!” σχολιάζει όσα συνέβησαν κατόπιν, “Εμείς θέλαμε, αλλά δεν μας άφησαν!”

Σε ότι αφορά τη φετινή διοργάνωση η κ. Μπαχαρίδου εύχεται ‘καλή επιτυχία’ στους διοργανωτές, δηλώνοντας, πως όποιος έχει περάσει από την οργανωτική επιτροπή, γνωρίζει το φόρτο εργασίας, που θα αντιμετωπίση η φετινή διοργανωτική επιτροπή.

Σχετικά με την προσέλευση κατασκηνωτών, ωστόσο, διατυπώνει την επιφύλαξή της, τονίζοντας πως “ο Άρδας έχει χάσει αυτό που είχε κάποτε”. Γνωστό είναι, άλλωστε, πως ο αριθμός των κατασκηνωτών, που έρχονται από περιοχές εκτός Έβρου, έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. “Φυσικά δεν μπορεί το πρόγραμμα των συναυλιών να αρέσει σε όλους” προσθέτει.

Το ποσό που θα διατεθεί από το δήμο για τη φετινή διοργάνωση, πάντως, φαίνεται να της προκαλεί εντύπωση. “Τα 45.000 € καλύπτουν το πρόγραμμα, τι μένει;” αναρωτιέται.

Προκειμένου να μείνει ζωντανός ο Άρδας η κ. Μπαχαρίδου προτείνει να μειωθεί η τιμή της εισόδου ή να είναι ακόμη και δωρέαν η είσοδος.

Όσο για τις συγκυρίες της μηνμονιακής πραγματικότητας στην Ελλάδα του 2011 η κ. Μπαχαρίδου απαντά με αυστηρότητα. “Τον Άρδα δεν τον αγγίζει η οικονομική κρίση, ο Άρδας στήνεται με τη βοήθεια χορηγών, με τη βοήθεια του κόσμου, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.”


 


Συντάκτης Νewsroom 24 Ιουνίου, 2011 20:45

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV